Nekadašnja voditeljica Darija Mikulandra

Nekad su se zbog njezinog izgovora lomila koplja, a zbog ljubavi se vratila u Dubrovnik i s televizije prešla na radio


Ines Madunić
27.08.2018.21:00
Nekad su se zbog njezinog izgovora lomila koplja, a zbog ljubavi se vratila u Dubrovnik i s televizije prešla na radio
Saša Burić/Cropix

sažeto

Postala je popularna kao voditeljica HR Top 20, a onda se preselila u rodni Dubrovnik i s tv-a prešla na radio


Ines Madunić
27.08.2018.21:00

Tko je odrastao u devedesetima i nultim godinama sigurno se sjeća voditeljice Darije Mikulandre. Na HTV-u je vodila HR Top 20, a onda i Zlatni gong. S plavom dugačkom kosom i prepoznatljivim šiškama, Darija je žarila i palila domaćim malim ekranima.

Osim toga, oko njezinog su se izgovora često vodile rasprave u tadašnjim medijima - njezino nepravilno izgovaranje glasa "r" postalo je vruće pitanje oko kojeg su svi imali mišljenje. Trebaju li na javnoj televiziji voditelji i voditeljice biti čak i oni koji nemaju savršen izgovor - to je bila vruća rasprava koju je pokrenula baš ona.

"Uvijek bi me pitali u intervjuima za to jer su se svi pitali kako mogu raditi na televiziji kad ne znam reći 'r'. Mislim da je to svima bilo upečatljivo i da su me zato ljudi zapamtili", rekla je Darija.

Za jednu je tv emisiju prije nekoliko godina Darija rekla kako je uživala u svom poslu jer je tada upoznala mnogo estradnih zvijezda koje su tek počinjale svoju karijeru. Primjerice, Jelena Rozga prvi se put pojavila pred televizijskom publikom upravo kod Darije.

Snimila je Darija i spot za Pips, Chips&Videoclips, "Ljubav", u kojem se pojavljuju Vilim Matula i Rene Bitorajac, a bila je i u reklamama.

No, sve je to odlučila ostaviti iza sebe kad se zaljubila, i to u muškarca iz njezinog rodnog Dubrovnika. Odlučila se vratiti jer su tamo htjeli graditi život. Danas je Darija svom prezimenu dodala i Žanetić, ima dvije kćeri i umjesto na televiziji radi na radiju.

Mateo Rilović/Cropix

"Nedostaje mi to crveno svjetlo kamere, tu i tamo odradim neku televizijsku emisiju i obožavam to jer radio je potpuno drugačiji medij", rekla je Darija.

Osim što je radijska voditeljica, Darija se bavi i odnosima s javnošću, članica je amaterske kazališne grupe Kolarini te jedna od organizatorica međunarodnog kazališnog festivala Midsummer scene, na kojem se svake godine na Lovrijencu izvode predstave na engleskom jeziku.

 

Think pink! 💗 Summer time in the most beatiful city in the world #dubrovnik

A post shared by Darija Mikulandra (@babyblue55) on Aug 8, 2018 at 5:47am PDT

 

The view! #themostbeautifulcity in the world! #dubrovnik

A post shared by Darija Mikulandra (@babyblue55) on Mar 11, 2018 at 1:17pm PDT

90-e

tv voditeljica

Darija Mikulandra Žanetić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter