Ekskluzivni intervju

Nataša Janjić otkrila nam kako je i zašto skrivala vezu i trudnoću: 'Izbivala sam iz Hrvatske, povukla sam se, dosadio mi je pritisak javnosti'


Barbara Marinović
11.12.2018.11:05
Nataša Janjić otkrila nam kako je i zašto skrivala vezu i trudnoću: 'Izbivala sam iz Hrvatske, povukla sam se, dosadio mi je pritisak javnosti'
Foto: Bruno Konjević/CROPIX

sažeto

Nataša Janjić žena je velikog talenta, no ovih dana na čekanju je glumačka ekspresija jer se glumica priprema za porod i majčinstvo


Barbara Marinović
11.12.2018.11:05

Ima u njoj nešto drugačije. I u načinu na koji glumi, i u načinu na koji voli svoj posao, i u načinu na koji percipira. Energična i blaga, karakterna i ljupka u isto vrijeme - Nataša Janjić danas je jedna od najvećih domaćih glumica. Pojavnošću i šarmom bi se uklopila u stari Hollywood, svijet je to u kojem bi ova Splićanka baš 'guštala'. No, ne fali joj sreće i gušta ni danas, ovdje i u ovom vremenu. Stiže joj ubrzo prinova, u ljubavi je sretna, poslovno ispunjena, sve se posložilo. U velikom intervjuu za 100posto Nataša Janjić otkriva nam kakva je trudnica, ima li ime za bebu, kako je uspjela sakriti ljubav i trudnoću... Sugovornicu njezinog kalibra šteta je ne pitati i pokoje pitanje o poslu, kulturi i današnjim medijskim fenomenima pa smo pretresli s njom i takve teme na otvaranju Lana&Love dućana.

'Nemam prohtjeva, baš sam bezvezna, netipična trudnica!'

'Dobro se osjećam, imam još dva i polmjeseca, ušla sam u treće tromjesečje i poletna sam! Sada, kada rezimiram, nekako mi je najlakše, srasla sam s tim rastućim trbuhom, još uvijek hodam okolo i obavljam, pokretna sam i okretna! Nemam nikakvih posebnih prohtjeva, nikakva sam, bezvezna i netipična trudnica! Uvijek sam netipična, pa tako i u ovome', kroz smijeh će Nataša o blaženom stanju. I samu je sebe pomalo iznenadila. Mislila je da će biti nešto dramatičnija trudnica. 'Emotivna jesam, imam promjene raspoloženja što je valjda normalno, ali neke žudnje i potrebe nemam, nemam nikakve posebne želje. Poroda se ne bojim, iako mi prođe kroz glavu nekad. Opuštena sam i prepuštena nekako. Svi su rodili, rodit ću i ja', ispričala je Janjić.

Spol svoje bebice zna, no, kaže nam, zadržat će ga za sebe. Idealno ime njezin partner i ona još nisu našli. Slatke muke muče ih svaki dan! 'Svaki tjedan mi se dijete drugačije zove, bezimeno dijete je još uvijek. Vidjet ćemo, do zadnjeg trenutka ćemo vagati! I tata ima prostora za odabir, ime nam se oboma mora sviđati', priča glumica.

Foto: Bruno Konjević/CROPIX

A o ljubavi ortopeda Nenada Medančića i Nataše saznali smo kada je glumica već bila u drugom stanju. Svoje slatke tajne skrivala je od medija, i imala je dobar razlog za to. Pritisak joj je dosadio. 'Dosadio mi je pritisak javnosti i shvatila sam da se stvari ljepše događaju kada su unutar četiri zida, makar nisam čak ni skrivala, nego sam izbivala iz Hrvatske. Bilo je ljeto, povukla sam se i provodili smo vrijeme zajedno, to mi je odgovaralo u tome trenutku. Cijelo ljeto sam zapravo bila odsutna', priča Nataša. Divne trenutke 'slatkog života' osjeti tek na putovanjima. Inozemstvo je manje prepoznaje i to je, kaže nam, divota. 'Divno je. Nisam ni tu nešto opterećena, nego jednostavno sam slobodnija vani. Osoba si koja jesi, bez upliva osjećaja da te promatraju i imaju mišljenje o tebi. Možda je sve to i u glavi. Voljela bih taj osjećaj slobode imati i ovdje, a nemam ga često'.

