sudbonosne ljubavi hrvatskih parova

Nekima su za trebale godine, a njima tek par dana: 'Nema tu razmišljanja, samo te srce vodi i svemir se otvori. Nakon četiri dana veze kupio sam joj prsten i to je za mene bilo to'


Ines Madunić
11.09.2019.16:00
Nekima su za trebale godine, a njima tek par dana: 'Nema tu razmišljanja, samo te srce vodi i svemir se otvori. Nakon četiri dana veze kupio sam joj prsten i to je za mene bilo to'
Tom Dubravec, Goran Mehkek/CROPIX

sažeto

Zajednički život za neke je parove jako komplicirana i dugotrajna odluka, a za druge najjednostavnija na svijetu


Ines Madunić
11.09.2019.16:00

Odluka o zajedničkom životu u mnogim je ljubavnim vezama jedna od najvećih i najkompliciranijih. O tome se često dugo priča, planira, odustaje... Bude svega jer, izuzev papira, praktički je to brak.

Ipak, kad se dogodi ljubav mnogima je to najprirodniji mogući korak i ne razmišljaju ni sekunde.

Upravo tako nešto opisao nam je Boris Mišević, novinar RTL-a, koji je sa svojom suprugom Ana Mari u braku 15 godina, a prije toga bili su u vezi pet godina.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

"Upoznali smo se na moru, moj sadašnji kum je tada nju doveo na more kod sebe u apartman kao svoju prijateljicu. Upoznali smo se na Pagu. Bili smo tamo i ovog ljeta. Bila je plava, mlada, visoka i predivna. Od prvog dana kada smo se upoznali, mi smo odmah, vrlo brzo, počeli i živjeti zajedno i otad smo nerazdvojni. Stvarno odgovaramo jedno drugome, uživamo i dalje provoditi vrijeme zajedno, možemo biti samo po petnaest dana bez prestanka. I dalje se smijemo, šalimo, volimo se", rekao nam je Mišević.

Nekoliko dana bilo je potrebno i redateljici Lenki Udovički i glumcu Radi Šerbedžiji.

"Upoznali smo se 1990. godine u Subotici. Došao je raditi 'Kralja Edipa' na tamošnjem festivalu. Tek sam završila akademiju i došla sam raditi manju predstavu. Radila sam s njegovim studentima s novosadske akademije. Jedan dan smo se susreli u tajništvu teatra. Imala sam problema s nekim od njegovih studenata i htjela sam s njime o tome osobno razgovarati. On je imao 43, a ja 23 godine. Mojem ocu i majci to je bio drugi brak, a otac je od majke bio stariji 18 godina. Nije mi bilo nimalo neobično da se kao mlada zaljubim u muškarca koji je 20 godina stariji od mene. Oduvijek su mi se sviđali muškarci koji su stariji od mene, koji imaju više životnog iskustva. Sve je išlo vrlo brzo iako nisam očekivala da će se razviti u ljubavnu vezu", rekla je Lenka.

Cropix

To "brzo" značilo je da su u roku od nekoliko dana počeli živjeti zajedno, no znala je da će mnogima to biti čudno, kao i njihova veza, pa je sve skrivala od širokog kruga ljudi. Znali su samo njihovi najbliži prijatelji.

Za godinu dana bili su u braku i čekali su svoje prvo dijete.

A apsolutni rekorderi u tome su Anja Šovagović i Dragan Despot. Glumačkom paru samo je četiri dana bilo dovoljno da se ne samo usele zajedno, nego i da stanu pred oltar. Njihov brak traje već više od 30 godina.

Upoznali su se 1978. godine, ali Anja je tada imala tek 15 godina. Sedam godina stariji Despot radio je na predstavi na Dubrovačkim ljetnim igrama. Na istom su se mjestu našli sedam godina kasnije, zaljubili se i to je bilo to.

Danijel Bertolić/Cropix

"Nakon četiri-pet dana veze kupio sam joj prsten i to je za mene bilo to. Na svadbi nam je sviralo Prljavo kazalište, a Željko Malnar doveo je Romkinju s harmonikom. I evo nas: 33 godina zajedno, s djecom, jer drugačije ne bih mogao ni zamisliti svoj život. Nisam nikad sanjao da bih bio s glumicom, ali na kraju je ispalo idealno jer me nitko ne bi mogao razumjeti tako dobro kao ona, preko istih kriterija i osjećaja za dobar ukus", rekao je Despot prošle godine o njihovom braku. Imaju kćer Anu i sina Ivana.

Još jedan par koji se upoznao u kazalištu nije dugo čekao sa zajedničkim životom, a njihova je priča također filmska.

Prije pet godina glumica Helena Minić zaljubila se u redatelja Dalibora Matanića nakon što su zajedno radili na predstavi "Thelma & Louise". Bila je to neobična situacija jer su oboje tad bili u dugogodišnjim vezama.

Helena je bila s kolegom glumcem Hrvojem Klobučarom devet godina, a Dalibor s kostimografkinjom Moranom Cerovec, koja je radila na toj istoj predstavi.

Međutim, njihova je kemija bila toliko jaka da su nakon premijere prekinuli veze, iselili se i uskoro počeli živjeti zajedno.

Foto: CROPIX

"Nema tu premišljanja, nema ničega. Nema glave, to samo srce vodi i svemir se otvori i sve te vodi ka tome i o ničemu ne razmišljaš. Jednostavno, to je najljepša stvar koja mi se u životu mogla dobiti. I sada znam kada netko kaže: 'Aha, to je to'! Da, to tako ide. U roku tri mjeseca okrene se cijeli svemir, okrene se cijeli svijet, i na kraju se sve posloži", rekla je u intervjuu za 100posto svojedobno Minić.

Nakon šest mjeseci veze par je stao pred oltar u crkvi Svete Floške blizu Vodnjana, a uskoro su dobili kćer Lolu. Imaju i sina Maxa, koji se rodio nakon što su zajedno snimili film "Egzorcist", dok će treća beba doći nakon snimanja druge i treće sezone "Novina".

Naša najveća pjevačka zvijezda Severina znala je da je pronašla čovjeka svog života kad je upoznala bivšeg nogometaša Igora Kojića. Svoju sreću nisu uspjeli dugo skrivati od medija, ali nisu ni htjeli. Vrlo brzo pjevačica je upoznala Igora sa svojim sinom Aleksandrom, kojeg ima iz veze s Milanom Popovićem i zajedno su se počeli pojavljivati na eventima, a nakon nešto više od mjesec dana Igor se preselio kod nje u Zagreb.

Vojko Bašić/Cropix

"Svuda idu zajedno, ne odvajaju se nijednog trenutka. S obzirom na to da Severina ima veliki stan u Zagrebu, predložila je Igoru da živi kod nje. Čini mi se da se otkad žive zajedno još više vole", prenijeli su tad srpski mediji.

Ubrzo su se i vjenčali, a imali su dvije ceremonije, jednu za obitelj i bliske prijatelje u Istri, koju su pokušali izvesti u tajnosti, a drugu u Beogradu, s puno publiciteta, a koju je Severina na pozivnicama nazvala "mojom velikom srpskom svadbom". Par je u vezi četiri godine, a iako ih tabloidi stalno "razvode", nema pokazatelja da se vole manje.

brak

Severina

ljubavni par

igor kojić

Rade Šerbedžija

Dalibor Matanić

Lenka Udovički

Anja Šovagović Despot

Helena Minić

Dragan Despot

zajednički život

boris mišević

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter