Iskrena ispovijest dance dive samo za 100posto

'Natjerana sam na prisilno povlačenje. Svašta mi se izdogađalo, producent me ostavio zbog svog braka! Ostala sam bez novca, snage i samopouzdanja, izgurana sam!'


Barbara Marinović
12.09.2019.15:40
'Natjerana sam na prisilno povlačenje. Svašta mi se izdogađalo, producent me ostavio zbog svog braka! Ostala sam bez novca, snage i samopouzdanja, izgurana sam!'
Foto: Boris Beribak, Željko Mužević/CROPIX

sažeto

Ella Jantoš bila je jedno od najvećih imena dance scene, a mnogi žale za njezinim velikim, masnim i dominantnim vokalom! Imamo novosti! Ella nešto dobro planira, a usput nam objašnjava kako je i zašto napustila glazbenu scenu


Barbara Marinović
12.09.2019.15:40

Marinela Ella Jantoš sprema nešto novo, no o tome još ne želi detaljnije govoriti! Kaže u velikom intervjuu za 100posto da to nije ništa pompozno niti veliko. No, promatrajući rad jedne od najvećih hrvatskih dance zvijezda, a pogotovo poznavajući njen vokal - možemo očekivati svašta. Ona za sada najavljuje da je krajnje vrijeme da poradi na live svirci.

No, zamolili smo je da se vrati u prošlost. Toliki je interes za dance pokretom općenito, da malo koga ne zanima zašto se, kada i zbog čega Ella Jantoš povukla sa scene na kojoj je bila diva i toliko je obećavala. Kako je uopće u tom svijetu završila?

Kako je nastao hit 'Iza ponoći'?

'To je sve tako duga priča. Moji roditelji su se bavili glazbom kao zabavljači bend 'Ona i Oni', to mi je baš cool. Pjevala sam oduvijek, u svim zborovima, na ulici, frendica je uvijek govorila da se derem po ulici jer čekam da me netko otkrije', sjeća se Ella kroz smijeh. Dodaje da ju je profesorica iz glazbenog prestala pozdravljati nakon što upisala u srednjoj solo pjevanje.

'A ja sam zabr**ala na pop glazbu i hotele, uvijek volim reći doduše - birtije, i na nekom natjecanju pjevača Kazimir Mikašek iz grupe 'Koktel' me čuo. Nagovorila sam mamu i tatu da me puste, tata je išao sa mnom na razgovor i eto. Jedan band, drugi, treći bend koji je već bio super (C'est La Vie)... radili smo i vani. Onda sam htjela nešto svoje, Mikašek je napisao jedan album koji sam izdala za Orfej. Njegov band u Zagrebu je postao moj 'dream team', a klavijaturist Dražen Stojčević moj glazbeni partner. I tako je nastalo moje prezime - 'Iza ponoći'.

Producent ju je ostavio, menadžer nije bio dobar...

Iako joj se smiješila velika karijera, iz svijeta glazbe je, po vlastitim riječima, izgurana. 'Prije bih rekla da sam izgurana pa natjerana na prisilno povlačenje. Svašta mi se izdogađalo - producent me ostavio zbog svog braka, već sam imala problema s njim oko novih stvari koje su mi bile presladunjave... S menadžerom sam se razišla na 'pas ma**e' jer nije bio dobar. Operirala sam nos i tek onda otišla u..., a nove ideje nisu bile tako hitoidne i jedva sam i odradila. Mogla bih knjigu napisati o izradi drugog albuma koji nije niti došao do publike na kraju. Nisam imala niti sredstava niti sponzora to gurati. Ostala sam bez novca, snage i samopouzdanja. To se naziva povlačenjem', ispričala nam je Jantoš u dahu. Dodala je da joj u tom periodu nije bilo nimalo lako. 'Kada oduvijek znaš da si za nešto rođen i da si ti taj, onda nije lako biti podalje od toga. Puno posla imaš sa sobom samo za ostati normalan i ne ubiti se'.

Sretna je, kaže, danas kada vidi koliko dobre glazbe ima i koliko se novca u nju ulaže. Nekada se, dodaje, puno radilo. 'Puno se radilo, a ja sam malo zarađivala, sve smo radili na tri dijela - i zaradu i troškove. Ulaganja su bila velika, 70 maraka je bio sat u dobrom studiju, a treba ti... pojma nemam - 1000 sati, ne sjećam se ni sama točno', opisuje te dane Jantoš.

Foto: Ivica Pejic/CROPIX

Zbog besparice napustila Hrvatsku i otišla raditi u Veliku Britaniju

Zbog financijske situacije i činjenice da je samohrana majka, Ella je otišla svojedobno raditi u Englesku kao njegovateljica. Objašnjava nam svoje razloge za odlazak, ali i način na koji stvari funkcioniraju u Velikoj Britaniji. 'Nisam nikada imala nikakvo financijsko zaleđe. Izvođačka i autorska prava - boli duša. U blokadi sam i bankrotu godinama... Morala sam nešto poduzeti za platiti račune. Ne možete živčani i opterećeni računima baš ići pjevati. Iskustvo (u Engleskoj, op.a.) kao i svako drugo - šljakersko - osim što sve plate na vrijeme', kroz smijeh će pjevačica.

Ponosna je na svoju Rozi

Pitamo je i za njezinu djevojčicu. Na Rozi je iznimno ponosna, dijete je kakvo bi svatko poželio. 'Malo ju je sada oprao pubertet, ali mislim da je pametna i da će je njen um uvijek čupati iz problema', priča ponosno. Partner joj ne nedostaje, dapače, kaže, kada vidi brakove i očeve oko sebe - uživa u svojoj majčinskoj ulozi.

Pitam je o ljubavnoj situaciji, a ona na to kratko odgovara kroz smijeh: 'Ajme, ne pitajte. Dat ću oglas za seks'.

Stoga smo se maknule od teme ljubavi i okrenule ponovno, za kraj, glazbi. Ella je s kolegicama Ivanom Banfić i Mineom rado viđena zvijezda - gdje god se odluči napraviti koncert koji evocira devedesete. Sretna je što publika jedva čeka njihove nastupe i smatra da su kao ekipa sve odlično odradile.

'Neostvarena želja mi je biti bogata i baviti se glazbom i svime što je za nju vezano. Ambicije su uvijek vezane uz ponovno bavljenje glazbom u bilo kojem obliku. Može na ulici, studiju, svatovima...'., jasna je Jantoš. Za kraj nas je zanimalo što joj se čini - je li njoj u počecima bilo lakše ili teže negoli je današnjim klincima kada startaju s glazbenom karijerom. Ella smatra da bi bilo logično da zbog društvenih mreža danas sve kreće lakše, no dodaje da ipak tome nije tako. 'Mislim da je zbog gustoće svega opet jednako teško kao prije', zaključila je dance diva.

Foto: Željko Mužević/CROPIX

Ella

marinela ella jantoš

ella jantoš

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter