Zaboravljene hrvatske ljepotice

Maja je otišla u Moskvu i postala poduzetnica, Ivana je radila u Koreji, a Barbari je prošle godine darovan skup automobil! Većina se, pak, cura danas slave jedva sjeti


100posto
07.07.2019.16:25
Maja je otišla u Moskvu i postala poduzetnica, Ivana je radila u Koreji, a Barbari je prošle godine darovan skup automobil! Većina se, pak, cura danas slave jedva sjeti
Foto: Tomislav Kristo, Boris Beribak, Biljana Gaurina/CROPIX

sažeto

Što se događa s kraljicama ljepote kada prođe plasman od godine dana?


100posto
07.07.2019.16:25

Legendarnih ljepotica poput Fani Čapalije, Branke Krstulović, Anice Kovač, Lejle Filipović sjećamo se i danas, štoviše medijski su više ili manje ostale prisutne pa nismo ostali zakinuti za detalje iz njihovog poslovnog i privatnog života. Neke od najljepših Hrvatica do danas su u vrhu popisa kada pričamo o ljepoti i gracioznosti, no nisu sve cure doživjele takvu sudbinu. Neke su jednostavno prestale medijski se eksponirati, za drugima nije vladao pretjerani interes, a trećima se taj način javnog življenja jednostavno nije sviđao.

Sve one odabrale su nešto drugačiji život, a sada je vrijeme da ih se prisjetimo. I one su nosile titulu najljepših Hrvatica iako vam možda njihovo ime neće biti prvo kojeg ćete se sjetiti kada netko kaže - Miss!

Tajana se udala, dobila djecu, razvela i vratila u rodni kraj

Jedna od takvih je Vukovarka Tajana Jeremić Prkačin. Titulu najljepše Hrvatice osvojila je 2007. godine, a imala je tada svega 17 godina. Nakratko se nakon izbora zadržala u javnom životu, a otad joj se gubi svaki trag. U međuvremenu, 12 godina kasnije - doznajemo da se u međuvremenu udala, dobila dvoje djece, potom razvela i vratila u svoj rodni Vukovar. Javni život i manekenstvo nisu je privlačili te je ispunjenija privatnim, mirnim životom izvan očiju javnosti.

Foto: Ranko Suvar / Cropix

Ćupor je sreću pronašla uz Vukojevića, a ni poslovno ne zaostaje

Andreja Ćupor titulu Miss Hrvatske ponijela je 2000. godine, i u javnom životu zadržala se prilično dugo. Medijske napise o njoj obilježila je njezina ljubavna veza s Ognjenom Vukojevićem. Nakon prekida, nekoliko godina proveli su odvojeni, no u konačnici su se pomirili i dobili sina. U međuvremenu se Andreja povukla iz javnosti, posvetila obitelji, ali i poslu. Diplomirala je ekonomiju te se zaposlila u Hrvatskoj pošti gdje je postala Voditeljica odjela za tržišno komuniciranje.

Foto: G. Šebelić/CROPIX

Ivana Žnidrić najveći je misterij, podataka o njoj praktički nema

Čakovčanka Ivana Žnidarić titulu najljepše Hrvatice osvojila je 2004. godine, no vrlo brzo joj se izgubio svaki trag. Nakon izbora, koji se održao praktički u hotelskoj sobi, Ivana je otišla u Pulu studirati na Ekonomskom fakultetu. Prije desetak godina izjavila je da se željela baviti manekenstvom, no u tom svijetu nije se snašla. Potpuno se povukla iz javnosti i teško je o njoj naći bilo kakve javno dostupne podatke.

Foto: Biljana Gaurina/CROPIX

Slatka ljepotica iz dijaspore danas živi u Njemačkoj i nedavno je rodila dječaka

Plavokosoj Ivani Vasilj uloga Miss Hrvatske pripala je 2009. godine. Osvojila je javnost svojim osmijehom i ljepotom, a neko vrijeme punila je i medijske stupce, no nikada nije bila 'mala od skandala'. Danas je Ivana supruga Marcusa Lerchea te je prošle godine postala majka dječaka. Živi sa suprugom u njemačkom Werdenu.

Foto: Andrej Svoger / Cropix

Otišla u Rusiju nakon titule

Nešto kasnije, točnije 2012. godine, titulu Miss Hrvatske dobila je Maja Nikolić. Javnosti je tada otkrila da planira postati porezna inspektorica. Diplomirala je u konačnici ekonomiju, a nedavno otvorila dućan. Zbog obrazovanja je svojedobno otišla u Moskvu. Tamo je studirala i odlučila jednog dana otvoriti dućan.

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

I izbor za Miss Universe Hrvatske svoje samozatajnije ljepotice ima. Marijana Kužina je, primjerice, titulu osvojila prije punih 20 godina, a otad se u njezinom životu svašta izdogađalo. Danas je majka dvoje djece i uspješna privatna poduzetnica koja se zbog obitelji vrlo brzo rastala od svijeta manekenstva.

Foto: CROPIX, Facebook

Miss Universe iz 1998. godine ostvarila je značajne uspjehe u svijetu

Godinu ranije, titulu je osvojila Ivana Gržetić Vlahov. Poduzetnica je poslije izbora radila kao manekenka diljem svijeta, a čak je u Koreji radila kao model na njihovoj nacionalnoj televiziji. Kada su prošle četiri godine intenzivnog radnog tempa, Ivana je shvatila da se želi vratiti u kući pa je otvorila agenciju specijalizirano za poslovni turizam. Obrazovana i uspješna, Ivana je od prošle godine postala i supruga, vjenčala se 2018. Obiteljsko gnijezdo svila je u Dubrovniku odakle je rodom.

Foto: Boris Beribak/CROPIX

Lana Obad bila je glasnogovornica u HDZ-u, no brzo je od politike odustala

Titulu Miss Universe nosila je i Zagrepčanka Lana Obad. Ona je titulu najljepše osvojila 2010. godine. Tada je imala 21 godinu i bila studentica ekonomije. Pokazala je vrlo rano i neke političke ambicije, a iako je svijet politike brzo napustila, vjerna je ostala dugogodišnjem dečku Danijelu Juriču. Mladi liječnik zaprosio je bivšu Miss 2016. godine, a 2017. godine su se i vjenčali. Lana je danas zaposlena u jednoj velikoj korporaciji te je ispunjena i privatno i poslovno.

Foto: Biljana Gaurina / CROPIX

Barbara je misterij, prošle godine ju je netko darovao skupim automobilom

Nije se pretjerano u svijetu slave zadržala ni Barbara Ljiljak, koja je titulom Miss Universe okićena 2015. godine. Još dok je nosila titulu, medijima je otkrila da je četiri godine u vezi s poduzetnikom Filipom Romićem. Zaručio ju je na tada četvrtu godišnjicu veze pa se Barbara odmah krenula baviti planovima za svadbu. Kako je ljubav para završila, nije poznato, no na Instagramu jest objavljena fotografija iz 2018., a na kojoj Barbara kao iznenađenje gleda u svoj luksuzan poklonjeni automobil. Gospođica Ljiljak vrlo se brzo povukla iz javnog života koji je očito nije pretjerano zainteresirao.

Foto: Biljana Gaurina / CROPIX

ivana vasilj

Marijana Kužina

andreja ćupor

maja nikolić

ivana gržetić vlahov

lana obad

barbara ljiljak

tajan jeremić prkačin

ivana žnidarić

newsletter

Prijavite se na Newsletter