sve tajne Samozatajne princeze: od ludih tuluma do 'zabranjene' ljubavi

Ljubila je Amerikanca kojeg je kraljevska obitelj mrzila, princ William nije ga htio ni na svojoj svadbi! Ljubav se raspala, a ona nedavno je najavila svadbu s razvednim tajkunom


100posto
12.10.2019.11:00
Ljubila je Amerikanca kojeg je kraljevska obitelj mrzila, princ William nije ga htio ni na svojoj svadbi! Ljubav se raspala, a ona nedavno je najavila svadbu s razvednim tajkunom
Foto: Profimedia

sažeto

Princeza Beatrice od Yorka rođena je u kraljevskoj obitelji, danas je deveta u nasljednom nizu za britansku krunu


100posto
12.10.2019.11:00

Deveta je u nasljednom nizu za britansku krunu. Princeza Beatrice od Yorka prvo je dijete princa Andrewa i bivše mu supruge Sarah. Beatrice je stigla na svijet u ljeto '88. godine, kao peto unuče kraljice Elizabete II, a za razliku od svojih rođaka Williama i Harryja, živi samozatajnijim životom. To ne znači da ova članica kraljevske obitelji nije zanimljiva medijima i javnosti.

Zaručila se za tajkuna

Tako je nedavno odjeknula u svjetskim medijima vijest da se Beatrice zaručila za talijanskog tajkuna Edoarda Mapellija Mozzija. 'Jako smo uzbuđeni što s vama možemo podijeliti vijesti o našim nedavnim zarukama. Oboje smo uzbuđeni zbog ove životne avanture koja je pred nama i veselimo se našoj svadbi', objavili su zajedničkim fotografijama koje je fotografirala njezina sestra - princeza Eugenie. Nikog u obitelji nije iznenadila ta vijest, no za javnost je svakako došlo kao novost jer su se Beatrice i Mozzi prvi put u javnosti zajedno pojavili u ožujku ove godine na gala večeri koju je pohodila i Kate Middleton. Par je svadbu najavio za 2020. godinu. Lijepo se uklapa Edoardo u sliku kraljevske obitelji - bivši je britanski olimpijac, diplomirao je s najvišim pohvalama, a usto je potomak talijanskog plemstva.

Deset godina provela s nepoželjnim Amerikancem

36-godišnjak je tajkun koji se obogatio na nekretninama, a iza sebe već ima jedan brak i sinčića. Navodno Beatrice nije kumovala njegovom prekidu s majkom djeteta. Prije Mozzija, princeza je deset godina bila u vezi s Amerikancem Daveom Clarkom. Zanimljivo je da ga princ William nije pozvao na svoju svadbu s Kate Middleton - navodno jer ga je smatrao nedostojnim. Govori to ponešto o stavu obitelji o bivšem partneru mlade Beatrice, nikako ga nisu mogli prihvatiti. Prekinuli su u kolovozu 2016. godine, a otkako je upoznala fatalnog Talijana, princeza što prije želi u brak.

Inače, javnost je voli zbog njezine jednostavnosti i sklonosti ka humanitarnim akcijama. Beatrice često nastoji financijski potpomoći ljude sa zdravstvenim i inim problemima, a usto se često odaziva i sudjeluje. Tvrde da je osjetljiva i da ju je razvod roditelja 1996. godine jako pogodio, ali i da je u privatnoj školi bila jedna od rijetkih privilegiranih koja se držala skromno i pristojno.

Getty Images

Privlačila pozornost tulumima i noćnim provodima

Kada je stigla na fakultet, Beatrice je počela privlačiti pozornost svojim tulumima i noćnim provodima. Shvatila je tada što znači živjeti pod povećalom javnosti, no nije ju to pretjerano zamaralo. Opteretile su je tek kritike da ima viška kilograma pa se podvrgla dijeti i znatno smršavjela, a na to ju je od djetinjstva navodno tjerala majka.

Beatrice je prošla kroz jednu tešku situaciju kada je hakerskim napadom na Sony otkriveno koliku je plaću tada primala kao stažistica. Otkriveno je tada da stažira za 30 tisuća dolara godišnje. Kada se dogodio hakerski napad na tu tvrtku, Beatrice je dala otkaz. Danas radi u tvrtki Afiniti koja se bavi razvojem softvera, a ima bazu u Washingtonu.

Getty Images

princeza Beatrice

newsletter

Prijavite se na Newsletter