Ljudski Ken ne odustaje

Na 11. operaciju nosa išao je u Iran: 'Nakon četiri godine konačno mogu disati kroz nos, osjetiti mirise i kušati hranu'


Ines Madunić
06.02.2019.16:00
Na 11. operaciju nosa išao je u Iran: 'Nakon četiri godine konačno mogu disati kroz nos, osjetiti mirise i kušati hranu'
Profimedia

sažeto

Rodrigo Alves nedavno je obavio svoju jubilarnu, 70. estetsku operaciju


Ines Madunić
06.02.2019.16:00

Brazilac s britanskom adresom i nadimkom "ljudski Ken", Rodrigo Alves, u životu je imao okruglih 70 plastičnih operacija, a nedavno je putovao u Iran kako bi obavio ukupno sedam zahvata. Radio je podizanje obraza, facelifting, podizanje usni, implantate u bradu i podizanje luka obrva. Također je obavio jedanaestu operaciju nosa, nakon koje je konačno - prodisao.

"Četiri godine živio sam sa začepljenim nosom. Kao da ste stalno prehlađeni, a nisam mogao osjetiti nikakav miris, pa tako ni okusiti hranu. Nos mi je bio mrtav organ. Imao sam bakterijsku infekciju i morao sam čekati na novu operaciju cijelo ovo vrijeme", rekao je Alves.

U Teheranu je radio i petu operaciju zatezanja kože oko očiju, nakon koje je imao nekih komplikacija.

"Prva dva dana nisam mogao zatvoriti oči do kraja. Sad je prošlo sedam dana i konačno ih mogu zatvoriti, ali sve je jako osjetljivo. Ta operacija nije baš popularna, ali imam 35 godina i neću postati mlađi. Oči se spuste s vremenom", rekao je Alves.

Kaže i da se malo udebljao jer konačno može osjetiti okus hrane.

U Iran je išao zato što su cijene niže nego u Velikoj Britaniji i SAD-u, a liječnici u klinici jako su iskusni.

"U Londonu se rade četiri operacije nosa na tjedan u prosjeku, dok u Iranu odrade i do sedam operacija dnevno. Medicinske usluge su im jako dobre, a cijene su upola manje nego u Americi. Jednu operaciju nosa u Los Angelesu platio sam 25.000 dolara, a nakon toga nisam bio sretan sa svojim disanjem", ispričao je Alves, koji tvrdi kako je iznimno zdrav, nema nikakvih problema te da to nije tako kirurzi ga ne bi operirali. 

Inače, Rodrigo je s operacijama krenuo prije 19 godina, a dosad je potrošio skoro šest milijuna dolara.

Zbog brojnih operacija imao je ozbiljnih zdravstvenih problema.

Nakon šeste operacije nosa pojavila mu se gangrena na nosu, no liječnici su ga uspjeli spasiti. Zbog brojnih operacija kroz nos više uopće ne može disati.

Pokupio je i potencijalno smrtonosnu bakteriju kad mu je liječnik ubrizgao gel u ruke kako bi se činile mišićave, no uspio je i to izliječiti.

plastične operacije

rodrigo alves

ljudski Ken

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter