Novi singl mladog pjevača

Marin Jurić Čivro: Želim se posvetiti autorskim pjesmama


Ines Madunić
18.08.2017.11:20
Marin Jurić Čivro: Želim se posvetiti autorskim pjesmama
Promo

sažeto

Talentiranog Virovitičanina upoznali smo u showu 'The Voice', a njegova karijera polako, ali sigurno napreduje


Ines Madunić
18.08.2017.11:20

Talentirani mladi glazbenik iz Virovitice, Marin Jurić - Čivro, nedavno je predstavio spot za singl "Još uvijek" koji već nekoliko tjedana uspješno plovi radijskim eterom. Novi singl Marina Jurića-Čivre dolazi gotovo godinu dana nakon njegovog autorskog singla "Pjesma za tebe". Talentirani Virovitičanin ove je godine objavio i svoje "Akustika Session" EP izdanje, u sklopu kojeg je akustično obradio svoj debi-singl "Dobro jutro svima", već spomenuti singl "Pjesma za tebe" te pjesme "Mjesto za mene" Damira Urbana i nagrađivanu kompoziciju "Falling Slowly" iz mjuzikla "Once".

Marin je do sada ostvario i iznimno uspješnu i zamijećenu suradnju sa skupinom Luminize, u pjesmi "Zašto još volim te", koja je zauzela #1 poziciju na HR Top 40, kao i brojnih drugih domaćih radijskih lista. O novoj pjesmi, suradnjama i planovima za budućnost ispričao nam je sam glazbenik u kratkom intervjuu.

Nastupili ste na Splitskom festivalu ove godine. Što vam se najviše svidjelo i što bi najradije promijenili?

Tako je, to je bio moj prvi, ali nadam se ne i zadnji nastup na Splitskom festivalu! Bilo je to sasvim novo i prekrasno iskustvo. Svidjelo mi se i nastupati, kao i promatrati druge izvođače kako uživaju u svojim nastupima. Da mogu nešto promijeniti, vjerojatno bih potjerao tremu i odspavao par sati više prije nastupa!

Kako to da ste se odlučili spot za novu pjesmu snimati u klubu 'Opera' i kako je snimanje prošlo?

Snimanje videospota u klubu Opera je zapravo bila ideja Filipa Meštrovića, redatelja spota. I sam sam otpočetka imao viziju da video bude u nekom klubu, jer ima taj dobar plesni groove, i drago mi je da je i Filip imao takvu ideju. Svi smo se vrlo brzo složili oko odabira lokacije, jer je prostor odgovarao svim vizijama koje smo imali i sve je prošlo u veselom duhu i radnoj atmosferi. Ukratko, uživancija!

S kim ste surađivali na pjesmi i spotu i s kim vam je općenito dosad bilo najdraže surađivati?

Pjesma "Još uvijek" je nastala u suradnji s Markom Matijevićem Sekulom i Borisom Kolarićem. Obojica su napisali pjesmu, a Marko je zaslužan i za produkciju. Za video je zaslužan redatelj Filip Meštrović i njegov odličan tim, a sa mnom se u spotu pojavljuje i Heidi Đuričić.
Svaka pjesma je posebna na svoj način isto kao i tim s kojim radim. Do sada radio sam sa sjajnim mladim ljudima, umjetnicima, virtuozima i prekrasnim osobama, i svakome od njih sam zahvalan na suradnjama i kreativnim momentima!

Gdje vidite svoju karijeru za pet godina?

Moja karijera za 5 godina? Huh, zanimljivo pitanje. Nisam o tome razmišljao… Sigurno je da ću se posvetiti autorskim pjesmama i bit ću uporan i marljiv. Nadam se da će biti uspjeha i veselim se budućnosti!

Što je najluđe što vam se dogodilo otkad ste započeli karijeru?

Sve je ludo! Nisam očekivao da će mi život pripremiti ovakvu priču nakon one prve The Voice blind audicije! Mislim da ne moram dalje ništa reći! Svega je tu bilo – od toga da sam za snimanje dueta "Zašto još volim te" s Luminize putovao u Nizozemsku i po prvi put letio avionom, do toga da sam za snimanje spota za "Pjesmu za tebe" u potpunosti izgorio i dobio opekline… Puno zabave, smijeha i novih iskustava, čitavo vrijeme.

Suradnja s curama iz grupe Luminize je odlično prihvaćena od strane publike. Planirate li slične suradnje i/ili još pjesama s Luminize?

Suradnja s curama - blažen među ženama! Vrlo sam ponosan na taj duet. Stvarno, koliko je god slušao nikada mi nije dojadila. Ako bude prilika ja sam za ponovnu suradnju, ali takve stvari se dogode spontano… A i ne može svaka pjesma biti hit.

Planirate li album i kada ga možemo očekivati?

Skupljam tekstove i glazbu, tako da moglo bi se reći da radim na albumu. No kada će? Teško je reći. Za to ću si uzeti vremena, probrati doista ono što mislim da je najkvalitetnije i spojiti sve u jednu lijepu priču i svoj prvi album!

pjesma

pjevač

singl

The Voice

Marin Jurić Čivro

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter