Zlatni dečko u problemima

Može li se ponovno izvući? Optužbe za silovanje su odbačene iako je pronađen njegov DNK na žrtvi: 'Puno je novca u igri, zato nestaju dokazi'


100posto
21.10.2019.18:00
Može li se ponovno izvući? Optužbe za silovanje su odbačene iako je pronađen njegov DNK na žrtvi: 'Puno je novca u igri, zato nestaju dokazi'
Profimedia

sažeto

Cristiano Ronaldo neće na sud zbog optužbi za silovanje, ali procurili su novi dokazi u slučaju starom deset godina


100posto
21.10.2019.18:00

Prošle godine mnogi su slavni muškarci pali na moralnom testu kad se u sklopu pokreta Me Too otkrilo da su seksualno zlostavljali žene. A ni sportaši nisu pošteđeni pa je tako optužba za silovanje stigla i protiv Cristiana Ronalda.

Jedan od najboljih i najbogatijih nogometaša svijeta demantirao je cijeli slučaj, iza njega je stala i zaručnica Georgina Rodriguez, s kojom ima sina, a ovog ljeta objavljeno je kako se slučaj neće naći na sudu jer nema dovoljno dokaza.

Ipak, čini se kako to nije potpuna istina.

Naime, nedavno objavljeni emailovi između lasvegaške policije i tužiteljstva pokazuju kako su dokazi postojali.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nehanda Radio (@nehandaradio) on May 24, 2019 at 8:05pm PDT

"Rezultati DNK analize su došli i poklapa se", napisao je detektiv Jeffrey Guyer tužitelju. Optužnica ipak nije podignuta jer "nema dokaza da je kazneno djelo počinjeno izvan osnovane sumnje".

Ronalda je za silovanje optužila bivša manekenka, danas nastavnica Kathryn Mayorga. Upoznali su se na tulumu u hotelu Palms 2009. godine, gdje su snimljeni kako plešu i zabavljaju se.

Profimedia

Nogometaš je zatim pozvao Kathryn i njezine prijateljice da dođu u njegov apartman kako bi vidjele pogled s vrha hotela.

Tamo ju je pokušao nagovoriti da uđe u jacuzzi na balkonu, a kad je ona odbila jer ne želi uništiti haljinu, rekao joj je da će joj dati odjeću. Otišla je u kupaonicu presvući se, a on je ušao potpuno gol i tražio da ga zadovolji. Ona je to odbila, a onda ga je poljubila jer joj je rekao da će ju u tom slučaju pustiti da ode.

 
 
 
View this post on Instagram

#CristianoRonaldo, pictured with #KathrynMayorga in #LasVegas in #2009, has labelled rape allegations against him as 'FAKE NEWS' ⚽️

A post shared by World Sports News (@soccer90news) on Sep 30, 2018 at 4:30am PDT

To nije učinio nego ju je počeo hvatati za intimne dijelove tijela.

"Odgurnula sam ga i stalno mu govorila: 'Ne' i 'Stani'", rekla je odvjetnicima Mayorga. Ronaldo ju je odvukao na krevet i tamo je silovao dok je ona plakala da prestane.

Navodno joj se kasnije ispričao i rekao da je "inače džentlmen".

Iduće jutro Mayorga je otišla na hitnu pomoć i prijavila silovanje te je pregledana i liječnici su uzeli dokaze koji daju do znanja da je bila silovana.

Ronaldov DNK kasnije se poklopio s onim koji je nađen na Mayorgi.

U emailovima koji su sada procurili također se navodi kako je Ronaldo priznao odvjetnicima da je Mayorga govorila "Ne" i "Stani".

No, nakon što je shvatio što je učinio, te 2009. godine kontaktirao je svoje odvjetnike koji su složili ugovor kojim su joj isplatili 375.000 dolara kako bi šutjela o incidentu.
Mayorga je preko odvjetnika poručila kako je 2018. ipak odlučila podići tužbu, potaknuta pokretom Me Too.

Profimedia

"Snažno odbijam optužbe protiv mene. Silovanje je odvratan zločin koji ide protiv svega u što vjerujem. Želim obraniti svoje ime i odbijam sudjelovati u medijskom spektaklu koji stvaraju ljudi koji se žele promovirati na moj račun. Moja čista savjest dozvoljava mi da mirno čekam rezultate istrage", rekao je na optužbe Ronaldo.

No, njegova čista savjest nije bila svima dovoljna pa su se javili sponzori, točnije Nike, iz kojeg su bili "duboko zabrinuti zbog optužbi".

Nedavno je o svemu progovorila i najbolja svjetska nogometašica Alex Morgan.

"Mislim da ima previše dokaza da bi se to moglo zataškati, ali na kraju dana priče se 'ubijaju' kad je jako puno novca u igri. To što nije službeno podignuta optužnica znači da on može nastaviti igrati, kao što smo vidjeli. U posljednje vrijeme mnogo je žena progovorilo i mislim da im se treba vjerovati. Ono što Ronaldo radi na nogometnom terenu ne govori nam ništa o tome kakva je osoba privatno", rekla je Morgan.

Cristiano Ronaldo prošle je godine prešao iz Real Madrida u talijanski Juventus, a njegovo bogatstvo procjenjuje se na 450 milijuna dolara, a dobar dio toga dolazi od sponzorskih ugovora koje, osim s Nikeom, s kojim je potpisao doživotni ugovor, ima i s Armanijem, EA Sports, Castrolom i Tag Heuerom, a ima i svoje linije odjeće, obuće i parfema.

Cristiano Ronaldo

Georgina Rodriguez

Kathryn Mayorga

optužba za silovanje

newsletter

Prijavite se na Newsletter