Moždani udar, gubitak oca, šokantna prometna...

Nekadašnja poznata pjevačica sve je nevolje prebrodila i danas je 'life coach' zvijezda


Barbara Marinović
06.10.2018.21:00
Nekadašnja poznata pjevačica sve je nevolje prebrodila i danas je 'life coach' zvijezda
Foto: CROPIX

sažeto

Ivana Plechinger proslavila se 1994. pjesmom 'Mala ptica nebeska', no danas više nije u glazbi


Barbara Marinović
06.10.2018.21:00

'Malo je reći da sam uživala! Smijeh i suze, ples i meditacija, zagrljali i nova prijateljstva, sve ste mi to priuštili u istoj večeri... Hvala vam svima, bilo je predivno družiti se i rasti s vama', napisala je nakon uspješno održane radionice Ivana Plechinger. Nekadašnja pjevačica i voditeljica danas je jedna od life coach zvijezda u Hrvata. Najavila je odmah i sljedeću - u studenom, koja će tematizirati zdravu ljubav prema sebi kao temelj sretnog života.

A sjećate se Ivane kada je tek došla na scenu? Ima iza sebe zanimljivu životnu priču, a pred očima javnosti započetu hitom 'Mala ptica nebeska' iz 1994. godine. Estradnu karijeru nastavila je i hitom 'Pitali momci', no većina je poznaje kao voditeljicu omiljenog HTV-ovog 'Huga'. Sjajna je bila Ivana u interakciji s djecom. Vodila je i na RTL-u par emisija, a 2004. godine otvorila dječju rođendaonicu te voditeljsku karijeru nastavila na radiju.

No, sve se preokrenulo prije šest godina, kada je doživjela moždani udar, i to sa svega 39 godina. Napisala je tada knjigu, a život joj se, priznaje, promijenio nabolje. Postala je svjesna vrijednosti koje u životu ima - poput supruga Brune, kojeg je srela s 19 godina, te dva njihova sina.

Sve to opisala je u knjizi 'Ono što ostaje uvijek je ljubav'. Posljedica moždanog udara stigla je u obliku neke nove životne zahvalnosti i sreće, a preplavio je Ivanu optimizam koji dotad zbog poslovnih i privatnih problema nije imala. Shvatila je da ima svoje najveće bogatstvo, a životnu pobjedu nad opasnom sitaucijom shvatila je kao drugu priliku i počela pomagati i drugima.

I nakon moždanog dogodile su joj se teške situacije, izgubila je voljenog oca, a sina Jana je u prometnoj nesreći teško ozlijedio automobil. Ivana je odlučila gledati pozitivno, i biti zahvalna što joj je sin ostao živ i što se dobro oporavlja. Otad se Plechinger okrenula moći pozitivnog razmišljanja i prometnula se u life coacheve pa snima YouTube videa i drži radionice.

Ivana Plechinger

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter