PRIJAVE ZA COCA-COLIN OBRAZOVNI PROGRAM U TIJEKU

Mladi će stjecati poslovna i životna znanja i vještine tražene na tržištu rada


100posto
17.10.2017.10:10
Mladi će stjecati poslovna i životna znanja i vještine  tražene na tržištu rada

sažeto

Program Coca-Colina podrška mladima počinje 15. studenoga i trajat će do 15. prosinca ove godine


100posto
17.10.2017.10:10

Coca-Cola HBC Hrvatska pokrenula je besplatni obrazovni program u sklopu kojega će mlade nezaposlene osobe u dobi od 18 do 30 godina imati prigodu steći poslovna i životna znanja te vještine tražene na tržištu rada, ali nedovoljno zastupljene u programima formalnoga obrazovanja. Pod nazivom Coca-Colina podrška mladima taj će se trogodišnji projekt ove godine provoditi u Osijeku, Sisku, Splitu i Zagrebu u cilju povećanja zapošljivosti mladih i pridonošenja rješavanju jednoga od najvećih društvenih problema, visoke nezaposlenosti mladih.

Partner je projekta vodeća grupacija specijalizirana za savjetovanje u ljudskim potencijalima i potrazi za kadrovima, Grupa Selectio, čiji će stručnjaci održavati radionice iz područja životnih vještina, poput razumijevanja sebe, osobnoga razvoja i umrežavanja. Program je usmjeren na nadogradnju formalnoga obrazovanja usvajanjem životnih (eng. soft) vještina koje mladima najčešće nedostaju pri ulasku na tržište rada, a tražene su od strane poslodavaca. Osim što će se polaznici na kraju programa moći bolje istaknuti među ostalim posloprimcima i lakše pronaći put do radnoga mjesta, njihovi životopisi ostaju u bazi kandidata Grupe Selectio, kojom se koristi velik broj hrvatskih poslodavaca.

Polaznici će usvajati i poslovne vještine kao što su poslovno planiranje, financijska pismenost te prodajne i pregovaračke vještine. Taj će dio programa voditi iskusni predavači dr. sc. Predrag Pale, Vesna Kezdorf, dr. sc. Andrej Grubišić, Romeo Jerčić i Vesna Vrga Perović. Isto tako, s mladima će praktična iskustva i savjete za uspješan razvoj karijere dijeliti mentori, Coca-Colini menadžeri. Osim sudjelovanja u predavanjima, polaznici će u sklopu programa imati na raspolaganju mrežnu obrazovnu platformu putem koje će moći pristupiti dodatnim materijalima i literaturi.

 Program Coca-Colina podrška mladima počinje 15. studenoga i trajat će do 15. prosinca ove godine, a zainteresirani se za sudjelovanje mogu prijaviti do 9. studenoga putem mrežne stranice https://prijava.cocacolinapodrskamladima.hr/. Trodnevne radionice bit će organizirane za sto odabranih polaznika u Zagrebu te po pedeset u Osijeku, Sisku i Splitu.

 Potporu su projektu dali Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Hrvatski zavod za zapošljavanje te Hrvatska udruga poslodavaca. Uključile su se i udruge Institut za stručno usavršavanje mladih, PRONI – Centar za socijalno podučavanje, studentska udruga AIESEC te gradovi Osijek i Sisak, a medijski je partner projekta Hanza media.

Coca Cola

newsletter

Prijavite se na Newsletter