Grupa obožavatelja nije ga zaboravila

Mladi buntovnik s Trnja znao se i potući na kvartu, no temperament mu je kasnije koristio! Zgodnu liječnicu zaveo je '91., a s njom slavi i danas


Barbara Marinović
30.10.2018.17:00
Mladi buntovnik s Trnja znao se i potući na kvartu, no temperament mu je kasnije koristio! Zgodnu liječnicu zaveo je '91., a s njom slavi i danas
Foto: CROPIX

sažeto

Zoran Milanović danas slavi 52. rođendan, a nrajveći obožavatelji sjetili su ga se i danas, iako ga u politici nema već dvije godine


Barbara Marinović
30.10.2018.17:00

Obožavatelji Zorana Milanovića u fan grupi na Facebooku obilježili su današnji dan. Nema ih puno, no sjetili su ga se. Karizmatični Zagrepčanin danas slavi 52. rođendan, i mnogi će se složiti da godine nosi jako dobro. Spomenuta grupa zaziva Zorana i njegov povratak u politiku, par ljudi mu je poželjelo sve najbolje, i prava je šteta što Milanović ne vidi tu ljubav.

Naime, otkako je prestao njegov politički angažman, više se ne oglašava na svojoj službenoj Facebook stranici. Ona je ionako korištena samo za poslovne svrhe. Od te 2016. Milanović je u privatnom biznisu pa mu je aktivnost na društvenim mrežama postala nebitna. Ipak, može ga se u javnosti vidjeti, službeno se Milanović prošle godine pojavio na Dag Hammarskjöldu, visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije, gdje je krajem 2017. imenovan članom Diplomatskog vijeća.

Foto: CROPIX

Mladi buntovnik nikad nije zapuštao obrazovanje, iako se na Trnju znao i potući

Razlozi iz kojih slavljenik i danas nedostaje u politici jesu njegov temperament, politička agresivnost, karakterna nametljivost koja može iznijeti borbu s drugom stranom. Takav je Milanović od djetinjstva. Rođen u zagrebačkom kvartu Trnje, odgojen kao pravi kvartovski dečko, buntovan i problematičan - znao se s vršnjacima i potući na ulici. Volio je i sport pa je trenirao nogomet, boks, košarku, a slušao tijekom odrastanja novi val te u školi redao uspjehe.

Buntovni karakter nije stao na put inteligentnom Milanoviću pa je studirao i diplomirao pravo, tijekom studija dobio Rektorovu nagradu, bio na studentskom natjecanju, a kasnije u Belgiji magistrirao. U Bruxellesu je završio postdiplomski studij europskog i komparativnog prava.

Foto: CROPIX

Zgodna liječnica u život mu je ušetala 1991. godine

Njegova zgodna supruga Sanja tijekom Milanovićevog mandata također je privlačila pažnju, a u javnosti se zbog svoje struke zna pojaviti i danas. Zoran je tada buduću liječnicu upoznao 1991. godine na proslavi Nove godine. Prodavao je u to vrijeme usisavače po kućama i tako zaradio novac za prvo im zajedničko putovanje. Vjenčali su se nakon tri godine poznanstva, a u braku postali roditelji dvoje djece.

Foto: CROPIX

Zoran Milanović

Sanja Musić Milanović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter