Poduzetan i romantičan

Najmlađi sin omiljenog glazbenika ima potpuno drugačiji put, ali podržavaju ga: 'Gdje je on kad mi netko lomi vilicu?'


Ines Madunić
12.04.2019.14:00
Najmlađi sin omiljenog glazbenika ima potpuno drugačiji put, ali podržavaju ga: 'Gdje je on kad mi netko lomi vilicu?'
Paun Paunović/Cropix

sažeto

Treće dijete Đorđa Balaševića, sin Aleksa, ima 23 godine i ne bavi se glazbom


Ines Madunić
12.04.2019.14:00

Novosadski glazbenik Đorđe Balašević u regiji je omiljen svim generacijama i već desetljećima njegovi stihovi inspiracija su mnogima.

O njegovom se privatnom životu puno zna jer on i cijela njegova obitelj o tome vole pričati. U braku s Oliverom je više od 35 godina i imaju troje djece, Jovanu, Jelenu (Bebu) i Aleksu. Najstarija Jovana uspješna je glumica, Jelena je dosta uključena u očevu karijeru i često komunicira s fanovima dok je najmlađi Aleksandar donedavno bio izvan medijske pažnje.

No, 23-godišnjak je krenuo nekim drugim putem, za razliku od ostatka umjetničke obitelji. Umjesto glazbom on se počeo baviti sportom.

"Ja sam sportski gen naslijedio od majke. Ona je imala olimpijsku normu za Moskvu osamdesete i moja sestra je trebala dobiti ime Moskva jer je Olja tada bila trudna. Zato nije ni otišla na Olimpijske igre. Međutim, u to vrijeme politike nije bilo poželjno to ime", rekao je Aleksa, koji se godinama uspješno bavio hrvanjem grčko-rkimskog stila. Bio je srpski juniorski reprezentativac u toj disciplini i državni prvak.

Voli i druge borilačke sportove, bavio se kick boxom pa je pokrenuo biznis organiziranja MMA borbi.

"Kad to čuju, ljudi se šokiraju, dođu i napišu: 'E pa ti si napravio biznis od borbi.' Ja odgovorim, pa nije to mala stvar napraviti takav poslovni uspjeh. Možda bi bilo zanimljivije da sam napravio biznis od čipsa? Napravio sam biznis od jednog zanimljivog sporta koji nije najpopularniji kod nas, ali ne znači da neće biti, što pokazuju i turniri koje sam organizirao praveći pionirske korake na domaćem tržištu. U posao, vođen vlastitom idejom, zapravo sam ušao spontano, čak bez pretjeranih ambicija, ali ne kažem da ih sada nema, jer uspjeh nosi nove planove i izazove", rekao je mladi poduzetnik i sportaš.

S cijelom je obitelji u izvrsnim odnosima i svi su jako bliski pa ga u poslu svi podržavaju i često pomažu kad treba.

"Roditelji se znaju ponekad miješati u posao, ali u pozitivnom smislu, biti dosadni jer sam u posao ušao vrlo mlad. Tu se radi o velikom profitu s kojim se mlad čovjek ne može izboriti. Mama je najviše tu u priči u ulozi producenta i zadužena je za rasvjetu i efekte koji doprinose događaju da postane show. Otac se također miješa u stavkama stvaranja, a sestre dolaze kao podrška. Mama mi je trener na klupi, ona vikne kad zapnem i predlaže što se treba raditi", kaže Aleksa.

Screenshot

Međutim, svi su pomalo zabrinuti jer je hrvanje opasan sport i ozljede su česte. Otac, koji mu je posvetio pjesmu "Uspavanka za dečaka", često mu kaže kako bi volio da od bavljenja borilačkim sportovima odustane jer se boji da se ozbiljno ne ozlijedi.

"Vilica mi škripi. Pištim na aerodromu čak i kad skinem remen na senzoru za metal, servisiram se redovno kod liječnika. Zabrinut sam zbog svih posljedica hrvanja po pitanju jetre, vrata, nogu i ruku. I obitelj je zabrinuta. Kada sam imao prvi meč, pukao mi je nos i sestra je bila u publici. Nije bilo ugodno uopće", izjavio je.

Novosađanin kaže da nije opterećen time što je njegova obitelj slavna jer je njegov posao potpuno drugačiji od očevog i sam je uspio.

"Uvijek kažem da nisam dijete poznatih roditelja, već velikih, jer poznat danas može biti svatko, a velik i uspješan teško. Ako netko moje roditelje voli i poštuje, gledat će me ljepšim očima, ako ih netko ne voli, neće me gledati uopće. Gdje je Đorđe Balašević kad sam ja na strunjači i netko mi lomi vilicu, kad sam u poslu s velikim mečom, s kladionicama i s politikom?", zaključio je i priznao da je jednako romantičan kao i ostatak obitelji.

MMA

glazbenik

Đorđe Balašević

hrvanje

Aleksa Balašević

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter