ispovijest nekada 'najljepše djevojčice na svijetu'

Mama me tukla da se 'naviknem na stresne situacije', tjerala me da pijem energetske napitke kako bih bila što duže budna, od moje druge godine me šminkala i vodila u solarij. Sa šest godina rekla sam dosta!


Ines Madunić
07.10.2019.11:45
Mama me tukla da se 'naviknem na stresne situacije',  tjerala me da pijem energetske napitke kako bih bila što duže budna, od moje druge godine me šminkala i vodila u solarij. Sa šest godina rekla sam dosta!
Profimedia

sažeto

Eden Wood bila je jedna od najpoznatijih dječjih zvijezda iz realityja 'Toddlers and Tiaras'


Ines Madunić
07.10.2019.11:45

Kad je osvojila 300. natjecanje ljepote odlučila je da ide u mirovinu. Eden Wood tad je imala šest godina.

Rođena u Arkansasu, već s dvije godine krenula je po natjecanjima ljepote. Njezina majka Mickie Wood inzistirala je da ide na što više njih, ali je cijelo vrijeme govorila kako sluša želje svoje kćeri i želi samo najbolje za nju.

Stavljala joj umjetne trepavice i oblačila u haljine s dekolteom 

"Ona je tako normalno dijete i ne želim da to izgubi. Ne bih ovo radila da ne mogu to izvesti. Ne želim tragediju i ne želim dječju zvijezdu", izjavila je svojedobno njezina majka. Istovremeno, cijeli je svijet gledao kako svoju kćer redovito vodi u solarij, šminka ju teškim proizvodima, stavlja joj umjetne trepavice i oblači u haljine s dekolteom. Eden nije išla u školu kako bi mogla stići na sve svoje obaveze; mama ju je podučavala kod kuće.

Profimedia

Sve je krenulo s natjecanjima ljepote, a prava slava je počela kad su se Eden i Mickie pridružile reality showu "Toddlers and Tiaras". Nakaradna emisija pokazivala je živote djevojčica i njihovih roditelja, najčešće majki, koje se natječu na raznim natjecanjima ljepote. Protiv showa je bilo puno prigovora, čak i prosvjeda, no gledanost je bila visoka i ništa se nije promijenilo.

Majka je ponavljala je kako su oni jedna normalna američka obitelj 

Eden je počela dobivati ponude za druge realityje, predstave na Broadwayu, turneje po američkim gradovima, snimila je i nekoliko pjesama... A dok se svijet zgražao, njezina majka ponavljala je kako su oni jedna normalna američka obitelj te da nema govora o zlostavljanju ili iskorištavanju djeteta.

"Prije sam se ljutila zbog takvih komentara, ali čemu to? Jednostavno me nije briga. Nastavit ću to raditi bez obzira na to odobravaju li to drugi ili ne. Nismo pokušavali napraviti zvijezdu od nje, ali kad je već krenulo, samo smo nastavili. Zašto ne? To je američki način. Ako znaš da netko voli Eden, zašto ne bi napisali knjigu? Snimili pjesmu? Napravili lutku prema njoj? Ali najviše od svega želim da postane dobra osoba i da ne završi kao sirota Lindsay Lohan. Slava i novac mogu biti težak put, ne želim da joj se to dogodi", rekla je Mickie.

Eden je sa šest godina već davala velike intervjue, imala je i svoj reality show, a objasnila je i svoju odluku da više ne ide na natjecanja ljepote.

Mrzila sam lak za kosu jer je užasno smrdio

"Voljela sam pokazati ljudima svoje talente. Volim biti na pozornici i nastupati i bilo je to lijepo iskustvo. Najviše od svega mrzila sam lak za kosu jer je užasno smrdio. Navikla sam se već na njega, ali ako ga mogu izbjeći, hoću. Prestala sam ići na natjecanja jer mi je dosadilo. Sve je izgledalo isto svaki put. Htjela sam napraviti nešto drugačije. Možda ću im se ponovno vratiti kad budem starija", rekla je. Tad je imala 10 godina i htjela se baviti glazbom.

"Želim postati nova Taylor Swift", rekla je. To se nije dogodilo. Nakon nekog vremena, Eden se potpuno povukla, barem iz svjetske javnosti, a trenutno se ponekad bavi modelingom. Ima 14 godina.

Prije nekoliko godina objavljena je knjiga koja otkriva kako nije sve baš bilo tako lijepo kako je Mickie opisivala u intervjuima.

Heather Ryan jedno je vrijeme radila kao Edenina menadžerica, a svoja iskustva opisala je u knjizi, gdje je optužila Mickie da je "lažljivica, da obmanjuje javnost te da je zla do srži".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Eden Wood® (@officialedenwood) on Jan 27, 2019 at 7:53am PST

Zbog šećera su joj počeli propadati zubi

Piše i kako je tjerala Eden da samo šest godina pije espresso i energetske napitke kako bi bila što duže budna te kako bi bila boljeg raspoloženja. Zbog tog šećera počeli su joj propadati zubi, no majka je nije htjela voditi zubaru.

Koreografije je vježbala osam sati na dan, a kad bi pogriješila, Mickie bi vikala na nju i nazivala ju "luzericom". Navodno ju je i tukla, s opravdanjem da je tako želi "naviknuti na stresne situacije".

Mickie i Eden sve su demantirale, no činjenica je da nisu više toliko bliske, a Eden je otvoreno pričala o tome kako je jedno vrijeme patila od jakih glavobolja i problema s probavom. Uzrok je vjerojatno bila slaba prehrana te fizička i psihička iscrpljenost.

reality show

dječja zvijezda

Eden Wood

Toddlers and Tiaras

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter