Streetstyle: Mad Cool festival

Na jednom od najvećih europskih festivala bitno se istaknuti, svi nose šljokice i tajna je u detaljima


Ines Madunić
14.07.2018.19:00
Na jednom od najvećih europskih festivala bitno se istaknuti, svi nose šljokice i tajna je u detaljima
Ines Madunić, 100posto

sažeto

Što posjetitelji glazbenog festivala u Madridu nose i kako se pokušavaju istaknuti


Ines Madunić
14.07.2018.19:00

Glazbeni festivali uvijek su zanimljivi u modnom smislu. Ljubitelji glazbe potrude se izgledati dobro za svoje omiljene bendove, ali i pokušaju istaknuti među desecima tisuća ljudi. Puno je festivalskih trendova preživjelo sve ove sezone pa tako ništa bez cvjetne krune i šljokica u svim oblicima.

Madridski Mad Cool festival pravi je ljetni spektakl i temperature su tijekom dana prilično visoke - više od 30 stupnjeva, dok navečer ne zahladi toliko da bi vam trebali dugi rukavi.

Većina posjetitelja zato se odlučuje za ljetne klasike - duge, prozračne haljine ili kombinezone, kratke hlače i topići, odnosno košulje ili majice, vrlo često omiljenih bendova, a na nogama tenisice ili sandale.

Ines Madunić, 100posto

Jedna od onih koje još vole cvjetne krune je i Irkinja Eimear (25), koja je tim dodatkom razbila crnu kombinaciju lepršavih hlača i topića.

"Voljela bih da se uvijek mogu ovako oblačiti, ali zato se opustim kad su festivali. Za mene je na festivalima najvažnije imati maramice za čišćenje lica, puno vode i, naravno, šljokice", kaže Eimear.

Toga se svakako drže Natalia (24) i Iliana (23) s Mallorce te Or (23) iz Izraela. Njih su dvije u gornjim dijelovima badića, a svi troje na licu imaju iscrtanu neonsku šminku.

Ines Madunić, 100posto

"Obožavam to, na festivalima je sve jako opušteno pa ako me netko želi našminkati nemam ništa protiv", kaže nam Or.

Svoj stajling pomno je odabrao i Irac Simon (29), koji je bio prava atrakcija među 80.000 ljudi - došao je, naime, s perjanicom indijanskog poglavice. I dok je to u SAD-u i Velikoj Britaniji postalo politički nekorektno, u Madridu bome nije pa nam je Simon ponosno pozirao s cijeloom svojom ekipom iz Irske.

Ines Madunić, 100posto

Kaže kako je perjanica obavezan dio njegovog festivalskog outfita te da je ovo treći festival na kojem ju je isfurao.

S druge strane je bila Ester (40), koja više voli kauboje pa je obula čizme koje je iskombinirala s ljetnom haljinicom. Ne priča baš engleski, ali kaže da je to njezin stil inače te da se voli istaknuti.

Ines Madunić, 100posto

Nije neobično vidjeti da cijela ekipa ima iste modne dodatke, a tako smo zatekli i Davida (29) iz Valencije te Gloriju (29) i Irene (27) iz Madrida.

"Moraš imati nešto po čemu ćeš biti poseban. Mislim da su na festivalima obavezni što luđi printevi", rekao nam je David, dok Gloria ima prilično dobar popis obaveznih stvari za dobar izgled i provod na festivalu.

Ines Madunić, 100posto

"Kratke hlače, dobre sunčane naočale, cool dodaci kao što su naši rajfovi, udobne cipele i crveni ruž ili ruž u nekoj jarkoj boji, bez toga ništa za cure", kaže Gloria.

S time se slažu i dvije studentice, 21-godišnje Bego i Berta, koje je prvo zanimalo želim li njihova "prava imena ili na Instagramu".

Ines Madunić, 100posto

"Postoje neke stvari koje imaš u ormaru koje nikad ne obučeš jer nemaš gdje, ali onda ih uzmeš za festival. Bitno da je šareno i blještavo", kažu cure.

Michelle i Barnaby iz Engleske više su minimalisti pa je on odlučio biti bez majice, dok je ona izabrala samo gornji dio badića.

Ines Madunić, 100posto

Kad su čuli da sam iz Hrvatske i da pričaju za hrvatske medije nisu baš bili oduševljeni, ali kažu kako vole ići na koncerte i jednostavno oblače ono u čemu im je najudobnije.

moda

glazbeni festival

festivalsko ljeto 2018

streetstyle

Mad Cool festival

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter