Posljednji dani Nebojše Glogovca

Nije se odvajao od obitelji, nadao se ozdravljenju, a na njegovom licu nije se primijetilo da ga išta razara


Mirjana Filipović
10.02.2018.11:10
Nije se odvajao od obitelji, nadao se ozdravljenju, a na njegovom licu nije se primijetilo da ga išta razara
Damjan Tadic / CROPIX

sažeto

Jedan od najboljih srpskih glumaca svoje generacije bitku s bolesti izgubio je u 49. godini


Mirjana Filipović
10.02.2018.11:10

U petak je glumačku scenu pogodila tužna vijest. Glumac Nebojša Glogovac preminuo je nakon borbe s teškom bolesti. Imao je samo 48 godina.

Njegovi susjedi i prijatelji kažu da je činio sve kako bi ozdravio.

Ronald Goršić/Cropix

- Nebojša je posljednje dane proveo potpuno normalno, štoviše, da informacija o njegovom zdravstvenom stanju nije stigla u medije nitko ne bi ni naslutio da je bolestan. Na njegovom licu, pokretu i blagom osmijehu, nije se moglo primijetiti da ga išta razara. Nakon što se vratio s liječenja iz Njemačke bio je uvjeren da će sve ići svojim tokom i da je na korak do ozdravljenja, a onda su se rezultati pogoršali. No on je i dalje gajio nadu - rekao je prijatelj glumca za srpski Blic.

Damjan Tadic / CROPIX

Posljednjih dana uglavnom je bio sa suprugom na Dorćolu gdje su i živjeli. Svaki je dan šetao s kćerkom Sunčicom i radio sve što bi poželjela. Ona i njegovi sinovi bili su slamka spasa za koju se hvatao kao najveći razlog zbog kojeg se htio boriti.

- Svaki dan i večer je šetao starim dijelom Dorćola i Kalemegdanom. Igrali su se bez prestanka. Čak i ako je pio kavu u kafiću s prijateljima, kćer je vodio sa sobom. Smijao se svakoj njezinoj novoj izgovorenoj riječi. Ako je tražila pažnju sve je ostavljao i odlazio u šetnju s njom i na igranje u parku. Bila je centar njegovog svijeta - govore prijatelji preminulog glumca.

Saša Huzjak

Kažu da je znao mislima odlutati dok je pio jutarnju kavu s prijateljima, ali da strah nikad nije pokazivao. Odlazio je u trgovinu i radio sve kao i mjesecima prije toga. Svoju bol nosio je dostojanstveno, a tako je i otišao.

Kćer Sunčicu rođenu 2016. godine Glogovac je dobio u vezi s Milicom Šćepanović, a iz prvog braka sa slikaricom Minom Glogovac imao je dvojicu sinova, Miloša (17) i Gavrila (20).

Nebojša Glogovac

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter