Sudbine slavnih Riječanki

Neke nisu bile ni punoljetne kada su otišle na Eurosong, no ostale su s nogama čvrsto na zemlji! Evo gdje su danas E.N.I.-ce! Jedna od njih dobila je prestižno priznanje


100posto
12.10.2019.14:00
Neke nisu bile ni punoljetne kada su otišle na Eurosong, no ostale su s nogama čvrsto na zemlji! Evo gdje su danas E.N.I.-ce! Jedna od njih dobila je prestižno priznanje
Foto: Tea Cimas / Cropix

sažeto

Iva Močibob radi kao profesorica hrvatskog jezika, i za to je dobila veliko priznanje! Sve dame iz benda postigle su puno na poslovnom i privatnom planu


100posto
12.10.2019.14:00

Najpoznatiji domaći ženski pop sastav svakako su Riječanke okupljene pod nazivom E.N.I. Cure su u svojoj karijeri, koja traje više od 20 godina, upisale sjajne albume, hitove, nagrade, nastupe... No, nikada im slava nije 'udarila u glavu'. Sve četiri dame čvrsto su ostale na zemlji pa su se, uz glazbu, posvetile i studiranju, a danas karijerama izvan estrade. Elena Tomeček Zdjelar, Nikolina Tomljanović, Iva Močibob i Ivona Maričić i danas rade zajedno, iako povremeno imaju solo izlete. Slušatelji ih vole jednako kao nekad, a one im zato daruju finu dozu glazbe i riječke neposrednosti.

Glazbenica, profesorica...

Nedavno je jedna od njih veliki uspjeh doživjela i na svom drugom profesionalnom planu. Naime, Iva Močibob radi kao učiteljica u Osnovnoj školi Trsat gdje predaje hrvatski jezik, a ovih dana njezino ime osvanulo je i na listi 516 najboljih učitelja u Hrvatsku za proteklu školsku godinu. Među onima koji su joj na priznanju čestitali bile su i njezine kolegice iz benda. Iva je prije nekoliko godina postala i majka, dobila je dijete s partnerom Vladom Simcichem Vavom, nekadašnjim gitaristom benda Laufer. S njim i kolegom Bobom Grujičićem čini bend 'Turisti'.

Foto: Tea Cimas / Cropix

Nikolina također radi u školi, odgaja djevojčicu i uživa u braku

Njezina kolegica po struci je i Nikolina Tomljanović, koja također radi u jednoj osnovnoj školi u Rijeci. 'Učiteljica sam razredne nastave. To je krasan posao. Djeca te zaista mogu ispuniti, oduševiti, nasmijati. Naravno i rastužiti, malo i naljutiti. To je sve normalno. Oni su moja djeca. Tako ih mi učitelji volimo zvati. "Moja Ema, moj...". I to je moja obitelj', rekla je za 100posto Nikolina svojedobno kada smo je pitali o njezinom poslu. Usto, sretna je uz svog supruga i dugogodišnjeg partnera Jakoba. S njim odgaja djevojčicu i smatra da je ona u njihov život ušla baš onda kada je trebala. 'Mislim da sve u životu dođe u pravo vrijeme, tako i moje majčinstvo. Dugo sam željela kćerkicu, ali mislim da je ušla u moj život baš kad je trebala', rekla je Tomljanović.

Foto: Davor Zunic / CROPIX

Elena se bavi turizmom

Mama dvije djevojčice danas je Elena Tomečak Zdjelar. Sa suprugom Sinišom odgaja dvije curice, a prije negoli je ušla u roditeljske vode - diplomirala je na Fakultetu za turistički i hotelski menadžment u Opatiji. Danas se, uz glazbu, bavi i turizmom u rodnoj Rijeci.

Foto: Tea Cimas / CROPIX

Ivona se udala prošle godine, ugledna je pshiologinja i psihoterapeutkinja

Prošle je godinu u bračne vode uplovila i Ivona Maričić, udala se za kolegu glazbenika Anthonyja Kukuljana. Vjenčali su se na Krku i svadbu su obavili u tajnosti. Na svadbi su bile i njezine E.N.I-ce, a sve je proteklo u intimnoj i zabavnoj atmosferi. Inače, Ivona je psiholog i sistemski psihoterapeut te radi u Savjetovalištu Udruge Terra.

Foto: Davor Zunic / CROPIX

Nikolina Tomljanović

E.N.I.

Elena Tomečak Zdjelar

Iva Močibob

Ivona Maričić

newsletter

Prijavite se na Newsletter