'mind on her money'

Nicki je najbogatija reperica na svijetu, na računu ima 16 milijuna dolara


Ines Madunić
28.09.2017.10:00
Nicki je najbogatija reperica na svijetu, na računu ima 16 milijuna dolara
Profimedia

sažeto

Na listi 20 najbogatijih hip hop umjetnika Nicki je i jedina žena 


Ines Madunić
28.09.2017.10:00

Američki magazin Forbes objavio je godišnju listu 20 najbogatijih repera koju i ove godine predvodi Sean Diddy Combs (47). Treću godinu zaredom je na prvom mjestu, a od lipnja 2016. do lipnja 2017. zaradio je 130 milijuna dolara. Većinu novca zaradio je zbog turneje Bad Boy Family Reunion te sponzorskog ugovora s Ciroc votkom. Također, 70 milijuna dolara dobio je za jednu trećinu udjela u Sean John liniji odjeće koju je prodao prošle godine.

Na drugom mjestu je Drake (30), koji je zaradio 94 milijuna dolara zahvaljujući turneji Boy Meets World te ugovorima s Appleom, Nikeom i Spriteom. Na trećem je mjestu Jay-Z (47) s 42 milijuna, a očekuje se da će se iduće godine popeti na listi jer je tek krenuo na turneju sa svojim albumom "4:44".

Slijede Dr. Dre, Chance the Rapper, Kendrick Lamara, Wiz Khalifa, Pitbull, DJ Khaled i Future. Na 11. mjestu je Kanye West s 22 milijuna. Jedina žena na listi je Nicki Minaj (34), i to na 15. mjestu sa zarađenih 16 milijuna dolara.

Na listi su još i Birdman, Swizz Beatz, Lil Wayne, J. Cole, Macklemore&Ryan Lewis, Rick Ross i Lil Yachty. Forbes ističe kako je hip hop u Americi najpopularniji glazbeni žanr.

Posebno je zanimljiv "slučaj" Chance The Rappera (24), koji je ove godine prvi put na listi te se nalazi na petom mjestu s 32 zarađena milijuna. Taj reper nikad nije prodao niti jedan fizički primjerak albuma nego svoju glazbu nudi isključivo besplatno na internetu, no zarađuje nastupima te ugovorima s Appleom i Kit Katom.

Novi na listi ove godine je i Lil Yachty (20), s 11 milijuna koji se našao na 20. mjestu.

Jay Z

hip hop

zarada

Nicki Minaj

reperi

Drake

P. Diddy

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter