U Rimu usred dana

Morrissey tvrdi da ga je policajac 'terorizirao' i prijetio pištoljem


Ines Madunić
07.07.2017.14:50
Morrissey tvrdi da ga je policajac 'terorizirao' i prijetio pištoljem
Getty Images

sažeto

Policija kaže da je pjevač vozio u krivom smjeru, a sa sobom nije imao nikakve dokumente. Navodno je otkazao turneju po Italiji


Ines Madunić
07.07.2017.14:50

Pjevač i bivši frontmen The Smithsa, Steven Patrick Morrissey (58), u Rimu je doživio neugodnu situaciju kad ga je usred bijela dana navodno napao policajac i počeo mu prijetiti.
"Čovjek na fotografiji terotizirao je Morrisseyja 35 minuta, vikao na njega i tražio da vidi njegove 'papire'. Policajac mu je rekao da zna tko je on, a Morrissey je na to odgovorio da zna svoja prava i da nema razloga da ga zadržava. Okupila se grupa od stotinjak ljudi. Policajac je cijelo vrijeme držao svoj pištolj za pojasom. Nakon 35 minuta Morrissey je otišao, a on ga nije slijedio", napisao je Sam Etsy Rayner.

Dodao je i pjevačevu izjavu u kojoj Morrissey navodi registracijski broj policajčevog mopeda, ali ne zna kako se zove jer mu nije pokazao nikakve službene dokumente.
"Ovo je bio namjerni čin terora. Mnogi su snimili ovog očito ludog policajca. Vjerujem da me prepoznao i da me htio zastrašiti. Nisam popustio iako sam vjerovao da će me upucati. Pozivam ljude da se paze ovog opasnog i agresivnog policajca. Mogao bi vas ubiti", napisao je Morrissey, ali mnogi obožavatelji mu ne vjeruju i misle da se tako nešto ne bi moglo dogoditi u Italiji. To je potvrdila i policija, koja je u službenoj izjavi napisala kako je Morrissey prebrzo vozio, i to još u krivom smjeru. Kad ga je policajac zaustavio, nije imao nikakve dokumente. Nikako mu nije prijetio pištoljem, tvrde Talijani. Morrissey je navodno zbog incidenta otkazao sedam koncerata u Italiji ovog rujna jer, kako je poručio medijima preko svog nećaka, "s takvim psihopatima na ulicama za mene nije sigurno biti u toj državi".

Italija

Rim

policajac

Morrissey

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter