Penju se nemilosrdno brzo prema tronu

Neke nove klinke! Ne furaju sise na izvol'te, no grabe ambiciozno prema vrhu! Glumačke snage nam, s druge strane, izgledaju svjetski


Barbara Marinović
27.12.2018.17:00
Neke nove klinke! Ne furaju sise na izvol'te, no grabe ambiciozno prema vrhu! Glumačke snage nam, s druge strane, izgledaju svjetski
Foto: CROPIX

sažeto

Oni su mladi, ambiciozni, zgodni! Njihovo vrijeme tek stiže, no za karijerom ne grabe svim sredstvima


Barbara Marinović
27.12.2018.17:00

Strpljivim radom i javnim djelovanjem oni su krenuli u krčenje svoje karijere. Mladi su, na počecima, no čini nam se da će se o ovim imenima tek čuti. Nova, 2019. godina, mogla bi itekako biti obilježena radom ovih mladih nada domaće glazbene i glumačke scene.

Huljićeva uzdanica

Domenica Žuvela nova je glazbena nada, koja je u protekloj 2018. zahuktala estradnu karijeru. Diplomirala je na Glazbenoj akademiji pa se nakon toga odlučila intenzivnije pozabaviti vlastitom karijerom. Naime, prije negoli se Domenica odlučila snimati vlastite singlove, godinama je pjevala prateće vokale. Velika je uzdanica Tončija Huljića, a bliska je obitelji Huljić i kao velika prijateljica njihove kćeri Hane. Najbolje se osjeća pjevajući neke starije singlove, pomalo je nostalgična. Takav je i njen modni izričaj, nešto finiji, sofisticiraniji. Profinjena, lijepa i talentirana, Domenica označava i svojevrstan kraj slavi koja se stječe maksimalnom golišavošću.

Foto: CROPIX

Hoće li novi klinci svrgnuti stare zvijezde s trona?

Takav stav ima i njezina prijateljica i kolegica Mia Dimšić. Ona je još jedna od djevojaka koje je baš krenulo kad je glazba u pitanju. Mia fura svoj film, drugačija je i izgledom i izričajem, a za svoj rad polako je počela dobivati i priznanja. Niže nagrade i hitove, i ne čini se da planira tako lako stati! Hoće li nadolazeća ekipa novih klinki i klinaca pomalo svrgnuti stare staze slave?

Foto: CROPIX

Toj ekipici svakako pripada i Zsa Zsa. Djevojka divnog glasa nekad je pjevala back vokale, a onda se odlučila polako posvetiti vlastitoj karijeri. Singlom 'Sve u meni se budi' u 2017. godini napravila je s Damirom Kedžom pravi boom na sceni, a nastavila je vrijedno raditi i kroz 2018. Čini nam se da ćemo za Zsa Zsu tek čuti. Ni ona karijeru ne gradi na skandalima i bujnim oblinama te je 'dobra' s gore spomenutim curama. Stvara li se neka nova klika?

Foto: CROPIX

Mislite li da se stvara neka nova ekipa?

U glumačkom svijetu ozbiljna se karijera sprema za mladu Lucu Anić. Krenula je baš u tom smjeru, maestralno igra uloge, stipendistica je HNK, peta je godina Akademije. Izvrsno je odigrala ulogu u 'Tri zime', hit predstavi Tene Štivičić i Ivice Buljana u zagrebačkom HNK. Pred njom je još niz izvrsnih uloga, kazališnih i filmskih. Osim što je jedna od najtalentiranijih glumica svoje generacije, Luca je apsolutno predivna. Krhka djevojka ekspresivnog, upečatljivog lica... Gledamo u novu glumačku zvijezdu Hrvatske, ne sumnjamo da će 2019. biti njena godina.

Foto: CROPIX

Ogromni talenti

Nesumnjivo je već sada prepoznatljivo ime glumice Made Peršić, no čini nam se da neće ovdje stati. Osebujna glumica pred sobom ima, čini se, veliku karijeru. Debitirala je u jednoj od najkontroverznijih predstava u posljednjih nekoliko godina - "Elementarnim česticama" Ivice Buljana prema romanu Michela Houellebecqa. Na sceni s pojavila gola, a prašinu je podigla odmah. Ubrzo su svi saznali tko je Mada. Nekadašnja reality natjecateljica showa 'Hrvatski top model', diplomirana liječnica, studentica Akademije dramskih umjetnosti. Ima i izgled i pamet, ali i hrabrost da odradi sve izazove koji se pred nju postavljaju.

Neja Markicevic/CROPIX

Veliki talent naslijedio je mladi glumac Filip Vidović. Ima iza sebe već sjajno odrađenih uloga. Sin pokojnog glumca Ivice Vidovića ove je godine igrao uz Zrinku Cvitešić u 'Mački na vrućem limenom krovu', iza sebe ima i izvrsno odigranu ulogu u 'Ciganinu, ali najljepšem'. Talentiran i samozatajan, naslijedio je Filip od svog oca glumačke vještine i karakterne osobine. Iako je poznato prezime u ovom slučaju možda i uteg, Filip se sa svime sjajno nosi i dokazuje koliko je dobar!

Foto: CROPIX

Mada Peršić

Mia Dimšić

Filip Vidović

Zsa Zsa

Domenica

Luca Anić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter