Bila im je čast

Lucija je probila led, ali se kasnije i pokajala, a njezin su primjer slijedile mnoge glumice, pjevačice i reality zvijezde, no nisu sve išle do kraja


Ines Madunić
05.02.2019.19:30
Lucija je probila led, ali se kasnije i pokajala, a njezin su primjer slijedile mnoge glumice, pjevačice i reality zvijezde, no nisu sve išle do kraja
Goran Sebelić, Ronald Goršić, Biljana Gaurina/Cropix

sažeto

Slavne Hrvatice krasile su naslovnicu najpoznatijeg časopisa za muškarce


Ines Madunić
05.02.2019.19:30

Vjerojatno je teško to povjerovati, ali prije 20-ak godina nije bilo tako lako nagovoriti neku slavnu djevojku u Hrvatskoj da se skine za Playboy, najpoznatiji časopis za muškarce na svijetu. Prvi broj izašao je 1997. godine, a javnost je ostala šokirana jer je na naslovnici osvanula Lucija Šerbedžija. Glumica je tada imala 21 godinu i nitko nije očekivao da će baš ona biti prva slavna djevojka na coveru. Iako nije skinula sve i fotografije su bile više decentno erotične, bila je to važna naslovnica.

Lucija je kasnije izjavila da se pokajala što se snimala za Playboy, i to zbog "pritiska malograđanske sredine". No, ipak je probila led.

Nakon Lucije, mnoge su druge slavne djevojke odlučile da je vrijeme da se i one skinu i osvanu na naslovnici Playboya.

Miss Hrvatske Aleksandra Grdić bila je jedna od tada najeksponiranijih manekenki, a fotkanje u donjem rublju nije joj bilo strano. Za Playboy se ipak još malo razgolitila i oduševila sve. Bilo je to 2003. godine, a sve je ponovila pet godina kasnije. Aleks je bila prva Miss Hrvatske koja se pojavila u Playboyu, ali i jedna od rijetkih slavnih cura koje su skinule baš sve sa sebe. Većina je ipak ostala u donjem rublju.

Aleksandra je izjavila da nema ništa protiv golotinje i da će za dvadeset godina sigurno uživati gledajući te fotografije.

Na naslovnici je završila i Nikolina Pišek 2003. godine.

"Svi spominju taj Playboy, ali mislim da je to zapravo bilo jedno od mojih čednijih snimanja. Slike uopće nisu toliko erotične, koliko to zvuči kada se kaže da su slikane za Playboy. Slikala bih se za srpski Playboy, ali nikada se ne bih obnažila u klasičnom smislu", rekla je nakon svega.

Nives Celzijus skinula se ne samo za hrvatsko, nego i za srpsko izdanje slavnog časopisa, no veći je šok izazvala skijašica Nika Fleiss. Bilo je to 2011., godinu dana nakon što je isključena iz skijaške A-reprezentacije, a pozirala je potpuno gola, s crvenim ružem na usnama.

 
 
 
View this post on Instagram

It has been an honor and pleasure to be a part of history 👯#cover #2011

A post shared by majasuput (@majasuput) on Sep 28, 2017 at 1:16am PDT

Iste godine naslovnica je pripala i Maji Šuput, koja ipak nije skinula sve pred objektivom, baš kao ni Žanamari 2012. godine.

Šok je izazvala glumica Barbara Vicković, koja se fotkala nakon uloge u prvoj domaćoj sapunici "Villa Maria".

"Ne mogu reći da mi je pomoglo pri dobivanju nekih poslova, ali osobno mi je neke stvari donio. To su neka oslobođenja, jer sam to htjela i nitko me nije nagovorio na to. Mediji su malo prenapuhali tu ideju da će mi slike pomoći u karijeri glumice. To je samo jedan u nizu poslova koje sam radila. A pomogao mi je u tome što je, nakon "Ville Marie", kada su me široke mase koje nisu išle u kazalište gledati moje predstave niti u kino, znale kao Vesnu Lovrek, ljudima prezentirao baš mene Barbaru. Kroz Playboy sam na jedan dodatan način prezentirala svoje ime", rekla je kasnije.

Iako je dobila naslovnicu, ni Lidija Bačić nije pokazala ništa više od onoga što pokazuje na svom Instagramu, dakle ostala je u donjem rublju. Lucija Lugomer odradila je snimanje za hrvatski Playboy prije dvije godine u kojem je pozirala u crnom kombinezonu zečice, rekreirajući snimanje Kate Moss za američko izdanje 2014.

Maja Šuput

Nives Celzijus

Lidija Bačić

Lucija Lugomer

Playboy

Nikolina Pišek

Nika Fleiss

Aleksandra Grdić

Lucija Šerbedžija

playboyeve zečice

Barbara Vicković

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter