Pisala za velikane hrvatske i regionalne estrade

Najveći novac zaradila je na Nedi Ukraden, a onima koji joj duguju tisuće eura već je oprostila! Otkako je oboljela od raka, koncentrirana je na ozdravljenje


100posto
31.05.2019.17:00
Najveći novac zaradila je na Nedi Ukraden, a onima koji joj duguju tisuće eura već je oprostila! Otkako je oboljela od raka, koncentrirana je na ozdravljenje
Foto: CROPIX

sažeto

Marina Tucaković otkrila je nedavno da je oprostila i otpisala na neki način dugove onima koji su joj ostali dužni za hitove


100posto
31.05.2019.17:00

Jedna od najutjecajnijih autorica na ovim prostorima, Marina Tucaković, oporavlja se polako od svega što joj se dogodilo otad je saznala da boluje od raka dojke. Tijekom karijere je napravila silne hitove, sprijateljila se s brojnim estradnjacima i od sebe napravila veliko ime. Prije raspada Jugoslavije tada mlada Marina pisala je za velikane kao što su Mišo Kovač, Oliver Dragojević, Zdravko Čolić, surađivala je i s Magazinom, Nedom Ukraden... Nije bilo zvijezde kojoj Marina nije napisala bar pokoji tekst.

Nedavno je Neda Ukraden izjavila da je Marina veliki novac dobila zbog svega pet riječi u hitu 'Zora je'. Pokojni Đorđe Novković mučio se s nastavkom refrena i nikako nije mogao upotpuniti ono što ide iza 'Zora je'. Nakon tjedana borbe, nazvao je Marinu, poslao joj tekst i rekao što je činiti. Ona je samo nastavila - 'suza je iz oka kanula', i nastao je ultimativni hit koji je svima donio jako veliki novac. Sama Marina rekla je - uvjerljivo najviše zaradila je na toj pjesmi Nede Ukraden. Napisala je za Olivera 'Što to bješe ljubav', a za Mišu legendarnu - 'Svi pjevaju, ja ne čujem'.

Matija Koković/Cropix

Otkako se bivša država raspala, Marini je tržište rada, a posebno poslije tijekom i poslije samog rata, jako suzilo. Otad surađuje s beogradskom glazbenom elitom. Surađuje i dalje, iako poslije bolesti manje intenzivno. Fale joj iz dana kada je bila zdrava putovanja, shopping, druženja s prijateljima, alkohol. Nikad nije krila da voli provesti se pa joj ni ovaj put to nije problem.

Ipak, nitko od prijatelja i suradnika s estrade nije je zaboravio, u borbi su joj svi bili velika podrška. Čak i ljute suparnice - Ceca i Jelena Karleuša, za Marinu su obje tu kao podrška. Poznato je i da svoj rad Tucaković jako dobro naplaćuje pa su se posljednjih tjedana pojavile informacije o njezinim dužnicima. Nekima je, kaže, oprostila, na neke zaboravila, ne želi se više ni time zamarati.

Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX

Nekad je, priznaje, nostalgična za starim vremenima, živjelo se bolje, radilo se više, a emocije i duh naroda bio je na vrhuncu. Osim toga, proživjela je jako teške trenutke, teže i od bolesti. Kada je svog sina pronašla mrtvog u njegovoj spavaćoj sobi, Marini se život slomio i nekoliko mjeseci nije radila niti izlazila iz kuće. I tada su je vjerni estradni prijatelji pohodili, pokušavali pomoći da se podigne.

Neda Ukraden

Marina Tucaković

newsletter

Prijavite se na Newsletter