Tužan kraj ljubavi

Muž ju nije htio posjećivati u bolnici dok je ona umirala od bolova i tuge, a vezu s oženjenim kolegom desetljećima je skrivala od cijelog svijeta


100posto
02.11.2019.17:00
Muž ju nije htio posjećivati u bolnici dok je ona umirala od bolova i tuge, a vezu s oženjenim kolegom desetljećima je skrivala od cijelog svijeta
Profimedia

sažeto

Carrie Fisher zbog komplikacija u trudnoći izgubila je dijete, a zbog toga ju je ostavio muž


100posto
02.11.2019.17:00

U novoj knjizi o životu omiljene glumice Carrie Fisher, koja će zauvijek ostati u srcima fanova kao princeza Leia iz "Ratova zvijezda", navodi se kako je gubitak djeteta s Paulom Simonom bio jedan od najtežih trenutaka u njezinom životu, ali i da nije imala podršku supruga.

Carrie je završila u bolnici nakon što je otkriveno da je došlo do izvanmaterične trudnoće. Glumica je bila u opasnosti i pretrpjela je bolnu operaciju te se dva tjedna oporavljala u bolnici, u fizičkim i psihičkim bolovima. Bila je slomljena jer nije mogla iznijeti trudnoću. No, podršku supruga nije imala.

Paul Simon, koji je kratko bio njezin suprug, uopće nije suosjećao s njom, a nijednom u dva tjedna nije je posjetio u bolnici.

Profimedia

"Bio je jako hladan prema njoj u to vrijeme. Činilo se kao da je zaokupljen potpuno drugim stvarima i uopće nije mislio na nju. Ona je smatrala kako je doživjela iskustvo blisko smrti, a on ne samo da nije suosjećao s time što je ona prošla, nego je čak bio ljutit na nju jer je izgubila dijete. Tad je Carrie znala da je njihov brak gotov", stoji u knjizi o njezinom životu koja će biti objavljena ove godine.

Glazbenika je Carrie upoznala 1977. godine, a bili su u vezi pet godina te zatim prekinuli. Nakon kratkog vremena ponovno su se spojili i zatim ubrzo vjenčali. U braku su bili godinu dana, ali i nakon službenog razvoda neko su vrijeme bili u vezi.

Ona je u vrijeme razvoda imala 27, a on 42 godine.

"Vrlo je jednostavno, ona je već tada bila ovisnica, a on nije. Uostalom, smetala mu je njezina neovisnost. Zapravo je htio ženu koja bi šutjela i čekala kod kuće da se on vrati", stoji u novoj knjizi.

Fisher je desetljećima skrivala od cijelog svijeta da je tri mjeseca bila u vezi s Harrisonom Fordom, s kojim je glumila u "Ratovima zvijezda", i to zato što je on tada bio oženjen.

Fisher je to prvi put ispričala u autobiografiji 2016. godine.

Kad su se upoznali na audiciji za "Ratove zvijezda", on je imao dvoje djece s Mary Marquardt, a u novoj knjizi piše kako su se svaki petak družili i pušili travu.

Carrie je kasnije ispričala kako je patila jer su svi bili zaljubljeni u nju, a ona je htjela samo Harrisona - i njega nije mogla dobiti.
Zbog njegovog braka, ali i iznenadne slave koju su doživjeli, odlučila je šutjeti o tromjesečnoj aferi.

I dok je Harrison prestao s praksom konzumiranja marihuane i prodavanja droge nakon što se proslavio, Carrie je razvila ovisnost o kokainu, a kasnije i o lijekovima.

Getty Images

Otkrila je i kako je sredinom osamdesetih shvatila da ima problem s kokainom jer je uzimala puno više droge od svih drugih oko nje, kao i da njezina volja tu više nije igrala preveliku ulogu.

Kako joj je dijagnosticiran bipolarni poremećaj, počela je nekontrolirano uzimati lijekove jer bi se s njima "osjećala normalno".
Psihičke probleme naslijedila je od oca, koji je također imao dijagnoze i bio ovisnik, ali i od kojeg nikad nije dobila očinsku ljubav.

Štoviše, poznato je da je ostavio njezinu majku, Debbie Reynolds, zbog Elizabeth Taylor pa većinu njezina života nisu bili u kontaktu. Navodno ju je večer prije nego što se udala za Simona otac nazvao i tražio novac koji mu je trebao za drogu.

Svojedobno se Carrie predozirala kombinacijom lijekova za bolove i spavanje, a u trenutku smrti u njezinom su tijelu pronađeni tragovi kokaina, heroina i MDMA, a uzrok smrti bilo je zatajenje srca.

Harrison Ford

Carrie Fisher

Paul Simon

newsletter

Prijavite se na Newsletter