ODRŽALI SU SE UNATOČ SVEMU

Došao je iz disfunkcionalne obitelji i eskperimentirao s drogama, a zbog nje je promijenio sve! Jedinstvo su u najtežim životnim danima zadržali i Barbara i Lukas Nola!


Ines Madunić
01.07.2019.14:00
Došao je iz disfunkcionalne obitelji i eskperimentirao s drogama, a zbog nje je promijenio sve! Jedinstvo su u najtežim životnim danima zadržali i Barbara i Lukas Nola!
Foto: Damir Krajac, Boris Kovačev/CROPIX

sažeto

Ljubav ovih celeb parova jača je od svih izazova, a vole se više od 15 godina


Ines Madunić
01.07.2019.14:00

Svake godine u Hrvatskoj se priča o sve manjem broju sklopljenih brakova, ali i sve češćim razvodima. U moru takvih vijesti i u vremenu sve površnijih veza, parovi koji su svoju ljubav uspjeli očuvati više od desetljeća postaju svjetlo u mraku. Pogotovo među celebovima, koji nas često iznenade brzim brakovima i prekidima.
Ovo su neki parovi s naše scene koji se vole više od 15 godina.

Eni i Massimo Savić

Glazbenik je mlad počeo karijeru, a imao je i neke veze s poznatim kolegicama kao što je Bebi Dol, no već više od 25 godina traje njegova ljubav s Eni Savić.

Upoznali su se osamdesetih godina, kad je Eni pisala pjesme za Josipu Lisac i druge izvođače. Slučajno su se u isto vrijeme našli u kući aranžera Krešimira Klemenčića.

"Prije nje sam stvarno bio idiot. Ona je bila ta koja mi je rekla da određene knjige moram pročitati. Iz primjera njene obitelji, jer moja je bila disfunkcionalna, shvatio sam kako se ponaša glava obitelji. Ako hoćete da su vam djeca dobro i da rastu bez kompleksa, morate biti otvoreni s njima. Prvo što smo htjeli da postići kod naše kćeri Mirne je da se nama prvo obrati kada bude u bilo kakvom problemu. Nema skrivanja ničega od nas", rekao je Massimo.

Foto: Damir Krajac/CROPIX

U to je vrijeme eksperimentirao s drogama, kao i mnogi kolege na sceni, no kasnije je priznao da je upravo zbog svoje obitelji prestao s time.

"Kad ste mladi, imate potrebu isprobavati svoje granice. Tražite se i ta potraga može završiti ovako ili onako. Imao sam sreću da je u moj život ušla Eni, potom je tu došla i moja kćer Mirna. Ljubav, kao i spoznaja o tome što je obitelj i što sve treba kako bi ona opstala bili su moj motiv da negativnu fazu ostavim iza sebe", rekao je.

Pjevač uvijek s divljenjem govori o supruzi, za nju kaže da je najinteligentnije biće koje zna te da je njegov heroj, a što se tiče recepta sretnog braka, evo što je rekao:

"Nema tajne. Treba biti džentlmen, treba slijediti moralnost, čovjek treba biti čovjek, a ne životinja i to su moji postulati. Mislim da sam imao jako puno sreće, sreća je definitivno veliki faktor u mom braku koji se održao 25 godina. Vidjet ćemo što će biti dalje", zaključuje Massimo.

Željka Ogresta i Dubravko Merlić

Televizijski power couple u vezi su od osamdesetih, a vjenčali su se 1990. godine. Često su poslovno surađivali, i to vrlo uspješno, a imaju troje djece. Uvijek su dobro usklađivali poslovno i privatno, a Željka je progovorila o tome kako izgleda dobar brak.

"Nikada mi nije došlo da odustanem od braka. Normalno je da svaki brak ima dobre i loše dane. Ali to je život. Svi koji kažu da je nešto idealno - lažu. Važna je zrelost", rekla je.
Što se tiče tajne, i tu su za njih dvoje stvari prilično jednostavne.

Tomislav Krišto/Cropix

"Nema tajne – bez ljubavi nema ničeg! U braku moraju postojati poštovanje i ljubav, a ako dvoje ljudi pritom još dijeli i isti interes, to je fenomenalno", poručila je.

Tihana Harapin i Saša Zalepugin

Modna agentica i televizijski urednik i voditelj 1988. počeli su svoju ljubavnu vezu. Tad su zajedno surađivali na posljednjem izboru za Miss Jugoslavije, a dotad su bili poznanici.

"Saša i ja smo se preko 20 godina obilazili, upoznavali i prepoznavali u raznim privatnim i poslovnim situacijama. Moram priznati da sam uvijek u susretu s njim imala neku skrivenu nelagodu - čak sram da nešto krivo ne kažem ili da lošije izgledam. Mislim da je i on na mene gledao drugačije, ni sam ne znajući zašto je to tako. Kada smo se napokon 'spojili' shvatili smo da su cijela naša dotadašnja iskustva - i dobra i pogrešna - bila neka vrsta pripreme, kako ne bismo upropastili vezu koju smo napokon ostvarili. Niti jedno od nas ne žali što je to tako, ali naučili smo ljubomorno čuvati to što napokon imamo. Naša piramida napokon je dosegla svoj vrh i tu želimo ostati do kraja", ispričala je Tihana.

Željko Puhovski/Cropix

Kaže da njihova ljubav nikad nije bila u pitanju te da na nju paze. Uspona i padova je bilo, a to ih je samo učvrstilo.

"Naravno, ako smo svjesni pogreške, ako o njoj razgovaramo, ako je priznamo. Bračnog partnera morate gledati ne samo kao ljubavnika, već najvećeg prijatelja, učitelja, spasitelja kada zbog nekog vanjskog faktora ne znate kud sa sobom. Meni nije problem gledati nogomet, kao niti njemu Eurosong! Dapače, ne sputavamo si zadovoljstva. Saša i ja se i danas imamo potrebu uskladiti u nekim pogledima, doduše nebitnim, jer smo bitno davno savladali, ali možda uz nikoga ne bih mogla šutjeti satima, a da mi glas ne nedostaje", kaže Tihana.

Što se tiče recepta - nema ga!

"Mislim da tu nema nikakve alkemije, recepata, a ni posebne tajne, ali naravno mora biti kemije, i najvažnija od svega je tu ljubav. Muškarac i žena moraju biti kompatibilni. Ja sam svoja, on je svoj, ali mora se znati biti tvoja i tvoj", zaključuje.

Olja i Igor Vori

Nedavno su 19 godina ljubavi proslavili rukometaš Igor Vori i diplomirana medicinska sestra Olja. Upoznali su se u Zagrebu, gdje je Splićanka došla na studij. Prvi susret dogodio se u kvartovskom kafiću i ubrzo su prohodali. On je tada igrao u RK Zagreb, ali nije baš dobivao puno minuta na terenu pa je razmišljao o odustajanju od rukometa.

"To bi se vjerojatno i dogodilo da ga Lino Červar nije pozvao u Italiju. Prvu godinu igrao je u Pratu pored Firence, tada sam ga samo posjećivala, a drugu godinu otišao je na jug Italije u grad Conversano gdje smo zajedno živjeli", ispričala je Olja.

Ona je završila studij Sestrinstva i kasnije diplomski studij Menadžment u sestrinstvu, a kad je s Igorom živjela u inozemstvu bila je na neplaćenom dopustu.

Joško Ponoš/Cropix

Danas obitelj živi u Zagrebu, a Olja predaje na Visokom zdravstvenom učilištu te planira upisati doktorski studij, dok je njezin suprug danas sportski direktor rukometne reprezentacije.

"Olja je sa mnom prošla sve najljepše, ali i najteže trenutke. Bila je sa mnom kad smo u Ateni osvojili naslov olimpijskih prvaka, a davala mi je i najveću podršku uoči Igara, kad su mnogi sumnjali u mene i izbornika Linu Červara, koji mi je pružio priliku nakon teške ozljede kolege Renata Sulića. Tada sam sjeo za stol s Oljom i rekao: 'Ako sad ne uspijem, prestat ću igrati rukomet.' Srećom, sve je ispalo super", ispričao je svojedobno Igor.

Anja Šovagović i Dragan Despot

Glumački par ima jednu od najnevjerojatnijih ljubavnih priča, ne samo na našoj sceni. Upoznali su se 1978. godine na Dubrovačkim ljetnim igrama. Ona je imala 15, a on 22 godine i igrao je glavnu ulogu u Shakespeareovim "Romeu i Juliji".

Od veze nije bilo ništa, ali ljubav je presudila nakon nekoliko godina kad su se ponovno susreli u Dubrovniku. Anja je bila na drugoj godini Akademije. Potpuno sigurni da su si suđeni, za već četiri dana bili su u braku!

Foto: CROPIX

Svi su bili u šoku, a oni ove godine slave 33 godine braka. Imaju dvoje djece.

"Tajna je u tom da se volimo. Da se ne volimo ne bismo bili zajedno", vrlo je plastično objasnila glumica. Rekla je i kako je bitno pronaći osobu s kojom se možete ponašati kao da ste sami.

Barbara i Lukas Nola

Još jedan glumački par voli se više od dva desetljeća. Glumica i redatelj u braku su od 1994. godine i također imaju dvoje djece, sina i kćer.

"Nikad ne spajamo poslovno i privatno. Onomu tko na setu vidi da držim Barbaru za ruke, odmah platim tisuću kuna", rekao je Lukas. Par je surađivao na filmovima "Rusko meso", Nebo, sateliti", "Sami" i "Pravo čudo", a Barbara kaže da su joj to vjerojatno najdraže uloge jer voli raditi sa suprugom.

Boris Kovačev/Cropix

"Nama su posao i život toliko isprepleteni da ja te granice više uopće ne vidim. Uvijek smo emotivno sudjelovali u projektima onog drugog i kad smo radili skupa i kad nismo. Mi doma toliko pričamo o svakom projektu da mi nije jasno kako nam ne dosadi. Kad me pitate što sam naučila od Lukasa odgovor ne bi stao u najdeblju knjigu, ali mislim da je najviše utjecao na mene da budem hrabrija u odlukama i da se bolje zauzmem za sebe. Da se usudim biti ja bez tog pretjeranog straha da će se netko uvrijediti i da ne kasnim. Meni je s njim predivno sve dijeliti i mislim da u tom segmentu života baš imam sreće", izjavila je Barbara.

Leonarda i Zvonimir Boban

Ona je 1989. bila manekenka u usponu koja je radila u zagrebačkom butiku, a on perspektivni Dinamovac. Danima je dolazio u trgovinu pod izlikom da želi kupiti sako, a onda konačno pozvao Leonardu van.

Zvonimir je 1991. potpisao za Milano i njih su dvoje odselili u Italiju, gdje su se vjenčali 1993. godine. Godinu poslije proslavili su vjenčanje i u Zagrebu.

Dragan Matić/Cropix

Par je usvojio četvero djece, a imaju jednu biološku kćer te danas žive u Švicarskoj, gdje on radi u FIFA-i kao zamjenik glavne tajnice.

"Leom sam se oženio jer je volim i cijenim, jer s njom, kao osobom koja mi u svemu odgovara, želim dijeliti svoj život", rekao je svojedobno bivši nogometaš.

Jadranka i Dubravko Ivaniš

Glazbenici su se zaljubili 2000. godine, a vjenčali se samo godinu dana poslije u Zagrebu. Dotad na glasu kao zločesti dečko koji jako voli žene, Ripper je u Yayi pronašao srodnu dušu. Imaju kćer Luciju.

"Upoznali smo se tako da sam joj slao SMS-ove s prijateljeva mobitela pretvarajući se da sam on. Iskreno, tada sam bio emocionalna ništarija, ali kad sam prvi put vidio Yayu, rekao sam si da je to to. Bit će mi žena", izjavio je svojedobno.

Mišo Lišanin/CROPIX

Često i poslovno surađuju.

"Imam stvarno fenomenalnu suprugu. To ću uvijek i svugdje reći. Stvarno se jako dobro slažemo. Ukusi su nam vrlo slični. Ma fućkaš sve to. Mi zapravo stvarno stalno dobro surađujemo. Moja supruga nije samo pjevačica nego je i dizajnerica, slikarica i ilustratorica. Stalno je koristim za svoj bend", rekao je Ivaniš, dok Yaya kaže kako je tajna njihovog sretnog braka to što "imaju zajedničke ciljeve, toleranciju, prožimanje i komunikaciju".

Vjekoslava i Tonči Huljić

Najmoćniji par glazbene scene zajedno je već tri desetljeća, imaju dvoje djece koji se također bave glazbom, a ona je zbog njega ostala u Splitu i studirala pravo, umjesto da ide u Zagreb studirati književnost. Bila je to, oboje kažu, ljubav na prvi pogled.

"Kad sam je vidio, imao sam 18 godina i tada nije bilo mobitela, tražio sam je godinu i pol. Ona je sjedila u prvom redu Splitskog festivala, a ja sam svirao klavir točno preko puta. Počeli smo izlaziti 26. srpnja. Zabavljali smo se sedam, osam godina prije nego smo se vjenčali. Puno duže smo zajedno nego što smo jedno bez drugog", ispričao je Tonči. Vjekoslava na sličan način opisuje njihovu ljubavnu priču.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

"Upoznali smo se jednog ljeta, davno, i nekako mi se čini da je cijeli moj život dalje ostao to ljeto. Godine idu, a ja želim da to ljeto još traje. On kaže da je odmah znao da sam ja ta. Kad se zaljubiš, osoba je prava u svakom pogledu, u tom trenutku. Tek se poslije ispostavi jesi li ili nisi imao sreće. Ima jedna izreka koju volim reći: 'Srce je dovoljno daleko od glave da mu pamet odmogne, ali isto tako je dovoljno blizu glave da mu pamet pomogne", rekla je.

Lenka Udovički i Rade Šerbedžija

Fatalna ljubav dogodila se ovom glumačkom paru, takva da ni razlika od 20 godina nije imala nikakav faktor. Upoznali su se 1990. godine u Subotici,. Rade je bio etablirani glumac, a Lenka tek diplomirana redateljica. On je na festivalu u Subotici radio "Kralja Edipa", a ona manju predstavu.

"Radila sam s njegovim studentima s novosadske akademije. Jedan dan smo se susreli u tajništvu teatra. Imala sam problema s nekim od njegovih studenata i htjela sam s njime o tome osobno razgovarati. On je imao 43, a ja 23 godine. Oduvijek su mi se sviđali muškarci koji su stariji od mene, koji imaju više životnog iskustva. Sve je išlo vrlo brzo iako nisam očekivala da će se razviti u ljubavnu vezu", ispričala je redateljica. Naime, nije na prvu bila impresionirana Radom, dok je on odmah nju primijetio, a kolegica Inge Appelt dobacila mu je kako bi "tu malu mogao oženiti".

Goran Šebelić/Cropix

"Bila je neka kemija, mada sam ja imala neke predrasude kad sam otišla u Suboticu, tek sam bila završila Akademiju. Više me privlačila neka alternativna scena i neke nepriznate i nepoznate vrijednosti. Avangarda je bila pravac u kojem sam razmišljala, sva sam nešto bila u fazonu rušenja priznatih vrijednosti. Rade je glumac koji je toliko priznat, voljen, koji je mnogo postigao pa se nije uklapao u moje ideje o svijetu. Potpuno me razoružala ta njegova jednostavnost, iskrenost i čistoća, neki skoro dječački duh. Baš me osvojio kao čovjek", rekla je kasnije Lenka.

Par ima tri kćeri, živjeli su isprva u Beogradu, a zatim su bježali u London, Los Angeles pa konačno u Hrvatsku, u Rijeku. Ona je priznala kako je zbog njega i obitelji zapostavila svoju redateljsku karijeru, no zbog toga nije požalila.

ljubav

brak

Rade Šerbedžija

Tonči Huljić

Lenka Udovički

Anja Šovagović Despot

Jadranka Ivaniš Yaya

Dubravko Ivaniš Ripper

Vjekoslava Huljić

Massimo Savić

Tihana Harapin-Zalepugin

Leonarda Boban

ljubavni parovi

Olja Vori

Barbara Nola

Željka Ogresta

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter