Bend She Loves Pablo

'Nakon Brijačnice imamo koncert u Londonu, a onda dalje na europsku turneju'


Ines Madunić
05.01.2018.13:50
'Nakon Brijačnice imamo koncert u Londonu, a onda dalje na europsku turneju'
Filip Bušić

sažeto

Mladi bend nastupa na drugoj večeri Brijačnice u Boćarskom domu 20. siječnja


Ines Madunić
05.01.2018.13:50

Festival Brijačnica i ove godine nudi sjajna imena rock scene. Festival će se održati u zagrebačkom Boćarskom domu 19. i 20. siječnja ove godine, a ulaznice možete nabaviti u pretprodaji. U petak, 19. siječnja u Boćarskom domu će nastupiti Partibrejkers, M.O.R.T, Artan Lili, The Miceks, Rizol i Intergalactic Lovers. Sljedeće večeri na programu će biti Vlatko Stefanovski, Kawasaki 3P, Antenat, Slow Motion Suicide i She Loves Pablo. Upravo sa She Loves Pablo razmijenili smo nekoliko riječi uoči festivala, a o planovima, novostima i tome što možemo očekivati na Brijačnici otkrio nam je pjevač Domagoj Šimek.

Dosta često nastupate izvan Hrvatske. Kakva su vaša iskustva s turneja po Europi i planirate li uskoro ponovno na put?

Iskustva su nam super, iako smo krenuli kasno s turnejama. Evo sada baš 29. siječnja sviramo u Londonu, a turneja je više-manje dogovorena cijela za 4. i 5. mjesec 2018. Kako stvari sada stoje idemo u Sloveniju, Njemačku, Francusku, Belgiju i Nizozemsku.

Koliko vam treba da složite turneju po Europi i koliko je sve naporno za čitav bend?

Ja sam nekako preuzeo tu ulogu u bendu i moram priznati da nikad ne znaš kako će se odvijati stvari. Turneje dogovaram barem pola godine unaprijed, balansiramo s godišnjima i drugim obavezama, ali u principu je izvedivo i nije stresno. Naravno, polovica tih koncerata se ne bi dogodila bez pomoći prijatelja i poznanika koji nam kontinuirano olakšavaju pronalaženje koncerata u stranim državama.

Kakvi su vam planovi za Hrvatsku uskoro?

Počeli smo raditi novi album, tako da nam je to prioritet uz koncerte. Ali za sada nemamo još ništa konkretno dogovoreno.

Što možemo očekivati na Brijačnici 2018.?

Zbilja nemam nekakav pametan odgovor, veseli nas svirati pred toliko ljudi. Što se tiče repertoara, uvijek se trudimo pokriti sve albume tako da ništa ne ostane zakinuto.

Možemo li nešto novo očekivati od benda uoči Brijačnice?

Velim, radimo novi materijal, ali još malo se moramo strpjeti prije nego izađe sve to van. Za sada samo stare stvari. Makar, nikad ne znaš.

Kakvi su vam planovi za festivale sljedeće godine?

Ne znam, kakvi su planovi festivala za nas? Mi bismo rado sve svirali.

Koja je priča iza House of Pablo?

Ukratko, hrpa frendova povezana prostorijom za probe, studijom i muzikom. Svi smo svirali u više bendova skupa i odlučili to malo dovesti na neku novu razinu, pa se kolektiv činio sasvim logičnim potezom. Što se tiče festivala, sada svaki bend radi na solo albumima pa čekamo malo manje zaposleno vrijeme.

Planirate li nove projekte ili nastavljate u istom tonu?

Trenutno nema nikakvih planova osim novih albuma, ali tko zna, sve se to jako brzo promijeni.

glazba

intervju

music beats

bend

Brijačnica

She Loves Pablo

festival Brijačnica

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter