Gdje je Slovenka danas?

Najljepša žena Jugoslavije trebala je biti Miss svijeta! Ogromni seks skandal koštao ju je tada titule, ali i velike ljubavi


Ines Madunić
15.12.2018.08:30
Najljepša žena Jugoslavije trebala je biti Miss svijeta! Ogromni seks skandal koštao ju je tada titule, ali i velike ljubavi
Tea Cimaš/Cropix

sažeto

Bernarda Marovt bila je Miss Jugoslavije 1983. godine i nesuđena Miss svijeta, a gdje je danas?


Ines Madunić
15.12.2018.08:30

Slovenka Bernarda Marovt postala je Miss Jugoslavije 1983. godine, a bila je na dobrom putu da postane i najljepša žena svijeta. Ušla je u prvih 15 na svjetskom izboru za Miss koji se te godine održavao u Londonu i bila uvjerljiva favoritkinja, no jedan skandal koštao ju je titule.

U kultnom magazinu Start objavljene su njezine golišave fotografije zbog kojih nije bilo šanse da ju proglase Miss svijeta.

 
 
 
View this post on Instagram

borisstajduhar.com #photobystajdi #bernardamarovt #photoshoot #milano

A post shared by Boris Štajduhar (@photobystajdi) on Sep 10, 2016 at 1:18am PDT

Taj se broj magazina prodao u čak 350.000 primjeraka, a u Londonu su je proglasili Miss fotogeničnosti. Najljepša Jugoslavenka nakon tog izbora ostala je i bez dečka, tadašnjeg voditelja marketinga Karlovačke pivovare. Josip Knez Keko pratio ju je u London, no nakon povratka su prekinuli, a onda se nikad nije udala.

 
 
 
View this post on Instagram

#bernardamarovt Miss Yu 1983 god

A post shared by YUlegende (@yulegende) on Oct 28, 2017 at 9:33am PDT

Iako nije uspjela ostvariti cilj u Londonu, kasnije se prilično dobro snašla i počela raditi kao manekenka. Uskoro je postala jedna od najtraženijih u tom poslu pa je snimanje reklama naplaćivala i do 3000 dolara.

Radila je po cijeloj Europi pa je tako 1990. proglašena top modelom Italije, 1992. top modelom Europe, dok ju je 2000. časopis Jana proglašena najljepšom Slovenkom 20. stoljeća.

Pokrenula je vlastitu manekensku agenciju, Bernie Models, koja je danas jedna od jačih u ovom dijelu Europe, a Bernarda radi u Ljubljani i Milanu. Organizira i međunarodno natjecanje Fotomodel Bernie Models, a ima i manekensku školu za mlade.

I danas povremeno snima reklame, a ni s 55 godina nije izgubila nimalo svoje ljepote.

missica

Miss svijeta

Bernarda Marovt

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter