Pohodi po sudovima

Nije Grubnić jedini, Vlatka Pokos zbog stresa od tužbi otišla je u Kanadu, a Severina i Milan nikako da se dogovore


Ines Madunić
07.02.2019.11:00
Nije Grubnić jedini, Vlatka Pokos zbog stresa od tužbi otišla je u Kanadu, a Severina i Milan nikako da se dogovore
Milivoj Keber/Cropix

sažeto

Slavni nisu stranci na hrvatskim sudovima, bilo da njih tuže ili oni tuže nekoga


Ines Madunić
07.02.2019.11:00

Stilist Marko Grubnić ponovno će se naći na sudu, no ovaj put on tuži starog prijatelja. Prema pisanju 24sata, estetskom kirurgu Bruni Cvjetičaninu posudio je 220.000 kuna koje su mu trebale za kupnju stana. On je vratio samo trećinu i sad mu duguje 148.000 kuna, a od lipnja 2018. godine blokirao ga je na svim platformama i ne želi mu se javiti na pozive. Nažalost po Grubnića, nikakav ugovor nisu potpisali, no on sad pravdu i svoj novac traži na sudu.

Grubnić je prošle godine bio svjedok na suđenju između Adonisa Ćulibrka i Sare-Elene Menkovske, bivše pjevačice ET-a. Ona kaže da su je zlostavljali, a oni tuže zbog klevete i kršenja ugovora.

"Kosa joj nije bila za javnost, bila je u jako lošem stanju, znači tanka ispucana ne oku ugodna kosa, zato smo joj morali staviti ekstenzije koje su koštale oko 5000 kuna što je Katarina platila. Sara se nije bunila. Platili su joj sve, haljinu, šminku, frizuru i izbjeljivanje zubi koje je koštalo oko 1000 kuna. A ja smatram da bi si sve to pjevačica trebala platiti sama", rekao je Grubnić prošle godine.

Ranko Šuvar/Cropix

Iako ima već iskustva sa sudovima, jer tužili su ga svojedobno i fotografi koji su tvrdili da je "posudio" njihove fotografije Dubaija i kasnije ih koristio na svom Instagram profilu, Grubnić nije jedini koji pohodi sudove.

Severina se s bivšim partnerom Milanom Popovićem nikako ne može dogovoriti oko skrbništva nad sinom Aleksandrom.

Bivši partneri nebrojeno su se puta suočili na sudu, svađali su se oko toga gdje će dijete živjeti, s kime će provoditi godišnje odmore, gdje će ići u vrtić i u školu... Navodno je u sudnici bilo vikanja i vrijeđanja, a o stresu je Severina progovorila svojedobno i na televiziji, kad je izjavila da je zbog svega imala spontani pobačaj.

Stres je dotukao i Vlatku Pokos koja je nakon godina suđenja s Josipom Radeljakom Dikanom spakirala stvari i emigrirala u Kanadu.

Vlatka je bila spreman povući tužbu ako joj Dikan vrati stvari, a on je tvrdio da joj je vratio sve osim jedne Berberove slike i obiteljskog nakita. Medijski cirkus trajao je mjesecima, svako njihovo pojavljivanje na sudu bilo je dramatično. Nakon što je parnica za razvod završila, tužili su se zbog podjele imovine, klevete, iznošenja privatnih informacija...

Na kraju je sve završilo suludom presudom prema kojoj Vlatka mora Dikanovom sinu, Leu Radeljaku, vratiti 306.000 kuna koje je potrošila na kartici koju je koristila dok je bila s Dikanom u braku, plus trošak parničnog postupka od 59.000 kuna i trošak žalbe od 9000 kuna.

Neja Markičević/CROPIX

Voditeljica je pravomoćnu presudu dočekala u Kanadi, gdje je otišla frustrirana time što u Hrvatskoj, nakon svih skandala i neugodnosti, više nije mogla dobiti angažman.

"Tužno je što Leo Radeljak ponosno kroči stopama svoga oca, koji je opljačkao njegovu majku Bebu Lončar te fizički i psihički zlostavljao. Svi znamo da je Ena, nažalost, mrtva. Očito sam i ja trebala biti, ali usudila sam se preživjeti pa sad plaćam. Leo na duši ima teške grijehe svoga oca, a danas ima 35 godina i trebao bi preispitati svoj život i savjest. Ukoliko je ima. I objasniti svojoj sestri zašto sudjeluje u prljavim rabotama svoga oca. Naravno, u normalnoj državi on se ne bi mogao iživljavati na meni, ali u korumpiranom Apsurdistanu ima svesrdnu pomoć korumpiranih i pokvarenih sudaca i sutkinja. Ja nisam jedina, ali jedna sam od poznatijih žrtava hrvatskog pravosuđa. Hrvatski suci, očistite smeće u svojim redovima. Ukoliko još postoji netko pošten", napisala je.

Jacques Houdek svojedobno je bio na sudu jer Zagrebačkom holdingu nije plaćao račune za Čistoću i vodu. Dug je na kraju iznosio 1899,77 kuna za vodu i 1014,51 kunu za Čistoću.

Pjevač je ostao dužan i čovjeku koji mu je radio krov i postavljao betonske ploče na kući u Samoboru. Građevinac je podignuo tužbu jer je ostao kratak za 328.634 kune, a pjevač je tvrdio da nije platio jer nije bio zadovoljan obavljenim poslom. Na sudu se pak doznalo da je i njemu Jacques prijetio nakon što je majstor priznao medijima da ga tuži.

Severina

suđenje

Sud

Vlatka Pokos

milan popović

Josip Radeljak Dikan

Marko Grubnić

Sara Elena Menkovska

parnica

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter