Premijera u Zagrebu

Ljubavne muke Štefice Cvek u novoj kazališnoj izvedbi: Natalija Đorđević i Ranko Zidarić u kultnim ulogama


100posto
10.12.2018.11:35
Ljubavne muke Štefice Cvek u novoj kazališnoj izvedbi: Natalija Đorđević i Ranko Zidarić u kultnim ulogama
Dinko Čvorić

sažeto

Glasoviti roman Dubravke Ugrešić u izvedbi Binocular teatra premijeru ima 19. prosinca


100posto
10.12.2018.11:35

Evergreen suvremene hrvatske književnosti, "Štefica Cvek u raljama života", duhoviti je roman o ljubavnim mukama mlade daktilografkinje iz jednog sasvim običnog ureda, koja stanuje sa svojom starom tetom koja gubi zube po stanu.

Štefica Cvek misli da se život nalazi negdje drugdje i čezne za ljubavlju, a kako joj sve to skupa ne ide, poput Pepeljuge, ostaje kući sakupljati grašak. Suočava se s nemilosrdnom prirodom ljubavnog života tako karakterističnom za naše krajeve, šoferima, trokrilnim frajerima, frigidnim intelektualcima. Kupuje priprostog papagaja, uvodi modne promjene te se počinje ponašati 'kao žena'.

Nakon neizdrživih uvjeta života i teškog starta, u kojem je nalazimo na početku komada, pomoću svoje iskusne prijateljice Anuške uspijeva se pribrati, stati na noge i boriti se za svoj život. Zabrinuta da nikad neće izaći iz tog pepela, upisuje tečaj engleskog jezika te upoznaje Mistera Frndića, čovjeka s kojim neustrašivo kroči dalje kroz život.

Promo

Autorica svjetskog glasa Dubravka Ugrešić ovim komadom daje upečatljiv vodič jednoj mladoj djevojci kako bi se ona što lakše mogla suočiti s najvećim od svih mogućih izazova – kako biti ženom?

Svečana premijera je 19. prosinca u 20 sati u Kino klubu Grič u Zagrebu, prva izvedba je 20. prosinca, a ulaznice možete nabaviti ovdje.

U predstavi Binocular teatra glavne uloge imaju Natalija Đorđević kao Štefica, Ranko Zidarić kao Trokrilni, Intelektualac i Mister Frndić te Ana-Marija Vrdoljak kao teta iz Bosanske Krupe i Anuška, a režiju potpisuje Borna Armanini.

kazalište

predstava

Natalija Đorđević

Štefica Cvek u raljama života

Ranko Zidarić

newsletter

Prijavite se na Newsletter