'Nenad je realiziran čovjek, poštuje to što sam uspješna u svom poslu, vjerujem da mu to i imponira, kao što meni imponira i njegov uspjeh'

Iako postoje muškarci kojima se sa slavnom i uspješnom ženom nešto teže nositi, Nataša otkriva kako njezin Nenad nije jedan od takvih. 'On je realiziran čovjek, ima ozbiljno zanimanje, ozbiljnije od bilo kojeg, razina stresa mu je veća od moje razine stresa i ima velikog razumijevanja. Poštuje da sam realizirana i uspješna u poslu i vjerujem da mu to i imponira na neki način, kao što meni imponira njegov uspjeh i realizacija', priča Janjić.

Press Foto

Koliko se daje svom poslu i koliko ga voli, poznato je zaista širokoj publici. Iskazala se Nataša u svim formatima, obožava svoj posao i taj način umjetničkog izražavanja te ne krije da joj nedostaje sada, kada je na bolovanju zbog trudnoće. 'Morala sam, nažalost, uzeti bolovanje zbog prirode mog posla. Fali mi posao, fali mi ta vrsta izražavanja na sceni, ali mi je i draga ova pauza. Vjerujem da ću izrasti u novi nivo osobnosti i ovo mi je izazovno iskustvo. Osjećam da je ovo nešto što mi je nedostajalo, gledam na ovo kao nekakvu lijepu stranu života - i što se poslovne strane tiče', ocjenjuje tako Nataša da će joj majčinstvo biti sjajna nadogradnja i za uloge koje tek dolaze. Jasno je da će takav osobni razvoj razviti njezin glumački  senzibilitet dodatno.

'Staromodno volim svoj posao, cijenim ga na način na koji se cijenio nekad više nego danas u ovim instant vremenima'

Ocjenjuju Janjić jednom od najboljih glumica mlađe generacije, a ona sama ima tu privlačnu vibru dive prošlih vremena. 'Hvala na komplimentima. Staromodno i volim svoj posao, držim do njega, cijenim ga na način na koji se cijenio nekad više nego danas u ovim instant vremenima gdje je sve na brzinu i bez pokrića. Čini mi se značajnim kada ostanem odana svom poslu na neki pravi, profesionalan način. Ne gledam ga ekstenzijom koja mene čini javnom osobom, već je naprosto priroda tog posla javna. Volim to umjetničko izražavanje i voljela sam uvijek birati projekte koji prezentiraju neke moje stavove i ukus. Toga sam se uvijek držala pa je onda nekako i moja karijera, da ne zvuči pretenciozno, djelovala možda dosljedno, a nadam se i kvalitetno kao neki krajnji rezultat. Volim svoj posao, to je najvažniji faktor. Biti mu predan', priča glumica.

Dotaknuvši se u razgovoru tih instant vremena, zanimalo nas je kako glumica gleda na njih. U smislu pojave starleta i reality formata, kaže Nataša, više joj smeta odnos medija prema tome nego sama pojava istih. 'Više mi smeta odnos medija prema tome. U očima javnosti i medija svi smo svedeni pod isti nazivnik ljudi koji su javni. A nije tako. Ima grana i grana, umjetnosti i umjetnosti, različitih vrsta uspješnog javnog djelovanja, a potom i nedjelovanja, a opet postojanja u javnosti. U tom smislu su vremena malo konfuzna. Čak i za mlade generacije koje se žele baviti ovim poslom, nekako sve stavljaju u istu ladicu, a to nije isto. Ne znam što bih rekla, nego da će vrijeme pokazati. Kvaliteta na kraju ostaje, na kraju ostaju i opstaju trud i rad. Na kraju se pokaže tko vrijedi, i taj ostaje', zaključila je Nataša Janjić.

Nataša janjić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter