Premijera spota na 100posto

Mislite da je domaći rock gotov? Dopustite da vam makarske 'Rezerve' promijene mišljenje


100posto
23.03.2018.19:10
Mislite da je domaći rock gotov? Dopustite da vam makarske 'Rezerve' promijene mišljenje
Nikola Radovani

sažeto

Mladi bend predstavlja pjesmu i spot 'Koga briga za zvijezde' s nadolazećeg prvijenca 'Ravno u zamku'


100posto
23.03.2018.19:10

Rezerve, rock'n'roll bend iz Makarske, predstavljaju video spot za svoj najnoviji singl "Koga briga za zvijezde" kojim najavljuju izlazak albuma prvijenca "Ravno u zamku" u izdanju Croatia Recordsa. Spot je režirao talentirani Milan Latković s kojim su već surađivali na spotovima za singlove "Ne voli, ne voli", "Madona"i "Potoci suza" i koji je dao Rezervama prepoznatljiv vizualni identitet - moderno i retro Rezerve nose ponosno.

Oni spajaju romantično i tragično, pettyjevske rifove i ramonesovsku zaigranost i nema sumnje da će njihov album prvijenac "Ravno u zamku" biti pravo osvježenje na domaćoj rock sceni.

Rezerve stvaraju romantičnu rock'n'roll glazbu za zločeste dečke i curice, a pripadajući spot je upravo to, priča o zločestom glavnom liku kojeg ipak na kraju stiže ruka pravde. U spotu se, uz gitaristu Rezervi Antu Puharića, koji je utjelovio glavnog lika, pojavljuju sjajne Đana Kuzmanić, Uršula Najev i Zorana Kačić-Čatipović.

Singl "Koga briga za zvijezde" obogaćen je brass sekcijom: Tea Bašković, Božo Škarica, Marin Klarić i Mislav Norac (sax solo) - ova himnična oda nesretnoj ljubavi na tragu je Đavola, no Rezerve ne kopiraju već se napajaju s istih glazbenih izvora te svakim singlom potvrđuju da punk rock rifovi i springsteenovski štih uvijek iznova mogu ispričati najljepšu priču, upravo ovakvu kakva je "Koga briga za zvijezde".

pjesma

spot

premijera

bend

Rock and roll

Rezerve

newsletter

Prijavite se na Newsletter