I u dobru i u zlu

Nije sve samo podmetanje i zavist, na estradi ima i pravih prijateljstava koja su preživjela sve izazove


Ines Madunić
12.05.2019.12:00
Nije sve samo podmetanje i zavist, na estradi ima i pravih prijateljstava koja su preživjela sve izazove
Foto: Ranko Suvar / CROPIX

sažeto

Neka prijateljstva ni lažni sjaj slave ne može prekinuti


Ines Madunić
12.05.2019.12:00

I dok se o estradi najčešće govori kao o mističnom mjestu na kojem se svi svima smješkaju i govore "draga", a onda se okrenu i tračaju ih, postoje i ona druga strana. Prijateljstvo, tako rijetko u tom svijetu, ipak nije nemoguća misija, a to dokazuju i ovih nekoliko parova bffs, odnosno najboljih prijateljica koje svoj odnos njeguju i pred svjetlima reflektora, ali i kad se ona ugase.

Bivša manekenka Ljupka Gojić Mikić i Marija Bišćan upoznale su se preko supruga, koje veže i kumstvo. Tako parovi često zajedno ljetuju s djecom, a kad se svi skupe puna ih je kuća. Naime, Ljupka i Mihael imaju tri, a Marija i Igor četiri kćeri.

Osim u parovima, Ljupka i Marija vrijeme često provode na ženskim odmorima, na kojima se druže s drugim prijateljicama, i to najčešće Ivom Radić, bivšom suprugom Boška Balabana, a nekad povedu i kćeri.

Jedno od najčvršćih prijateljstava svakako je ono Petre Nižetić i Marijane Batinić. Iako danas žive na drugim kontinentima, njihovo prijateljstvo, koje traje cijeli život, ništa nije moglo prekinuti.

"Petra i ja zajedno smo odrastale, a naše prijateljstvo datira od 1981. Vjerovali ili ne, sve je počelo u splitskom rodilištu! Njezina je mama ondje održavala trudnoću dok je moja rađala. Tu počinje naša priča. Poslije smo živjele u istom kvartu, išle u istu osnovnu školu, a u srednjoj smo sjedile u istoj klupi. Zajedno smo počele raditi na splitskoj lokalnoj televiziji, studirale pravo i polagale iste ispite, diplomirale smo i nastavile dalje", ispričala je svojedobno Marijana.

Obje su se u međuvremenu udale, Petra čeka svoje prvo dijete, a Marijana ima kćer. Posjetila je Petru u San Franciscu, gdje ona blogerica i producentica sad živi, a povezale su se i kumstvom - međusobno su si bile vjenčane kume.

Nije uvijek sve bilo tako idilično u njihovom odnosu, no to je u prijateljstvima sasvim normalno.

"Svađa? To je blaga riječ jer je bilo svega. Jedno vrijeme smo se gotovo svakodnevno svađale, ali isključivo vezano uz posao. Kroz posao se zapravo vidi tko ima kakve mane. Ja sam lošija strana jer se moja lijenost i nemarnost vodenjaka vide u poslu, a Petru to izluđuje jer je ona totalna suprotnost - odgovornija je i manje će stvari zaboraviti. Koliko smo temperamentne Dalmatinke govori i to da smo se jednom i potukle.

Bilo je to grozno vrijeme, u doba kad smo radile na lokalnoj televiziji. Ukrali su nam kameru, jedino sredstvo za rad, pa smo organizirale koncert u Splitu kako bi mogle kupiti novu. Imali smo puno posla i na dan koncerta, kada smo još samo trebale podijeliti pozivnice, posvađale smo se. Nismo se mogle dogovoriti o tome tko će ih dijeliti i ja sam ih bacila od bijesa na pod. Petra mi je opalila šamar. Počupala sam je i na kraju smo se potukle. Pomirile smo se u roku od 15 minuta i nastavile dalje raditi”, ispričala je Marijana.

Nova uzdanica Tončija i Vjekoslave Huljić, Domenica Žuvela, i prije nego što je krenula u estradne vode bila je najbolja prijateljica Hane Huljić. Obje su pohađale splitsku Glazbenu akademiju, gdje je Hana diplomirala skladateljstvo, dok Domenica završava glazbenu pedagogiju.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hana (@hana.huljic) on May 5, 2018 at 10:15am PDT

Prijateljice često zajedno putuju, a njihovo je prijateljstvo obilježeno glazbom, kojom se obje bave.

prijateljstvo

Ljupka Gojić Mikić

Domenica Žuvela

Marijana Batinić

Petra Nižetić

najbolje prijateljice

Marija Bišćan

Hana Huljić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter