Tko kaže da se snovi ne ostvaruju?

Na ovogodišnjem Eurosongu Hrvatsku će predstavljati Franka Batelić


Mirjana Filipović
13.02.2018.09:05
Na ovogodišnjem Eurosongu Hrvatsku će predstavljati Franka Batelić
Instagram

sažeto

Mlada glazbenica snažnog i školovanog glasa nastupit će s pjesmom 'Crazy'


Mirjana Filipović
13.02.2018.09:05

Na ovogodišnjemu 63. natjecanju za pjesmu Eurovizije Hrvatsku radioteleviziju (HRT) i Republiku Hrvatsku predstavljat će Franka Batelić, mlada glazbenica snažnoga i školovanoga glasa, koja će nastupiti s pjesmom Crazy, piše Eurosong.hr.

Autor glazbe je Branimir Mihaljević, a autorica teksta Franka Batelić, koja će svoje prve dojmove iznijeti popularnome HRT-ovu glazbenom uredniku i voditelju Zlatku Turkalju Turkiju u emisiji Drugi dio dana na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) danas, 13. veljače, s početkom u 14.00.

 

⚫️⚪️ • from ear to ear • ⚪️⚫️

A post shared by F R A N K A (@frankaofficial_) on Feb 7, 2018 at 11:06pm PST

Franka Batelić dosad je izdala dvanaest samostalnih pjesama i ostvarila tri gostovanja na drugim pjesmama. Njezina pjesma 'S tobom', nastala nakon četverogodišnje stanke, pokazala je koliko je publika željna pop-glazbe: po broju emitiranja njezina je pjesma na vrhu top-ljestvica, a iznimno je popularna i na YouTubeu na kojemu je dosad zabilježila više od dva milijuna pregleda. Mlada glazbenica pjevanjem se bavi od svoje treće godine. Pjesmom 'Ruža u kamenu' 2008. godine osvojila je nagradu gledatelja na Hrvatskome radijskom festivalu (HRF), a ta je pjesma osvojila i članove Središnje udruge obožavatelja Eurovizije (franc. Organisation Générale des Amateurs de l'Eurovision – OGAE) koje okuplja četrdesetak europskih klubova ljubitelja Eurovizije te je pobijedila u konkurenciji od 28 pjesama.

- S dvije sam godine pred televizorom, s daljinskim upravljačem umjesto mikrofona, nabadala stihove pjesme Tonyja Cetinskoga 'Nek ti bude ljubav sva', kada nas je 1994. godine predstavljao na Euroviziji. Mami i tati tada sam ushićeno govorila: 'Tako će i Aka, tako će i Aka.' Ta djevojčica u meni nikada nije prestala sanjati. I sada se san ostvaruje! Predstavljat ću Hrvatsku radioteleviziju i Republiku Hrvatsku na Euroviziji. Ovom prigodom želim zahvaliti Hrvatskoj radioteleviziji na pozivu i iskazanome povjerenju. Moj tim i ja svjesni smo odgovornosti koju ovo predstavljanje donosi, spremni smo na izazov i dat ćemo baš sve od sebe da u Portugalu u svibnju Republiku Hrvatsku predstavimo na najbolji mogući način - poručila je Franka za Hrvatsku radioteleviziju.

Ovogodišnje 63. natjecanje za pjesmu Eurovizije održat će se od 8. do 12. svibnja u glavnome gradu Portugala – Lisabonu. Bit će to prvi put u povijesti da će Portugal biti domaćinom toga najvećega glazbenog natjecanja, zaslugom njihova prošlogodišnjeg predstavnika Salvadora Sobrala koji je s pjesmom 'Amar Pelos Dois'. 

Sve tri eurovizijske večeri moći će se pratiti uživo na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1), na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) te putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Franka Batelić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter