Tužna priča slavne autorice

Napisala je jednu od Oliverovih najvećih balada, a u sebi krije bol! Sina je pronašla preminulog, a onda oboljela od raka


Barbara Marinović
05.12.2018.17:00
Napisala je jednu od Oliverovih najvećih balada, a u sebi krije bol! Sina je pronašla preminulog, a onda oboljela od raka
Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX

sažeto

Pisala je za cijelu estradu bivše Jugoslavije pa tako i za pokojnog Olivera Dragojevića, ali i za Mišu Kovača, Severinu, Nedu Ukraden


Barbara Marinović
05.12.2018.17:00

Jedna od najvećih tekstopisaca ovih prostora, Marina Tucaković, prošla je kroz pakao. Trenutno se bori s rakom dojke, no sama kaže da je to ništa prema onome što je doživjela kada joj je preminuo voljeni sin. Da stvar bude gora, u beživotnom stanju pronašla ga je upravo Marina.

U velikoj ispovijesti koju je dala prvi put otkako se razboljela, Tucaković je pred kamerama makedonske televizije dala veliki i iskreni intervju.

Inače, Marina Tucaković autorica je najvećih hitova bivše države - pisala je do prije rata za Mišu Kovača, Olivera Dragojevića, a poslije i za Severinu. Nema s kim nije surađivala, tu su i imena poput Zdravka Čolića, Nede Ukraden, Borisa Novkovića... Najponosnija je na stihove koje je pisala za pokojnog Dragojevića, odnosno pjesmu 'Što to bješe ljubav', kada su je pitali koje su joj pjesme najdraže, između ostalih navela je i tu, koju je napisala za Olivera. 'Svi pjevaju, ja ne čujem', hit Mate Miše Kovača, također je tekst Marine Tucaković.

'Moja karijera traje 40 i više godina. Nije mi napamet padalo da ću ovo raditi cijelog života. Studirala sam ekonomiju, imala glupe dječje snove da budem frizerka. Tako je kako je... Postala sam to što sam. Tko uđe na estradu, to je neka vrsta droge, teško je pobjeći od toga', prisjetila se Marina.

Foto: CROPIX

Najteži trenutak bio joj je kada je sina pronašla u sobi. Događaj je to koji nijedan roditelj ne bi smio doživjeti. 'Imao je problema s narkoticima i baš kad se sredio, poslije jedno 4-5 godina, on se samo jedno jutro nije probudio. Ja sam ga našla. Strašno. Ušla sam u njegovu sobu i zatekla to što sam zatekla. Tada je imao 24 godine. Uvijek sam imala strah da će mu se nešto dogoditi... Koliko sam ranije imala strahova... I eto, baš se dogodilo to čemu se tad sigurno nisam nadala', rekla je Tucaković. Sve je suze, kaže, isplakala. Nisam željela vidjeti rezultate obdukcije. Što mi to znači. Da li je to bilo srce, da li je nešto uzeo... Kakve veze ima. Nije mi bitno. Ne zanima me što su mediji pisali. Uvijek se čovjek pita gdje je pogriješio. Odgovor je jedino to da sam ih ja voljela na način koji nije dobar. Ako je netko bio uz tu djecu, posebno Miloša u tim situacijama, onda sam to bila ja. Poslije njegove smrti nisam radila nekoliko mjeseci. Imala sam podršku, glazba mi je bila u krvi i ja sam to morala', rekla je o najtežim danima Tucaković.

Bolest je stigla godinama kasnije, nedavno je šokirala sve u regiji objava da Marina ima rak dojke. Sada je, kaže, bolje. Dodala je i da je znala da će joj se to dogoditi. 'Nikakav strah nisam osjećala na onkologiji. Bilo je ono - Bit će što bude. Izgubila sam dijete, što se gore može dogoditi? Ja sam znala da će se meni to dogoditi. Loše sam se osjećala, nervirala se. Znala sam da sam bolesna, svjesno nisam išla kod doktora. Moj muž i moji sinovi bili su najviše tu. Naravno, i moji prijatelji', rekla je. Bolest joj je, rekla je, vratila i vjeru u ljude.

Foto: CROPIX

Oliver Dragojević

Mišo Kovač

Marina Tucaković

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter