Pjevala s Bebekom, inspirirala i Severinu

Napustila je Jugoslaviju devedesetih i nikada se više nije vratila! Najveća pop zvijezda osamdesetih povukla se, otišla na drugi kraj svijeta i zaboravila na slavu


100posto
20.06.2019.08:00
Napustila je Jugoslaviju devedesetih i nikada se više nije vratila! Najveća pop zvijezda osamdesetih povukla se, otišla na drugi kraj svijeta i zaboravila na slavu
Screenshot: Youtube

sažeto

Zana Nimani karijeru je počela kao članica slavnog benda, kasnije se opredjelila za solo karijeri, a potom brzo nestala


100posto
20.06.2019.08:00

Pjevačica nevjerojatno popularne grupe 'Zana' i jedna od najvećih glazbenih zvijezda bivše Jugoslavije, već skoro 30 godina živi u Kanadi. Talentirana Albanka otpjevala je neke od najvećih pop hitova osamdesetih godina, a usto je bila tiha patnja brojnih muškaraca koji su u njoj vidjeli utjelovljenje idealne žene. Karizmatična djevojka činilo se, imala je sve. Uspješnu karijeru, mladost i izgled. Sve je počelo još 1979. godine.

Pop - rock senzacija

Grupu 'Zana' osnovali su te godine Radovan Jovićević i Zoran Živanović, a ime su grupi dali upravo po Zani Nimani. Počeli su kao novovalni bend, no vremenom su postali pop-rock senzacija. Hit 'Dodirni mi koljena' iz 1982. godine označio im je dotadašnju karijeru. Tekst pjesme napisala je Marina Tucaković, koju je taj tekst dodatno utvrdio kao omiljenu autoricu tamošnje estrade.

Nakon tog velikog hita, Zana je u bendu ostala još dvije godine, 1984. odlučila se, naime, za solo karijeru. Nije dugo trajalo, 1986. izdala je album 'Noćas pjevam samo tebi', a nakon tog prestala je pjevati ikome. Ističe se iz tog perioda duet sa Željkom Bebekom, s kojim je otpjevala 'Jabuke i vino'. Odustala je od glazbene karijere, ubrzo upoznala supruga Đorđa te rodila 1991. godine kćer Teu.

Radi u menadžmentu jedne tvrtke

Prošli su mjeseci od rođenja djevojčice, a par se odlučio napustiti Beograd u kojem su dotad živjeli i radili. Nikada se više nisu vratili. Odlučili su se otići u Kanadu i tamo početi život ispočetka. Budući da je Zana uz glazbenu karijeru uspjela i diplomirati na Pravom fakultetu, uspjela je pronaći dobar posao u tvrtki koja se bavi menadžmentom, dok njezin suprug Đorđe radi na željeznici.

Iako nema previše informacija o Zani, niti se vraćala u ove krajeve, poznato je da se njezina kći Tea također bavila glazbom. Iako nije zagrabila u vode popularne glazbe, djevojka je zapjevala u nekoliko mjuzikala.

zana

zana nimani

newsletter

Prijavite se na Newsletter