Krenuli istim stopama

Naslijedili su talent roditelja: Šerbedžija je svoju strast prema umjetnosti prenio djeci, a Huljići su izgradili estradnu dinastiju


Ines Madunić
09.12.2018.15:10
Naslijedili su talent roditelja: Šerbedžija je svoju strast prema umjetnosti prenio djeci, a Huljići su izgradili estradnu dinastiju
Danijel Tuškan/Cropix

sažeto

Gluma je u krvi svim članovima obitelji Šerbedžija


Ines Madunić
09.12.2018.15:10

Baviti se umjetnošću nije lagan posao, a mnogi umjetnici često kažu kako to ni nije klasičan posao nego životni poziv. Teško je odrediti gdje taj ''posao'' prestaje pa svoju ljubav prema umjetnosti često iskazuju stalnoi svugdje – pa čak i doma, kad ne rade. Dogodi se tako da svoju strast prenesu i na djecu, koja često naslijede talent roditelja. Umjetničkih dinastija ima  i kod nas na sceni – mnogo je djece koja su krenula stopama svojih roditelja, i u tome su bili jednako uspješni kao i oni.

Šerbedžija i djeca

Maja Zlatevska/Cropix

Rade Šerbedžija jedan je od najcijenjenijih glumaca na našim prostorima, ali cijela njegova obitelj povezana je s glumačkim pozivom. Glumčev sin Danilo, kojeg ima iz prvog braka s koreografkinjom Ivankom Cerovac, filmski je redatelj, a kći Lucija je glumica. Kćeri iz drugog braka s redateljicom Lenkom Udovički, Nina, Milica i Vanja, svoje su prve glumačke korake napravile još kao djeca u predstavama Teatra Ulysses. Vanja se ipak odlučila za drugu karijeru pa studira psihologiju, Milica je krenula u glazbene vode i postala je kantautorica, dok je Nina ostala u glumi.

Rade često s djecom surađuje u kazalištu, filmu i glazbi.

Ljubomir i Jan Kerekeš

Ivo Ravlić/Cropix

Ljubav prema glumi bila je presudna za oca i sina Kerekeš. Ljubomir je ponosan na sina Jana, kojem nije bilo lako probiti se s tim prezimenom. Obojica kažu kako je Jan uvijek imao podršku oca, ali nikad ga nije gurao u glumu, nego mu je pustio da sam izabere svoj profesionalni i životni put.

Ivica i Filip Vidović

Privatna arhiva

Filip Vidović ove je godine dobio stalan angažman u HNK Zagreb, a gluma mu je odmalena u krvi. Sin velikog glumca Ivice Vidovića i glumice Gordane Gadžić prvi je put glumio s 12 godina, a pozornicu je dijelio s Radom Šerbedžijom, Perom Kvrgićem i ocem Ivicom. Kaže također kako ga roditelji nisu gurali u posao, ali da je uvijek imao njihovu podršku.

Mirko, Tony i Matteo Cetinski

Bopris Kovačev/Cropix, Franjo Matković

Operni pjevač Mirko odgojio je sinove uz glazbu pa nije čudno što su obojica umjetnički tipovi. Tony je krenuo prvi devedesetih, a onda je kratko na estradi bio i Matteo. On se kasnije posvetio drugim poslovima, no nedavno se ponovno vratio glazbi. Tony je u međuvremenu postao jedan od najuspješnijih domaćih izvođača i jedan od rijetkih koji bez problema napuni Arenu.

Mate Mišo i Ivana Kovač

Zvonimir Barišin/Cropix

Šibenska legenda ponosno je podržala kćer Ivanu kad je krenula u glazbene vode. Jedno je vrijeme ''Mišina mala'' bila pjevačica Magazina, a zatim se odlučila za solo karijeru. Imala je i duet s ocem, ''Tvoja mala''.

Tonči, Vjekoslava, Ivan i Hana Huljić

Livio Andrijić/Cropix

Još jedna dinastija, ovaj put glazbena. Tonči i Vjekoslava Huljić apsolutni su vladari hrvatske estrade, pa nije bilo nikakve šanse da njihova djeca krenu u nekom drugom smjeru. Stariji Ivan jedno je vrijeme svirao u Magazinu, a bavi se i glazbenom produkcijom,dok je Hana otišla u smjeru klasične glazbe. Završila je Umjetničku akademiju u Splitu i bavi se skladanjem.

glazba

Roditelji

Tony Cetinski

Rade Šerbedžija

gluma

Tonči Huljić

talent

Filip Vidović

Matteo Cetinski

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter