Charlie Plummer zvijezda je filma 'Moj prijatelj Pete'

Nesuđeni Spiderman koji je zapečatio svoju svjetlu holivudsku sudbinu u novom hitu


Ines Madunić
12.04.2018.10:30
Nesuđeni Spiderman koji je zapečatio svoju svjetlu holivudsku sudbinu u novom hitu
Screenshot

sažeto

Mladi Charlie u filmu Andrewa Haigha glumi tinejdžera koji se sprijatelji s konjem i kroz neočekivano putovanje suočava se s odrastanjem


Ines Madunić
12.04.2018.10:30

Mnoga su istraživanja pokazala kako je stabilnost iznimno važna za zdrav razvoj, a posebno je to bitno u tinejdžerskim godinama. To je sve što od svog života želi 15-godišnji Charley Thompson; dom, hranu i srednju školu u koju će ići duže od jedne godine. No, živi s ocem koji povremeno radi i ne može očekivati da će ostati na jednom mjestu. Kad se presele u Portland, Charley se preko ljeta zaposli kod trenera konja. Ubrzo se sprijatelji s jednim od trkačkih konja s neobičnim imenom 'Lean on Pete'.

Upravo se tako u originalu zove novi film redatelja Andrewa Haigha, a snimio ga je prema romanu Willyja Vlautina.

No, "Moj prijatelj Pete" nije novi "Šaptač konjima". Ovo je priča o nevjerojatnom prijateljstvu koje izgubljenom Charleyju daje nadu.

"Taj klinac odbija izgubiti nadu i svoje srce unatoč okrutnoj stvarnosti", rekao je redatelj Haigh, koji kaže da je htio prenijeti toplu atmosferu romana na ekran.

Screenshot

Iako je on odradio dobar posao, kritičari su najviše pohvalili mladog glumca Charlieja Plummera koji je na ekran savršeno prenio duboku tugu svog lika, kao i njegov nepobjediv duh. Inače, mladi Charlie - ima tek 18 godina - skoro je postao novi Spiderman (uloga je ipak otišla Tomu Hollandu), a možda ste ga primijetili u filmu "Sav novac svijeta", u kojem je glumio otetog unuka J. Paula Gettyja.

Screenshot

Pred Plummerom je svijetla budućnost u Hollywoodu, a u filmu "Moj prijatelj Pete" u distribuciji Blitza gledajte ga od 12. travnja u svim CineStar i drugim kinima diljem Hrvatske.

film

Moj prijatelj Pete

Charlie Plummer

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter