Oni su skoro glumili bonda

Mel Gibson tražio je previše novca, Cavill im je bio premlad, a Clint Eastwood odbio je biti agent 007


Ines Madunić
25.08.2018.19:00
Mel Gibson tražio je previše novca, Cavill im je bio premlad, a Clint Eastwood odbio je biti agent 007
Profimedia

sažeto

Dosad je šestero glumaca utjelovilo najpoznatijeg špijuna na svijetu u 24 filma, a ovim momcima to nije bilo suđeno


Ines Madunić
25.08.2018.19:00

U službi Njezinog Visočanstva tajni agent 007 već je 56 godina. Filmovi o Jamesu Bondu obilježili su mnoge generacije, a dosad je ženskara i nevjerojatno vještog špijuna glumilo šest glumaca. I dok se Daniel Craig sprema za svoju posljednju izvedbu kao Bond, producenti su u potrazi za novim glumcem. Već mjesecima se nagađa tko je sve u užem krugu - od Toma Hardyja do Idrisa Elbe, svatko ima svog favorita, no pričekat ćemo još do konačne objave.

Dotad evo pregleda nekih velikih glumačkih imena koji su skoro postali Bond, ali iz različitih razloga to im nije bilo suđeno.

Henry Cavill

Zgodni Kanađanin bio je u najužem izboru za novog Bonda 2005. godine, zajedno s Danielom Craigom. Redatelj "Casino Royalea" Martin Campbell navijao je za Cavilla, ali producenti su smatrali da je premlad. Iako je u radnji Bond bio početnik, glumac je bio u ranim 20-ima i odlučili su se za zrelijeg Craiga. Cavill je uskoro postao novi Superman i ostalo je povijest.

Hugh Jackman

Australcu su pristupili s ponudom da zamijeni Piercea Brosnana, no on je odbio.
"U to sam vrijeme trebao početi sa snimanjem 'X Mena 2' i zaključio sam da nije pravo vrijeme. Danas bih ozbiljno razmislio da mi ponovno ponude", rekao je Jackman.

Liam Neeson

Producenti su jako htjeli Neesona za film "Goldeneye" 1995. godine, ali on je pristojno odbio, i to na nagovor supruge Natashe Richardson. Također, kako je rekao, tad nije htio raditi akcijske filmove.

Ralph Fiennes

Britanac je također bio opcija na novog Bonda u devedesetima.

"Razgovarao sam s producentima i sve je prošlo odlično. No tada se nisam htio toliko obavezati, a i mislim da je Pierce bio favorit", potvrdio je Fiennes. Gotovo 20 godina kasnije legendarni glumac pojavio se kao Mallory (i kasnije novi M) u "Skyfallu", a ulogu je ponovio i 2015. u "Spectre".

Mel Gibson

Nakon što je snimio "Pobješnjelog Maxa", a prije "Smrtonosnog oružja" Gibson je pregovarao o ulozi agenta 007, a kasnije je rekao da je sve odbio. Ipak, producenti kažu da je problem bio što je Gibson tražio previše novca. Točnije, 10 milijuna dolara za dva filma, pa se suradnja nije ostvarila.

Clint Eastwood

Nakon što je Sean Connery odlučio da će "Dijamanti su zauvijek" biti njegov posljednji film u ulozi Jamesa Bonda, krenula je potraga za novim agentom koji bi glumio u "Živi i pusti umrijeti" 1973. I jako su htjeli Eastwooda.

"To je bila uloga za nekog drugog. To je bilo za Seana Conneryja. Jednostavno nisam osjećao da bih trebao prihvatiti", rekao je Clint. Connery je na kraju pristao vratiti se i odraditi još jedan film.

Adam West

Televizijski Batman odbio je biti Bond u sedamdestima. Tada je bio velika zvijezda, a potvrdio je da su ga vrbovali za 007.

"Moj agent je htio da pristanem, ali zahvalio sam im. Nisam to mogao prihvatiti, imao sam druge obaveze. Također, mislio sam da bi Bond trebao biti Englez", rekao je Amerikanac.

Burt Reynolds

Isti argument naveo je Reynoldsa da odustane od uloge 1970. za "Dijamanti su zauvijek", prije nego što je Connery pristao odraditi još taj film. Burt tad još nije bio tako velika zvijezda.

"Mislim da bih dobro odradio tu ulogu. Ali, u svojoj gluposti rekao sam da Amerikanac ne bi mogao glumiti Jamesa Bonda nego da to mora biti Englez i da jednostavno ne mogu. Ups, da, ipak sam mogao", rekao je kasnije Reynolds.

Ewan McGregor

Zgodni Škot odbio je ulogu u "Casinu Royale" jer se bojao da osim Bonda neće moći raditi ništa drugo.
"Bilo bi prilično cool glumiti Jamesa Bonda", rekao je kasnije, ali prestrašio se i odustao.

filmovi

glumci

James Bond

Hugh Jackman

Daniel Craig

Mel Gibson

Clint Eastwood

Henry Cavill

Ralph Fiennes

Liam Neeson

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter