Zvijezde filma 'Ko to tamo peva'

Mićo još svira 'Sviće zora' na harmonici, a njegov nećak nije mogao pobjeći od sudbine pa je opet završio u autobusu


Ines Madunić
12.01.2019.21:00
Mićo još svira 'Sviće zora' na harmonici, a njegov nećak nije mogao pobjeći od sudbine pa je opet završio u autobusu
Instagram

sažeto

Kultne scene i danas se pamte, a muzikanti Miodrag i Nenad Kostić postali su legende


Ines Madunić
12.01.2019.21:00

Nedavno je pjevač Vlado Kalember na svom Instagramu objavio fotografiju s legendama jugoslavenskog filma - Miodragom i Nenadom Kostićem. Njih su dvojica 1980. glumili u kultnom filmu Slobodana Šijana "Ko to tamo peva". Najviše se pamti njihova izvedba pjesme "Sviće zora". Obojica naturščici, to im je bilo prvo pojavljivanje pred kamerama.

Miodrag je Šijana upoznao u vojsci, a kad je jedne večeri zabavljao sve na kraju vojne vježbe prišao mu je i rekao da bi bio savršen za njegov film. Miodrag je pristao i pozvao je svog nećaka Nenada, koji je tada išao u 5. razred osnovne škole.

"Moj honorar bio je dva milijuna dinara, a Nenadov upola manji. Slavko Štimac četiri milijuna, Dragan Nikolić i Neda Arnerić imali su po sedam milijuna, a najviše je dobio Paja Vuisić, 12 milijuna dinara", rekao je Miodrag.

Nenad je ispričao kako su se svi glumci prema njemu odnosili lijepo pa mu je tih 26 dana snimanja ostalo u najboljem sjećanju.

"Neda Arnerić me svuda vodila u šetnje. Svi su bili dobri prema meni. Recimo, Pavle Vuisić bio mi je kao otac, učio me da igram šah. Berček me je vodio na sladoled, s Gagom Nikolićem igrao sam karte. Bila je to ekipa vrsnih glumaca", rekao je Nenad.

No, jedna mu se stvar nije svidjela. Prije nego što su snimali scenu u kojoj ga Bata Stojković ošamari, ni on ni Miodrag nisu znali da će šamar biti - stvaran. Moralo je biti tako zbog krupnog kadra.

"On me toliko odalamio da mi je zazvonilo u ušima i suze su same krenule. Pobjegao sam iz autobusa koliko me noge nose i sakrio se u Pančevu. Filmska ekipa me cijeli dan tražila, a kad su me našli, Bata mi je donio najveću bombonijeru koja se mogla kupiti uz obećanje da me više tako neće udariti", ispričao je Nenad.

Nakon filma Miodrag je nastavio zarađivati svirajući harmoniku, a i danas ga na gažama uvijek traže da svira "Sviće zora", što njemu uopće ne smeta.

Nenad je završio srednju prometnu školu i šest godina bio je DJ u klubovima u Beogradu. Za vrijeme devedesetih je mobiliziran i bio je na ratištu, a nakon povratka otvorio je igraonicu. Već više od 15 godina radi kao vozač gradskog autobusa u Beogradu na liniji 17.

"Dogodi se da moram naglo zakočiti pa putnici pričaju kao po scenariju iz filma. Čujem stalno 'vozi Miško', ili 'kako voziš, nije krumpir', ali se samo nasmijem i nastavim", kaže Nenad.

jugoslavenski film

Ko to tamo peva

Miodrag Kostić

Nenad Kostić

Slobodan Šijan

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter