Intervju: The Miceks

'Mi smo samo raščupani klinci koji vole raditi ugodnu buku'


Ines Madunić
16.01.2018.16:45
'Mi smo samo raščupani klinci koji vole raditi ugodnu buku'
Promo

sažeto

Priča o tome kako se okupio bend koji ćemo gledati na trećoj Brijačnici


Ines Madunić
16.01.2018.16:45

Novi bend Alena Kraljića, nekadašnjeg člana Pips,Chips&Videoclips, The Miceks, jedan je od bendova koji će nastupiti u sklopu prvog velikog zimskog festivala u Zagrebu. Na trećoj Brijačnici publika će imati prilike vidjeti friške rock'n'roll snage The Miceks koji se sve više dolaze u fokus kao jedan od najboljih bendova okupljenih posljednjih godina. The Miceks će pozornicu na Brijačnici dijeliti s bendovima Partibrejkers, Kawasaki 3P, Vlatko Stefanovski Trio, M.O.R.T., Artan Lili, She Loves Pablo, Antenat, Intergalactic Lovers, Slow Motion Suicide i Rizol. Kako se bend okupio, kakvi su im planovi i još par detalja otkrio nam je u intervjuu sam Alen Kraljić.

Koja je priča benda The Miceks? Kako ste se okupili?

Jedne noći došao mi je sveti Rock'n'Roll i šapnuo na uho: "Kralja, u garaži na drugom katu naći ćeš ono što tražiš". U to vrijeme okupljao sam bend, svirao sam s pola Zagreba i bliže okolice i sve je to bilo bez veze. Imam pjesma, a nitko ih ne može odsvirati. Otišao sam na drugi kat garaže i tamo su bili oni. Tri raščupana klinca koja rade predivnu buku i ne zvuče kao da sviraju u orkestrima za Euroviziju. Počelo je svakodnevno druženje koje se pretvorilo u prijateljstvo i stvaranje benda.

Najavili ste i album, kada ga možemo očekivati i što će se sve naći na njemu?

Album bi trebao izaći u drugom ili trećem mjesecu, na njemu će biti trinaest pjesama uživo snimljenih kod Surkice, kao što su to nekada pravi bendovi radili. Pjesme su atmosferične i energične, govore o prijateljstvu, slobodi i ljubavi, stvarima kojih je sve manje u ovom lošem svijetu.

Uskoro svirate na Brijačnici, što publika može očekivati?

Dat ćemo sve od sebe, napravit ćemo buku ugodnu uhu, a srcu dragu.

Kakvi su vam planovi za 2018. godinu?

Prestar sam da bih vjerovao u neke planove. Snimili smo spot za pjesmu "Meksiko", izlazi nam album, a mi ćemo se pustiti niz vjetar, pa kamo stignemo.

Što vam je trenutno najbolje na domaćoj sceni?

Političari. Ne znamo o kakvoj sceni pričate, postoji li?

Koji vam je najbolji domaći glazbeni festival i zašto?

Kada prođemo kroz festivale, moći ćemo reći koji. Ovako bismo lagali, no definitivno je najveći INmusic.

intervju

bend

Rock and roll

The Miceks

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter