Preživjeli najljepše i najteže dane

Najveće ime jugoslavenskog tenisa nerviralo je McEnroa na terenu, a privatno osvojio neosvojivu! Zbog navodne zabranjene ljubavi, tresli su se tada mediji cijele regije


100posto
23.07.2019.19:30
Najveće ime jugoslavenskog tenisa nerviralo je McEnroa na terenu, a privatno osvojio neosvojivu! Zbog navodne zabranjene ljubavi, tresli su se tada mediji cijele regije
Foto: Tomislav Janković/CROPIX

sažeto

Slobodan Živojinović u Jugoslavili je bio prvi reket te države, a osamdesetih je bio uzor i predmet obožavanja! Kada se s tim sljubio i njegov privatni život - jasno je postalo da se radi o jednoj od najvećih zvijezda ovih prostora


100posto
23.07.2019.19:30

'Boki, sretan ti rođendan! Sretan rođendan, šampione života i tenisa', napisala je Lepa Brena svom partneru Slobodanu Bobi Živojinoviću, s kojim je u braku dugi niz godina. Osim što je suprug velike estradne zvijezde, Živojinović je u Jugoslaviji bio i prvi reket te države. Obožavali su ga zbog igre, stava, karaktera. Tenisom se počeo baviti kao četverogodišnji dječak, a vrlo rano krenule su i prve medalje.

Osamdesete su bile njegove godine - tada je stigao na poziciju 19. igrača svijeta, što je ujedno i njegov najviši plasman na ATP ljestvici. Igrao je i savladao svojedobno velikana Johna Patricka McEneroa, a do danas je ostalo zapamćeno kako je Boba jeo sendvič dok se McEneroe svađao sa sucima turnira. Igrao u polufinalu Wimbledona, osvajao titule u Houstonu i Sydneyu. Jugoslaviju je 1988. predstavljao na Ljetnim olimpijskim igrama u Seulu, a dvije godine kasnije s reprezentacijom osvojio Svjetski kup. Publiku je osvajao svojim šarmerskim stavom i zaradio je simpatije brojnih pratitelja tenisa.

 
 
 
View this post on Instagram

Boki sretan ti rodjendan😍👍❤️Sretan rodjendan sampione života i tenisa❤️👍🍷

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa) on Jul 23, 2019 at 1:15am PDT

Vrhunski poslovni ljudi

Profesionalnu karijeru je 1992. godine okončao zbog povrede leđa, a nakon toga je u Skoplju otvorio generalno zastupništvo za 'Mercedes'. Organizirao je niz teniskih turnira, a ušao je u posao i sa svojom suprugom te njezinim kolegom Sašom Popovićem. Trojac je osnovao produkcijsku kuću 'Grand', koja do danas bilježi izvrsne rezultate i stvara nove zvijezde turbofolk mašinerije.

Koliko je zanimljiv njegov poslovni, toliko je oduvijek bio intrigantan i njegov privatni život. U vremenu dok je bio svjetska zvijezda, obožavali su ga mladi ljudi bivše države, pratili su njegovu ljubavnu vezu sa Zoricom Desnicom, intrigirao ih je njihov zajednički život i nakon što su 1985. dobili sina Filipa. Unatoč svemu tome, nakon par godina su se razveli, no ostali su u dobrim odnosima do danas. Mnogi do danas tvrde da je braku presudila velika simpatija prema Lepoj Breni, najpoznatijoj ženi tadašnje države.

Foto: CROPIX

Brenu i Bobu upoznao Bata Živojinović

Prvi put su se sreli 1987. godine kada su Živojinović, Brena i Boris Becker priredili na Marakani pravi spektkakl povodom egzibicijskog meča između Bobe i Borisa. Brena je zadala prvi udarac, tad i ne sluteći koliku će ulogu kasnije oba muškarca igrati u njezinom životu. Tada se nisu službeno ni upoznali, upoznao ih je krajem te godine Velimir Bata Živojinović na premijeri filma 'Hajde da se volimo'. Simpatije su odmah planule i krenuli su u vezu. Vjenčali su se samim krajem 1991. u Beogradu na svadbi stoljeća. Objavljena je sa svadbe i videokaseta naziva 'U ime ljubavi'.

Ubrzo su dobili sina Stefana, a godinama kasnije i Viktora. Obiteljsku sreću narušila je užasna situacija 2000. godine, nakon što je otet stariji sin. Tada je Stefan imao osam godina, a otmičari su za povratak djeteta tražili dva i pol milijuna maraka. U isplati je navodno sudjelovao i obiteljski prijatelj Boris Becker, no to su samo spekulacije. O bolnoj temi obitelj nikada nije previše pričala, iako ni tu temu ne izbjegavaju. Brena i Boba postali su uspješni poslovni i obiteljski ljudi, a na glasine o možebitnim razvodima nikada se nisu pretjerano uzrujavali ili ih pratili. Stefan danas ide stopama svoje majke i bavi se glazbom, dok su Viktor i Filip u poduzetničkim vodama.

Foto: CROPIX

Lepa Brena

Slobodan Boba Živojinović

newsletter

Prijavite se na Newsletter