Imaju vile, dvorce i luksuzne pokretnine

Neki jugoslavenski narodnjaci novac su mudro uložili, a u tom prednjače Brena i njen harmonikaš


100posto
24.02.2019.16:55
Neki jugoslavenski narodnjaci novac su mudro uložili, a u tom prednjače Brena i njen harmonikaš
Foto: Instagram

sažeto

Brena, njen suprug Boba i suradnik Saša Popović osnovali su 1998. godine Grand produkciju, mašineriju koja stoji iza turbofolk zvijezda


100posto
24.02.2019.16:55

Bivša Jugoslavija imala je i tada estradnjake koji su bolje, kao i one koji su lošije stajali na imovinskim ljestvicama. Rokeri nikada nisu bili pretjerano imućni, a narodnjaci su uvijek skupljali široke narodne mase. Značilo je to više svirki i više zarade. Većina njih obogatila se ipak nakon nesretnog rata, kada su u vihoru devedesetih ušli u vlak zvan 'turbofolk', no bilo je i onih koji su svoju uspješnu estradnu i imovinsku karijeru samo nastavili.

Jedan od takvih bio je tragično stradali Šaban Šaulić. Kralj narodne glazbe otišao je, nažalost, nakon teške prometne nesreće koju je skrivio pijani vozač bez vozačke dozvole. U 67. godini Šaulić preminuo. U nizu tekstova i informacija objavljenih i napisanih o Šauliću, ističu se svakako oni koji se tiču njegove velike karijere. Kako je 1969. godine stigao u Beograd i krenuo raditi, tako više nije prestao. U nizu tada velikih imena narodne glazbe, Šaulić se brzo upisao i skrenuo pozornost na sebe.

Pokojnog Šabana osamdesetih nazivali najbogatijim Beograđaninom

Do sredine osamdesetih godina već su ga mediji nazivali najbogatijim Beograđaninom. Spekuliralo se čak i da je jedan od jugoslavenskih milijardera. Pokojni Šaban medijima je tada rekao kako su to spekulacije, a on tek dobrostojeći glazbenik. Brojke, pak, nisu lagale, već tada je porezna izračunala milijunski prihod, zarađen u svega jednoj godini svirki i koncerata. Šaulića su sve do smrti smještali na liste najimućnijih tamošnjih glazbenika. Ne čudi takva činjenica, iznimno je popularan cijelog života, a on sam nije mogao izvesti toliko koncerata kolika je zapravo potražnja vladala. Spekulira se da je iza njega ostalo nekoliko dogovorenih svirki, a za koje su njegovoj supruzi isplatili 235 tisuća eura. Gordana Šaulić će ih, ako su te informacije istinite, vratiti organizatorima svirki koje Šaban, nažalost, neće održati. Glazbena, a njegovoj obitelji emotivna i imovinska ostavština koja ostaje iza Šaulića je ogromna i u emotivnom segmentu neprocjenjiva. Činjenica jest da je iza sebe ostavio i materijalnu ostavštinu, koju je poštenim i neumornim radom stekao.

Imućna folk diva danas je vlasnica televizije, prodaje skupe automobile, ima dvorac

Narodna pjevačica Dragana Mirković, pak, još je bogatija. 50-godišnjakinja je karijeru počela rano, već joj je kao djevojčici primjećen veliki glazbeni talent. Ipak, pravi uspon počela je devedesetih kada počinje ozbiljno zarađivati od svojih nastupa. No, luksuzan život ne bi bio ni približno toliko glamurozan da se krajem devedesetih Dragana nije udala za Tonija Bjelića. Neki tvrde da je austrijski poslovni čovjek hrvatskih, a drugi srpskih korijena. U svakom slučaju, Bijelić je rođen u Austriji i poslovni je čovjek. Iznimno je bogat, a u svoje poslove uključio je s godinama i Draganu.

Zajedno su osnovali televiziju DM SAT, na čijem čelu je upravo Dragana. Vrlo brzo postigli su njome veliki uspjeh u smislu gledanosti. Osim toga, posjeduje i licencu za prodaju luksuznih Maybacha. Toni je svu imovinu, inače, prepisao na Draganu. Par ima dvoje djece koja se medijski ne eksponiraju, već u tišini uživaju u roditeljskim novcima. Osim skupocjene vile u Beču, Dragana i Toni kupili su u Austriji i dvorac koji su potpuno renovirali. Druže se sa svjetskim zvijezdama pa tako par pozira s Kate Moss, Jean Claude Van Dammom...

Nitko kao Brena i Popović, nekad ju je nosio na leđima, a danas zajedno kroje glazbenu kartu Balkana

Gdje bi ova lista završila da na njoj nema Lepe Brene? Nema uspješnije ex-yu zvijezde od nje. Duge noge za igranje donijele su joj status božanstva u bivšoj državi, kada je snimala i singlove i filmove, radila je stalno i nizala svirke. No, nije pjevačica tek estradna diva. Mudro je sa suprugom Slobodanom Živojinovićem uložila zarađeni novac pa su danas milijunaši. Žive u luksuznoj vili u Beogradu, posjeduju nekretnine po cijelom svijetu, imaju poslugu s Tajlanda... Rođendansko slavlje njezinog sina Viktora navodno je koštalo čak 70 tisuća eura. Naime, majka je sinu poklonila skupi automobil, a priredila i zabavu od 10 tisuća eura.

Žena je koja stoji iza projekta 'Grand produkcija', koja zapravo stoji iza brojnih turbofolk imena danas. U tom poslu Brena je sa svojim kolegom, iznimno moćnim Sašom Popovićem, njenim nekadašnjim harmonikašem. On, pak, u Opatiji posjeduje vilu i tamo često boravi sa svojom suprugom. Brena i Popović pravi su medijski moguli, ovaj duo zarađeni novac uložio je jako pametno.

 
 
 
View this post on Instagram

Pozz iz Melburna🥰🥰❤️❤️#hajdedasevolimo #srecnazena #udjislobodno #pazikomezavidis #bolisineprolazis 😍😍😍

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa) on Jan 19, 2019 at 8:53pm PST

Lepa Brena

Šaban Šaulić

Saša POpović

Dragana Mirković

newsletter

Prijavite se na Newsletter