Iz ugledne obitelji u društvo boema

Najveći zavodnik Jugoslavije bio je s tri najljepše žene svog vremena, a zavodio je inteligencijom i ogromnim šarmom


100posto
02.06.2019.19:30
Najveći zavodnik Jugoslavije bio je s tri najljepše žene svog vremena, a zavodio je inteligencijom i ogromnim šarmom
Foto: Screenshot/Youtube/Getty

sažeto

Dugo se trudio zavesti Nikicu Marinović, najljepšu Jugoslavenku, a fatalnu ljubav s Oliverom Katarinom počeo je tako što ga je ošamarila


100posto
02.06.2019.19:30

Drzak, inteligentan, fatalan za žene. Nekadašnji kazališni kritičar i redatelj Vuk Vučo bio je prvi jugoslavenski playboy u pravom smislu te riječi. U boemskim krugovima bio je popularan, a među ljepoticama fatalan. Svojedobno je velika Olivera Katarina ispričala kako su se upoznali i koliko je trajao njihov brak. Naime, nakon što je Vuk za njezinu izvedbu napisao da je 'milolika priučena balerina', Olivera ga je srela i ošamarila. Ubrzo su se zbližili toliko da su preko noći završili u braku. Ipak, zajedno su ostali tek godinu i pol.

Screenshot: Youtube

Vuk Vučo bio je član ugledne obitelji, usto uspješan u svom poslu, a zavodničke sposobnosti bile su mu tolike da je uspio zavesti tri tada najljepše Jugoslavenske - Oliveru Katarinu, Nikicu Marinović i Milju Vujanović.

Nije odustajao od svojih nakana, obožavao je lijepe žene i nakon razvoda sa spomenutom Oliverom, sastajao se i rastajao sa zgodnim ženama, sve dok u njegov život nije ušla prelijepa Dubrovkinja i prva pratilja Miss svijeta - Nikica Marinović. Dotad mu je bila samo razonoda na pameti. Priznao je ipak svojedobno da je Nikicu bilo najteže zavesti jer za njega nije htjela čuti. No, po dobro znanoj i prostoj poslovici - Vuk se odlučio na upornost, to mu je bila taktika. I uspio je! Gotovo godinu dana neprestano se udvarao Nikici, većinski preko pisama. U Dubrovniku su zajedno zatim dočekali Novu godinu, a nešto kasnije se i vjenčali.

Getty Images

Mislio je da je našao ženu života, no poslije nekoliko mjeseci uvidio je grešku pa se par razveo. Tijekom braka s njom, priznao je kasnije Vučo, viđao se s Miljom Vujanović. Zaljubili su se poslije jednog filmskog festivala, a ubrzo i vjenčali. Njegov iznenadni odlazak u Pariz, ispričao je svojedobno, stao je na kraj i toj velikoj ljubavi. Vuk danas i živi u Parizu.

Nikica Marinović

milja vujanović

vuk vučo

olivera katarna

newsletter

Prijavite se na Newsletter