Neke su se za to teško borile

Majčinstvo nakon 40. godine života! Roditeljstvo su dočekale nešto kasnije, no sreća zbog prinove tim je bila još veća


Barbara Marinović
03.12.2018.19:30
Majčinstvo nakon 40. godine života! Roditeljstvo su dočekale nešto kasnije, no sreća zbog prinove tim je bila još veća
Foto: CROPIX

sažeto

Postati majkom uvijek je ostvarenje snova, pogotovo kada se na tako nešto čeka dulji period


Barbara Marinović
03.12.2018.19:30

Sve je veći trend u svijetu slavnih i poznatih rađanje u 40-im godinama ili na pragu istih. Salma Hayek, Halle Berry, Kim Basinger... Poznate dame samo su neke od onih koje su prvo dijete na svijet donijele u 40-ima. Iako je biološki rađanje i dalje preporučljivo do 31. godine života, društveno i sociološki granica se stalno pomiče.

Vremena su se promijenila, žene se obrazuju, grade karijere, traže i pravu osobu uz sebe. Neke žene se, s druge strane, bore i sa zdravstvenim preprekama pa je jasan onda i razlog zbog kojem se roditeljstvo dogodilo nešto kasnije. U svakom slučaju, majčinstvo je životna odluka koja je velika, važna, odgovorna i lijepa.

Svoju djevojčicu tako je Milana Vuković Runjić na svijet donijela u 40-oj, dobivši je u braku s Borisom Runjićem. Curica je stigla nakon 15 godina njihovog braka, a Milana će reći da je kći njezin najveći uspjeh!

Foto: Darko Tomas/CROPIX

Nakon što se dugo godina borila da postane majka, Leonardi Boban želja se ostvarila u 40. godini života. Postala je majka malene Ruže, koja je njoj i suprugu Zvonimiru stigla za godišnjicu braka, a kao njihovo pet dijete. Prije nje, postali su roditelji četvero djece posvojivši ih. Ruža ih je sve silno usrećila.

CROPIX

Majka je u 40-ima prvi put postala i zagrebačka glumica Jelena Miholjević. Djevojčica je Jelenino drugo dijete, a trudnoću i porod u 40-oj podnijela je bez problema.

Sve snove bivšoj manekenki Kristini Bradač ostvarila je malena Vivien. Težak je put prošla dok nije uspjela iznijeti trudnoću i dobiti kćerkicu. Majčinstvo joj se dogodilo u 40-ima, iako ga je priželjkivala ranije. Kada je malena, nakon zaista jako teških trenutaka koje je Kristina prošla, došla na svijet - sreći nije bilo kraja! Uživa Kristina u svim čarima majčinstva, uloga je to koju je čekala jako dugo!

Tomislav Valent i Maja Danica Pečanić

Iznenadila je mnoge i Dvina Meler, kada je na Facebooku objavila da je postala majka dječaka, kojeg su njezin partner i ona nazvali Tristan. 40-godišnja avanturistica i bivša manekenka krila je da je trudna, rijetko tko je to znao, no kad je maleni stigao - sreću je podijelila s prijateljima. Među prvima joj je čestitala upravo spomenuta Kristina!

Foto: Srđan Vrančić/CROPIX

Severina je svog sina na svijet donijela nešto malo prije negoli je proslavila 40. rođendan! Imala je 39 godina, a dječaka na svijet donijela carskim rezom na savjet liječnika.

Instagram

Severina

Kristina Bradač

Leonarda Boban

Dvina Meler

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter