Senzualne Španjolke

Mlađa sestra holivudske zvijezde samohrana je majka, uspješna glumica i plesačica, a stariju Penelope mijenjala je u filmu kad je bila trudna


Ines Madunić
17.10.2018.09:35
Mlađa sestra holivudske zvijezde samohrana je majka, uspješna glumica i plesačica, a stariju Penelope mijenjala je u filmu kad je bila trudna
Getty Images

sažeto

Sestre Cruz jako su bliske, obje su u showbizu, ali je mlađa Monica zasad ostala u Europi


Ines Madunić
17.10.2018.09:35

Glumica Penelope Cruz (44) rođena je u Madridu, a nakon što se probila u europskom filmu, krenula je i u Hollywood. Danas je jedna od najuspješnijih španjolskih glumica na svijetu i prva Španjolka koja je dobila svoju zvijezdu na Stazi slavnih. Dva puta je bila nominirana i jednom je osvojla Oscara, ali Penelope nije jedina zvijezda u obitelji. Njezina mlađa sestra Monica (41) također je glumica, a prije filmske karijere bila je uspješna plesačica.

Getty Images

Obje su se odmalena bavile plesom. Penelope je devet godina išla na klasični balet, a onda je krenula na sate glume, dok je Monica nastavila s plesom na Kraljevskoj akademiji klasičnog baleta i flamenca. Nakon što je diplomirala, sedam godina bila je članica plesne skupine Joaquín Cortés, a onda je i ona krenula s glumom. Prvo se pojavila u serijama, a zatim u španjolskim, francuskim i talijanskim filmovima.

Sa sestrom Penelope oduvijek je bliska, a 2010. ju je mijenjala u filmu "Pirati s Kariba: Nepoznate klime". Naime, Penelope je u tijeku snimanja filma saznala da je trudna, što je kasnije bio problem kad joj se trbuščić počeo nazirati. Monica je uskočila jer su jako slične pa ju je mijenjala u mnogim scenama.

Mogli smo ju vidjeti i kako pleše u spotu Jamiroquaija "Cloud 9" ove godine.

Penelope i Monica imaju mlađeg brata Eduarda koji je pjevač te polusestru Salmu.

I dok je Penelope u sretnom braku s glumcem Javierom Bardemom s kojim ima dvoje djece, Monica je prije nekoliko godina odlučila da ne želi čekati da upozna pravog muškarca te je kći Antonellu dobila s anonimnim donorom sperme.

"Nije se radilo o hirovitoj odluci, razmišljala sam o tome pet godina. Ali, kad sam saznala dovoljno o postupku znala sam da je to nešto što moram napraviti. Biti majka za mene je bilo prevažno da bih riskirala", rekla je Monica. Dodala je i kako ne misli da je to "hrabra odluka".

"Mislim da postoji više izazova kad si u paru jer su mogući konflikti s partnerom, pogotovo ako muškarac ne razumije posebnu povezanost majke i djeteta", rekla je.

glumice

Penelope Cruz

sestre

Monica Cruz

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter