Teške optužbe

'Michael Jackson bio je plagijator, hit Billie Jean 'ukrao' je Donni Summer'


Ines Madunić
08.02.2018.14:40
'Michael Jackson bio je plagijator, hit Billie Jean 'ukrao' je Donni Summer'
Profimedia

sažeto

Producent Quincy Jones radio je s Jacksonom kroz cijelu njegovu karijeru


Ines Madunić
08.02.2018.14:40

U novom intervjuu nezaustavljivi Quincy Jones, legendarni glazbenik i producent koji je u karijeri osvojio 27 Grammyja, ponovno je napao Michaela Jacksona, ali i Beatlese. Jones je izjavio kako je pokojni kralj popa bio veliki plagijator.

"Ne volim o tome pričati javno, ali Michael je ukrao puno stvari. Puno pjesama. Bilješke ne lažu", rekao je Jones, koji je s Jacksonom radio kroz cijelu karijeru, a producirao je i Thriller, najprodavaniji album svih vremena.

Posebno je naveo hit "Billie Jean" baš s tog albuma, koji je, kako tvrdi Jones, 'ukrao' Donni Summer. Odnosno, tvrdi kako je to plagijat njezine pjesme "State of Independence", koju je također producirao Jones i koja je objavljena nekoliko mjeseci prije. 

Osvrnuo se i na Jacksonov izgled. Kaže kako mu je otac cijeloga života govorio da je ružan i zlostavljao ga.

"Što očekujete nakon svega toga? Uvijek sam mu prigovarao zbog plastične kirurgije, ali on bi se opravdavao i govorio da je to zbog neke bolesti koju ima. Sranje", rekao je Quincy.

Profimedia

Također je izjavio da nije bio impresioniran Beatlesima, koje je nazvao "kretenima koji ne znaju svirati", tvrdi da Elvis Presley nije znao pjevati, da je od Malcolma X-a kupovao drogu te da zna tko je ubio Johna F. Kennedyja.

"Paul McCartney je najgori basist kojeg sam ikada čuo, a nemojte da počnem o Ringovim vještinama na bubnjevima", rekao je Quincy o Beatlesima. Kaže i da je Prince bio ljubomoran na Michaela Jacksona i pokušao ga je pregaziti autom, a pohvalio se i da je bio u vezi s Ivankom Trump prije 12 godina. 

pjesma

Michael Jackson

Beatles

plagijat

Quincy Jones

Donna Summer

Billie Jean

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter