KUKU$ KLAN UOČI FERRAGOSTO JAMA

'Naš novi album će zvučati par bilijuna svjetlosnih godina ispred ostatka scene!'


Vid Barić
04.08.2017.21:05
'Naš novi album će zvučati par bilijuna svjetlosnih godina ispred ostatka scene!'

sažeto

Zagrebačka trap senzacija KUKU$ Klan u petak nastupa na najvećem slavonskom festivalu Ferragosto JAM. Postavili smo im nekoliko pitanja uoči nastupa


Vid Barić
04.08.2017.21:05

Na Orahovačkom jezeru u četvrtak je nastupima Elementala, Debelog Precjednika, Bajage i Kandžije započeo jubilarni, 10. Ferragosto JAM.  Već su od utorka na festivalsku lokaciju pristizali mladi koji će do nedjelje tulumariti na najvećem slavonskom festivalu, poznatom po izuzetno opuštenoj atmosferi koja danonoćno vlada oko jezera.

Organizatori su za nadolazeći vikend pripremili još svašta tako da okupljene oko Orahovačkoga jezera na tri stejdža očekuju nastupi LUCE, Lovely Quinces, Mašinka, Domagoja Šimeka, Irene Žilić, Filipa Motovunskog, Pips, Chips & VideoClips, Nene Belana i ostalih.

Na festivalu će u petak nastupiti i regionalna trap senzacija iz Zagreba - KUKU$ Klan, pa smo Hilj$onu (Ivan Hilje), Goci (Ivan Godina) i dečkima odlučili postaviti nekoliko pitanja prije njihovoga nastupa večeras.

Bok dečki, možete li mi reći koliko ste kilometara trenutačno udaljeni od 'pravoga repa' i gdje se točno nalazite?

Trenutno se nalazimo na autocesti A1 na putu prema Orahovici, Goca nam se ne javlja i ne znamo di je.

Nakon što ste u posljednje dvije-tri godine izbacili dva solo albuma, jedan s triestri bandom i tako postali trap-senzacija u Hrvatskoj i šire, čini mi se kako publika vapi za novim materijalima. Možete li reći kada možemo očekivati novi album Kukusa?

Datum smo već pomicali par puta pa smo odlučili ne ograničavati se s nekakvim rokovima, tako da ne možemo reći ništa više osim da izlazi uskoro. Ono kaj možemo reći sa stopostotnom sigurnošću je da KUKU$ na nadolazećem albumu "Anđeli i Bomboni" zvuči par bilijuna svjetlosnih godina ispred ostatka scene.

Hoće li na novome albumu doći do žanrovskog eksperimentiranja ili ostajete vjerni klasičnom trap zvuku?

Cijela filozofija KUKU$a je oduvijek maksimalna kvaliteta u raznovrsnosti. Uostalom jedan od prvih osnivača Klana(RBM) bio je crnac.

Možete li ukratko prepričati kako izgleda vaš rad na novim stvarima? Započinjete li proces beatom, tekstom, šalom? Kako izgleda proizvodni proces u Kukus tvornici?

U većini se slučajeva neprestano vrijeđamo i liječimo svoje komplekse jedni na drugima a usput najbolje fore pretvorimo u bengere.

U petak nastupate na Ferragosto Jamu u Slavoniji. Budući da sam gledao neke vaše live nastupe, uvjeren sam kako ćete itekako dirnuti ravnicu i napraviti apsolutni kaos. Imate li što za poručiti publici koja će vas ondje dočekati?

Poručujemo im da im cure imaju manje sise nego Hilj$on i da unaprijede igru.

Prije nekoliko dana se na Kupresu okupilo preko 3000 Ivana, pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.  Je li moguće da vas dvojicu nitko nije zvao? Skandalozno! Imate li kakav komentar na taj veliki propust?

Nećemo zamjeriti našoj predsjednici jer znamo da je zauzeta u zadnje vrijeme ali ovim putem je pozivamo da doleti na kvart. Mi častimo.

Zagreb

trap

igra

Kukus Klan

triestri

Ferragosto

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter