Samo da nije uobičajeno

Ljudski Ken želi nastupiti na Eurosongu, a zbog svih drugih frikova koje smo tamo vidjeli dobro će se ukopiti


Ines Madunić
26.12.2018.08:30
Ljudski Ken želi nastupiti na Eurosongu, a zbog svih drugih frikova koje smo tamo vidjeli dobro će se ukopiti
Getty Images

sažeto

Kad malo bolje razmislite, to je logičan karijerni potez...


Ines Madunić
26.12.2018.08:30

Rodrigo Alves Brazilac je koji posljednjih nekoliko godina živi u Velikoj Britaniji i koji je poznat isključivo po tome što se potpuno izobličio od estetskih operacija. Rodrigo ima 35 godina, a prvu operaciju napravio je prije 18 godina. Do danas ih je skupio čak 56 i ne planira stati, iako je potrošio otprilike 5,6 milijuna dolara. Nema što Rodrigo nije "popravio" na sebi, a zbog količine plastike nazivaju ga "ljudskim Kenom".

Između ostalog, imao je deset operacija nosa, nekoliko face lifta, implantate u stražnjici, presađivanje kose, odstranjivanje rebara, fileri za ruke kako bi izgledalo kao da ima mišiće, a operacijama je napravio i lažni six pack.

Zbog brojnih operacija imao je ozbiljnih zdravstvenih problema. Nakon šeste operacije nosa pojavila mu se gangrena na nosu, no liječnici su ga uspjeli spasiti. Zbog brojnih operacija kroz nos više uopće ne može disati.

Pokupio je i potencijalno smrtonosnu bakteriju kad mu je liječnik ubrizgao gel u ruke kako bi se činile mišićave, no uspio je i to izliječiti.

Nakon što se pojavio u britanskom Big Brotheru, shvatio je da bi svoju slavu mogao unvovčiti na razne načine pa se sad planira okrenuti glazbenoj karijeri. Da, ljudski Ken želi pjevati, a prva postaja mu je, naravno, nastup na Euroviziji. Kaže da želi "inspirirati ljude svojom glazbom", a u studiju je već počeo snimati. 

Vrhunski trash show na razini Europe mogao bi biti prava odskočna daska za Rodriga, a kad se prisjetimo nekih frikova koji su tamo već nastupili, potpuno je jasno da bi se Rodrigo tamo odlično uklopio.

Jedan od riskantnih ekstremnih nastupa koji su se isplatili bio je onaj grupe Lordi iz Finske 2006. godine. Šok metal bend nastupao je pod jezivim maskama, u cipelama s platformama, a vrhunac kiča bilo je "rastvaranje krila" pjevača i izbacivanje vatrometa iz njegovog štapa u obliku sjekire. Nekim čudom uspjeli su pobijediti i "Hard Rock Hallelujah" bila je europski hit.

Ruske bakice iz Buranova, odnosno u originalu Buranovskiye Babushki, vodile su na kladionicama 2012. godine. Ništa neobično. Radilo se šest bakica u ruskoj narodnoj nošnji koje su "brijale" na house beat. Publika je bila u deliriju, bakice prilično zbunjene, ali s "Party For Everybody"došle su do drugog mjesta, odmah iza Loreen i "Euphorije".

Iste godine na Euroviziji svi su ostali šokirani nastupom irskih teen blizanaca Jedward. Obučeni kao svemirski ratnici otpjevali su "Waterline" kao da su slika jedan drugoga u ogledalu, uz besmislene skokove i slične akrobacije. Zatim su pjevali unutar fontane, a oko njih se upalio neizbježni vatromet. Na kraju ih je fontana doslovno okupala, a nije baš bilo jasno je li to bilo planirano.

Verka Serduchka, pravim imenom Andriy Mykhailovych Danylko, ukrajinski je drag queen koji je s pratećim bendom nastupio na Euroviziji s pjesmom “Dancing Lasha Tumbai” 2007. godine. Ukrajinci su bili na rubu živaca jer ih predstavlja drag umjetnik, ali pjesma koju su otpjevali na četiri jezika - ukrajinskom, ruskom, njemačkom i engleskom - na kraju je bila druga, odmah iza Marije Šerifović i pobjedničke "Molitve". Serduchka, prateći bend i plesači bili su od glave do pete obučeni u srebro, pomalo su izgledali kao da su se omotali aluminijskom folijom, ali publici se svidjelo.

Puran Dustin predstavljao je 2008. godine Irsku na Euroviziji. Radilo se, zapravo, o lutki koja je izvodila pjesmu "Ireland Douze Points", odnosno "Irska dvanaest bodova". Bila je to parodija na cijelo natjecanje, sa šalama na račun sudaca, Bona Voxa iz U2-a, Istočnog bloka... Lutkar John Morrison cijelo vrijeme se vidio iza krpenog purana i nije se ni pokušavao sakriti. Suludi nastup ipak nije donio dovoljno 12 bodova Irskoj pa Dustin nije nastupio u finalu.

Eurosong

eurovizija

rodrigo alves

ljudski Ken

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter