Nakon dugih 7 godina

Nekad je bio desna ruka Nicku Caveu, sada okuplja glazbene legende i vraća se u Zagreb. Mick Harvey po treći put u metropoli


100posto
04.11.2019.19:30
Nekad je bio desna ruka Nicku Caveu, sada okuplja glazbene legende i vraća se u Zagreb. Mick Harvey po treći put u metropoli
Profimedia

100posto
04.11.2019.19:30

Australski glazbenik Mick Harvey, suosnivač The Bad Seedsa i The Birthday Partyja, po treći put dolazi u Zagreb u pratnji velikih J.P. Shila, Stevea Shelleya iz Sonic Youtha i Glena Lewisa. Ova prava glazbena poslastica čeka nas 10. studenog u Vintage Industrial Baru

Nakon dva nastupa, hrvatska publika je uvidjela osebujnost svog glazbenog izričaja stvorenog izvan matičnog The Bad Seedsa koji je neminovno povezan s karijerom Nicka Cavea što je dovelo do savršene zimske prilike za poslušati i vidjeti ovu moćnu gomilicu. Posljednji put u Zagrebu je Harvey nastupao u listopadu 2012., prije punih sedam godina.

Karijeru započinje sredinom sedamdesetih u rodnom Melbourneu, kada s nekolicinom prijatelja osniva proto-punk sastav The Boys Next Door, koji će vremenom prerasti u kultni The Birthday Party. Po raspuštanju The Birthday Partyja, jezgra benda (odnosno Nick Cave i Mick Harvey) pokreću danas svima znan projekt The Bad Seeds.

Harvey će se još za aktivnog članstva u Bad Seedsima okušati kao skladatelj filmske glazbe i kao producent. Kada ostvaruje suradnju s PJ Harvey, Robertom Forsterom, Anitom Lane, kao i na oba albuma Rowlanda S. Howarda.

Solo karijeru započeo je 1995. albumom 'Intoxicated Man', taj kao i njegov drugi album Pink Elephants iz 1997. sadrže obrade francuskog šansonijera Serge Gainsbourga.

Njegov treći samostalni album Sketches from the Book of the Dead (2011.) je konačno prvo u potpunosti autorsko ostvarenje. Naslovnu skladbu 'October Boy' Mick posvećuje dugogodišnjem suradniku i prijatelju Rowlandu S. Howardu koji je preminuo koncem 2009.

Ovog listopada vraća se s promocijom svog novog materijala, nakon što se posljednjih nekoliko godina posvetio izvedbama vlastitih interpretacija Sergea Gainsbourga kao i svjetskoj turneji s PJ Harvey.

NEDJELJA 10.11.2019. I Mick Harvey & J.P.Shilo with special guests: Steve Shelley & Glenn Lewis; Vrata 20:00; Koncert 21:30 sati

Karte po cijeni od 70/90 kuna | Pretprodaja: VIB / Grif / DOS / Entrio prodajna mjesta

Promo

koncert

Vintage Industrial

Mick Harvey

J.P.Shilo

newsletter

Prijavite se na Newsletter