Jedan od najskupljih razvoda u povijesti

Mlađa nasljednica nije imala sreće u ljubavi: Muž joj se 'ubijao' od kokaina dok se ona brinula za troje djece, maltretirao ju je, a onda izvrijeđao cijelu obitelj


100posto
04.11.2019.14:00
Mlađa nasljednica nije imala sreće u ljubavi: Muž joj se 'ubijao' od kokaina dok se ona brinula za troje djece, maltretirao ju je, a onda izvrijeđao cijelu obitelj
Profimedia

sažeto

Petra Ecclestone pronašla je sreću nakon teškog razvoda od Jamesa Stunta


100posto
04.11.2019.14:00

Njezina starija sestra Tamara u sretnoj je vezi s milijunašem Jayom Rutlandom s kojim ima kćer Sophiju i čini se kao da ništa ne može uništiti njihovu obiteljsku idilu. No, mlađa sestra Ecclestone, 30-godišnja Petra, prošla je kroz pakao s bivšim mužem i nakon godina patnje konačno pronašla sreću s novim dečkom Samom Palmerom s kojim je sad trudna.

Bit će to njezino četvrto dijete i izvještaji govore da je presretna, a sve dolazi dvije godine nakon mučnog razvoda s Jamesom Stuntom.

Njihov je brak ispočetka izgledao idealno.

Petra je poduzetnika upoznala na slijepom spoju 2006. godine. Odmah su se zaljubili, a nakon pet godina veze i vjenčali. Raskošnu svadbu u Italiji, koja je koštala 12 milijuna funti, platio je Petrin otac, vlasnik licence Formule 1, Bernie Ecclestone.

Profimedia

Milijarder otpočetka nije bio oduševljen kćerinim izborom. Stunt je inače trgovac umjetninama, a zabrinuti otac odmah je upregnuo sve svoje veze kako bi saznao i najsitnije detalje o budućem zetu.

"Bernie ne zna odakle novac dolazi, a James ne želi reći. Bernie zna da Stunt prodaje i kupuje, ali nikad zapravo nije upoznao nekoga tko poznaje Stunta u umjetničkom svijetu", objavili su svojedobno britanski tabloidi.

Iako je bila zaljubljena preko ušiju, poslušala je oca i potpisala predbračni ugovor kako bi zaštitila svoje bogatstvo, koje se procjenjuje na 500 milijuna dolara.
Dvije godine poslije vjenčanja dobili su prvo dijete, kćer Laviniju, a dvije godine poslije i blizance Jamesa i Andrewa.

Iako je u medije izašla informacija kako Stunt ima bogatstvo vrijedno oko 7 milijardi dolara, njegova je tvrtka bila na izdisaju i novac se brzo topio jer je 37-godišnji milijarder razvio ovisnost o kokainu i kockanju.

Profimedia

Kad je počeo biti nasilan prema Petri i djeci, ona je odlučila da je gotovo.

Bili su u braku pet godina, a sve svađe i nesuglasice eskalirale su kad ju je izvrijeđao na večeri u jednom londonskom restoranu i prijetio joj da će je ubiti. Petra se navodno skrivala u ormaru u njihovom londonskoj vili te zvala mamu Slavicu i sestru Tamaru da ju dođu izvući jer se bojala da će joj James nauditi. Kasnije se saznalo da ju je godinama varao te psihički maltretirao.

Razvod je bio mučan i dugačak te jako medijski popraćen. Unatoč predbračnom ugovoru, morali su podijeliti bogatstvo vrijedno 5,5, milijuna funti, i to je bio jedan od najvećih razvoda ikad.

Stunt je dao jedan veliki intervju u kojem je izvrijeđao ne samo Petru, za koju je rekao da se jako promijenila u posljednjih deset godina, nego i cijelu njezinu obitelj.

Za njezinu majku Slavicu rekao je da je Lady Macbeth, a oca Bernieja nazvao je patuljkom bez empatije i zločestim čovjekom.

"Izgubio sam društveni ugled jer sam oženio kćer celebrityja s C liste. Petra je bila najbolja djevojka koju sam ikad upoznao, ali kao da je imala lobotomiju. Skrenula je, užasno je ljudsko biće, izjavio je Stunt, koji se s Petrom borio za skrbništvo nad njihovo troje djece.

Profimedia

No, tu je bitku izgubio i Petra je s djecom otišla u Los Angeles čim je razvod finaliziran. Kasnije se saznalo kako je Stunt lažirao liječničke nalaze te da je na analizu urina slao tuđe uzorke jer nije mogao prestati konzumirati kokain.

"Morao je pokazati da nije na drogama kako bi mu dopustili da viđa djecu. Meni su dali 150 funti kako bih dao čisti uzorak urina te su me tražili da pitam prijatelja da učini isto. U to je vrijeme on uzimao kokain redovno te pušio crack", ispričao je njegov bivši tjelohranitelj Justin Kalnutis.

Petra se preselila u SAD kako bi se oporavila u miru, a novog dečka upoznala je na jednom tulumu. Nije se nadala da će se tako brzo zaljubiti, no odmah nakon razvoda priznala je da želi još djece.

"Trenutno mi je previše svega, ali uvijek sam sanjala o tome da posvojim dijete. Možda u idućih pet, šest godina, vidjet ćemo. Kad se zaljubiš, pomalo je nepravedno ne priuštiti partneru njihovo dijete. Ali prvo bih voljela malo prodisati", rekla je Petra nakon razvoda.

Vjenčanje s Palmerom, inače trgovcem automobila, najavljeno je za iduću godinu.

razvod braka

Petra Ecclestone

Bernie Ecclestone

James Stunt

newsletter

Prijavite se na Newsletter