Dobio Zlatnu arenu

Najbolji domaći film je 'Kratki izlet' Igora Bezinovića


Ines Madunić
22.07.2017.21:30
Najbolji domaći film je 'Kratki izlet' Igora Bezinovića
Pulski filmski festival

sažeto

Publika je najboljim filmom proglasila 'ZG 80' Igora Šeregija


Ines Madunić
22.07.2017.21:30

U Puli su proglašeni pobjednici ovogodišnjeg Film festivala. Zlatnu arenu za najbolji domaći film dobio je "Kratki izlet" redatelja Igora Bezinovića. Brezinović je nagradu dobio na svoj 34.rođendan, a "Kratki izlet" mu je dugometražni prvijenac.

"Nadahnuta  i moderna egzistencijalistička alegorija koja nenametljivo raste iz kadra u kadar. Poput junaka Bezinovićeva filma koji se  odluče za avanturu traganja za starom Gradinom koja navodno krije rijetke ljepote i gledatelj koji  se odvaži zaroniti u ovaj film susrest će se s osobitim i širokim spoznajama. Vrsna križanja fikcije i dokumentarizma, nadogradnje konkretnoga apstraktnim, a realnoga nadrealnim", stoji u objašnjenju žirija. Brezinović je film snimio prema istoimenom romanu Antuna Šoljana, a film je već nagrađen na filmskim festivalima u Rotterdamu i Rusiji.

Zlatna vrata Pule publika dodijelila filmu "ZG 80" Igora Šeregija, a isti film dobio je i nagradu za najbolje maske. Najbolja redateljica je Hana Jušić, čiji su film "Ne gledaj mi u pijat" najboljim proglasili mladi filmofili. Nagrađene su i glumice Mia Petričević i Arijana Čulina za najbolju žensku glavnu i sporednu ulogu u istom filmu.

Pulski filmski festival

Najbolji glavni glumac je Nebojša Glogovac, a sporedni Dejan Aćimović, koji su glumili u "Ustavu Republike Hrvatske". Za pisanje scenarija za taj film nagrađeni su Rajko Grlić i Ante Tomić. Najbolja debitantica ove godine je redateljica Čejen Černić za film "Uzbuna na Zelenom vrhu".

Na ovogodišnjem, do sada najbogatijem izdanju Festivala prikazano je ukupno 170 filmova, od čega 88 premijera, kroz 15 različitih filmskih programa. Svečana dodjela svih nagrada je u subotu navečer u pulskoj Areni.

Pula film festival

Kratki izlet

Pulski filmski festival

Igor Bezinović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter