Uzalud vam trud, pučani

Netko je prijavio kraljicu Elizabetu II jer nije vezala pojas u autu


Ines Madunić
23.06.2017.14:05
Netko je prijavio kraljicu Elizabetu II jer nije vezala pojas u autu
Getty Images

sažeto

Kad je u utorak išla od Buckinghamske palače do Westminstera, netko je primijetio da kraljica nema pojas pa su nazvali policiju


Ines Madunić
23.06.2017.14:05

Britanska kraljica Elizabeta II (91) može mirno spavati jer se njezina nacija brine za njezinu dobrobit. Nekad čak i previše. Naime, kad je u srijedu automobilom išla od Buckinghamske palače do parlamenta u Westminsteru, jedna je dobra duša primijetila da kraljica nije svezala pojas. Nazvao je broj za hitne slučajeve, koji je u Velikoj Britaniji 999, i prijavio kraljicu.

Profimedia

Poziv je preusmjeren na londonsku policijsku postraju West Yorkshire, a oni su to podijelili i na Twitteru. Tom Donohoe iz te postaje upozorio je kako se broj 999 treba koristiti isključivo za hitne slučajeve.

Prema zakonu Ujedinjenog Kraljevstva, kazna za ne vezanje pojasa u autu je 500 funti. Srećom za kraljicu, ona ima imunitet i ne može joj se suditi ni za kakve kriminalne radnje, ali ne može dobiti ni prekršajnu prijavu. Također, jedina je osoba u Kraljevstvu koja smije voziti automobil bez položenog vozačkog ispita.

kraljevska obitelj

automobil

kraljica elizabeta II

prijava

pojas

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter